Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΛΕΥΚΑΔΑ: Απογοητευτική εμπειρία η εκδρομή προς τους Εγκρεμνούς!

MY LEFKADA: Αναγνώστης εκφράζει την απογοήτευσή του για πολυσύχναστες διαδρομές στη Λευκάδα

    Το κείμενο που ακολουθεί εστάλη από αναγνώστη της ιστοσελίδας μας, ο οποίος καταγράφει την εμπειρία του από τις πολυσύχναστες διαδρομές προς την διάσημη παραλία των Εγκρεμνών:
    Η οικτρή συμφόρηση μέσα στο χωριό Καλαμίτσι είναι δραματική, τριτοκοσμική, προσβάλλει και μειώνει τη νοημοσύνη των υπευθύνων και μπορεί να αποδειχθεί και ζημιογόνα για τις πολύτιμές μας περιουσίες, ήτοι τα αυτοκίνητά μας.
  Και ρωτώ εγώ: Γιατί να μην έχουν τοποθετηθεί δύο σηματοδότες στην αρχή και το τέλος αυτού του κυκλοφοριακού εμφράγματος, ένας με πράσινο και ένας με κόκκινο; Όπως γίνονται και σε πολλά πολυόροφα πάρκινγκ όπου η διέλευση από τον ένα όροφο στον άλλο είναι μόνο για ένα αυτοκίνητο; Υπολογίζουν μάλιστα και τον χρόνο πλήρους διάνυσης της σχετικής απόστασης μέχρι να δοθεί το πράσινο φως στην αντίθετη κατεύθυνση να ξεκινήσει.......



   Και δεύτερον και ακόμα πιο γελοίο ερώτημα: γιατί να μην υπάρχει σχετική πινακίδα ώστε αυτός που περνά μπροστά από το Κάθισμα προκειμένου να πάει στο Πόρτο Κατσίκι ή στους Εγκρεμνούς ή ακόμα και στην Βασιλική να ΜΗΝ διέρχεται μέσα από το χωριό Καλαμίτσι αλλά να χρησιμοποιεί την περιμετρική που περνά έξω από το Καλαμίτσι και διέρχεται το χωριό Εξάνθεια; (Όχι ότι κι από κει είναι πολύ καλύτερος ο δρόμος...) Θα πρέπει κανείς να ξέρει από μόνος του αυτή την παράκαμψη, αλλιώς καμία σήμανση! Και γίνεται το απόλυτο κομφούζιο, με καθρέφτες να ξύνονται ή επάνω σε άλλους καθρέφτες ή στους τοίχους των σπιτιών!
      Τέλος, σε μία από τις παραλίες που συγκαταλέγεται στις καλύτερες της Ελλάδος ή ακόμα και της Μεσογείου (Εγκρεμνή, αν το γράφω σωστά), θα περίμενα καλύτερη οργάνωση για το πάρκινγκ. Απαράδεκτες καταστάσεις και εκεί. Ναι μεν είναι ένας τύπος, ο οποίος ενημερώνει ότι θα πρέπει να παρκάρεις νωρίς επάνω στο βουνό και ότι κάτω το πάρκινγκ είναι γεμάτο, αλλά ο οποίος κύριος δεν μεριμνά ώστε να μένουν διάκενα ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ώστε να μπορεί να χωθεί ένα «ανεβαίνον» αυτοκίνητο όταν συναντήσει ένα «κατεβαίνον».       Και κει αρχίζει πάλι το στριμωξίδι και το φλερτ με τον απόλυτο γκρεμό... Τριτοκοσμική κατάσταση παντού.
Την αξίζει άραγε αυτός ο ευογημένος τόπος αυτή την μη-οργάνωση;;;

http://www.mylefkada.gr/

1 σχόλιο:

  1. Την επόμενη φορά να πας στη Λευκάδα Ιούνιο - Ιούλιο για να μην έχεις κανένα πρόβλημα ούτε με τους στενούς δρόμους, ούτε και με το πάρκινγκ.

    Αλλά έτσι έχει μάθει ο Έλληνας. Άδεια και διακοπές μόνο τον Αύγουστο γιατί τότε έχει κόσμο στα τουριστικά μέρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο