Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Από το πρωί πήραν φωτιά τα καζάνια για το αποψινό μεγάλο γλέντι στην Μπαμπίνη

         Από νωρίς σήμερα το πρωί, Σάββατο 9 Αυγούστου 2014, τα μέλη του Συλλόγου Μπαμπίνης, εθελοντές και κάτοικοι, έχουν αρχίσει το βράσιμο του τραγίσιου κρέατος στα καζάνια, για να είναι όλα έτοιμα για το αποψινό μεγάλο γλέντι. 
   Έτσι οι επισκέπτες που θα έλθουν το βράδυ στο μεγάλο γλέντι στη Μπαμπίνη, με παραδοσιακή ορχήστρα, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν το περίφημο φαγητό, δηλαδή γιδίσιο (τραγίσιο) κρέας με μακαρόνια, μαγειρεμένο σε παραδοσιακά καζάνια από τον αρχιμάγειρα Σπύρο Μπενέκο που κρατά την παράδοση και εφαρμόζει πιστά τη συνταγή των προγόνων του......



    Θα ακολούθησε χορός στην πλατεία και γλέντι με την ορχήστρα του Γιώργου Διαμάντη.  
      Συγχαρητήρια στα παιδιά της Μπαμπίνης που στηρίζουν, συνεχίζουν και διαδίδουν την λαϊκή μας παράδοση, για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.








ΦΩΤΟ: http://mpampini.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

  1. ΧΑΙΡΕΤΩ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ BLOK
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ
    ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!! ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ {αυτο ειναι να το χαιρεται κανεις επιτελους δεν κοιμομεθα} ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΑΓΩΜΑΙ ΚΑΙ ΖΩ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΝΑΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ << Η ΕΛΛΑΔΑ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΠΟΥ ΜΙΛΑΩ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΟΡΤΕΣ!! ΤΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΟΜΩΣ? ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ? ΠΟΥ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΤΗ? ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΗΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ? ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑΣ Η ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ?
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΟΙ ΜΑΣ?
    ΠΟΥ Η ΠΑΝΑΓΙΑ? ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ?
    ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?
    ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΥΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ !!! ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑ ΤΟ ΦΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ !!!!! ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΓΙΑΓΙΑ ΝΑ ΕΤΡΩΓΕ ΚΡΕΑΣ ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ?
    ΕΜΕΙΣ?
    ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΟΡΤΕΣ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΗΣΤΕΙΑ ΟΜΩΣ!!!!
    ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ π.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο