Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Συνθήματα παντού στα σχολικά κτίρια στο Αγρίνιο

koi-synthimata-sxoleia-agrinio
Στις 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο σχολικό κουδούνι της νέας χρονιάς και η εικόνα που παρουσιάζουν τα περισσότερα σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Αγρινίου, είναι απογοητευτική......

Συνθήματα γηπεδικά, πολιτικά αλλά και υβριστικά, βαμμένοι τοίχοι με γκράφιτι και εικόνες που παραπέμπουν σε οτιδήποτε άλλο εκτός από χώρους διδασκαλίας.
Πολλές φορές οι διευθυντές των σχολείων δίνουν εντολή έτσι ώστε να σβήνονται τα συνθήματα και να βάφονται, εξωτερικά και εσωτερικά προς αποκατάσταση των ζημιών τα σχολικά κτίρια. Σύντομα όμως και πάλι από εξωσχολικά άτομα, μέσω χρωματιστών συνθημάτων και γκράφιτι, αρχίζει πάλι η άλωση των τοίχων.
Την Πέμπτη πιστώθηκαν στο λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών  με το ποσό των 11.728.333,00 ευρώ  τα δικαιούμενα ποσά για την κάλυψη επενδυτικών δραστηριοτήτων.
Συγκεκριμένα θα διατεθούν στον Δήμο Αγρινίου 112.940 ευρώ, στον δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου 40.330 ευρώ, στον Δήμο Αμφιλοχίας το ποσό των  35.370ευρώ,στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας το ποσό των  26.410ευρώ,στο Δήμο Θέρμου  17.460 ευρώ, στην Ναυπακτία το ποσό των 54.670 ευρώ και στον Δήμο Ξηρομέρου το ποσό των 21.730 ευρώ.
Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα για την συντήρηση των κτιρίων στους δήμους και τα σχολικά συγκροτήματα παρέχοντας την δυνατότητα, δεδομένης της κατάστασης που έχουν πολλά σχολεία, να αξιοποιηθούν από τις νέες δημοτικές αρχές του Νομού. Η εικόνα εγκατάλειψης με μουντζουρωμένους τοίχους που παρουσιάζουν ορισμένα σχολεία είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί και το φωτορεπορτάζ ισοδυναμεί με πολλές λέξεις.
Αλκης Αποστολόπουλος
Εφημερίδα «Συνείδηση»

agriniopress

1 σχόλιο:

  1. αυτη ειναι η νεολαία μας ? αντιδραση και φωνη μεσα απο συνθηματα και μονο . ......προσοχη με τα σπρει να μην βαψετε τα kelvin clain , και τα all star ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο