Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Τα πάνω - κάτω στο Λιμεναρχείο Μεσολογγίου με την αναδιάρθρωση

-Στην ευθύνη του η θαλάσσια περιοχή από Τριζόνια μέχρι Μύτικα
-Ανεπαρκή τα μέσα αστυνόμευσης

    Το Υπολιμεναρχείο Μεσολογγίου αναβαθμίστηκε σε Λιμεναρχείο, ενώ και ο Λιμενικός Σταθμός Αστακού καταργήθηκε και μετατράπηκε σε Λιμενικό Φυλάκιο.  Επιπρόσθετα έγινε Λιμενικό Τμήμα στο Πλατυγιάλι, ενώ ο Λιμενικός Σταθμός Ναυπάκτου υποβαθμίστηκε σε Λιμενικό Τμήμα.
     Από τον καταργηθέντα Λιμενικό Σταθμό Αστακού, οι 7 Λιμενικοί μετακινούνται στο Μεσολόγγι, όπου πρέπει να παρουσιαστούν στις 29 Αυγούστου και να περιμένουν την απάντηση του ΥΝΑ για το τι θα γίνει με το Λιμενικό Φυλάκιο Αστακού, και ποιοι θα υπηρετούν σε αυτό, καθώς επίσης και ποιοι θα υπαχθούν στη δύναμη του Λιμενικού Τμήματος Πλατυγιαλίου, το οποίο παίρνει και την εδαφική αρμοδιότητα της περιοχής του Αστακού................



    Από τις 30 Αυγούστου του 2014 εφαρμόζονται οι αλλαγές στη δομή του Λιμενικού Σώματος, σύμφωνα με το Π.Δ., το οποίο συντάχθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.
       Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος, οι 217 Λιμενικές Αρχές μειώθηκαν σε 179, διατηρήθηκαν τα 18 Κεντρικά Λιμεναρχεία που υπήρχαν, αυξήθηκαν σε 45 τα Λιμεναρχεία από 34 που ήταν και αναβαθμίστηκαν 11 Υπολιμεναρχεία σε Λιμεναρχεία. Επίσης αυξήθηκαν σε 73 τα Λιμενικά Τμήματα από τα 34 που υπήρχαν και περιορίστηκαν σε 43 οι Λιμενικοί Σταθμοί από 107 που ήταν πριν την αναδιάρθρωση. 
      Έτσι το Υπολιμεναρχείο Μεσολογγίου αναβαθμίστηκε σε Λιμεναρχείο, ενώ και ο Λιμενικός Σταθμός Αστακού καταργήθηκε και μετατράπηκε σε Λιμενικό Φυλάκιο. Επιπρόσθετα έγινε Λιμενικό Τμήμα στο Πλατυγιάλι, ενώ ο Λιμενικός Σταθμός Ναυπάκτου υποβαθμίστηκε σε Λιμενικό Τμήμα.
     Από τον καταργηθέντα Λιμενικό Σταθμό Αστακού, οι 7 Λιμενικοί μετακινούνται στο Μεσολόγγι, όπου πρέπει να παρουσιαστούν στις 29 Αυγούστου και να περιμένουν την απάντηση του ΥΝΑ για το τι θα γίνει με το Λιμενικό Φυλάκιο Αστακού, και ποιοι θα υπηρετούν σε αυτό, καθώς επίσης και ποιοι θα υπαχθούν στη δύναμη του Λιμενικού Τμήματος Πλατυγιαλίου, το οποίο παίρνει και την εδαφική αρμοδιότητα της περιοχής του Αστακού.

Εφημερίδα: ΑΙΧΜΗ
http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο