Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ξεκίνησαν χθες οι εκδηλώσεις Πολιτισμού στη Βόνιτσα



         Ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, οι εκδηλώσεις Πολιτισμού στη Βόνιτσα από τον Σύλλογο των εν Αθήναις Βονιτσάνων και το χθεσινό πρόγραμμα περιλάμβανε: Εγκαίνια έκθεσης ασπρόμαυρων φωτογραφιών της παλιάς Βόνιτσας, παρουσίαση προγράμματος εκδηλώσεων και δράσεων,  αγώνες 5χ5, κ.α.  
      Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διονύσης Χόρτης φανερά ικανοποιημένος από την έναρξη των εκδηλώσεων και την απήχηση του κόσμου, μας γράφει: 
    «Καλημέρα στη Βόνιτσα.... Αν και κουρασμένος ξύπνησα νωρίς..... Δεν θέλω άλλο ύπνο.... Μ αρέσει καλύτερα να σκέφτομαι ξανά και ξανά όσα έζησα χθες μαζί με τα μέλη του συλλόγου στα εγκαίνια των ασπρόμαυρων φωτογραφιών που κάποιες από αυτές είναι έως 100 ετών ηλικία.......

  
    Μεταφέρομαι νοερά ξανά στην παραλία έξω από το Δημαρχείο στέκομαι λίγο απόμακρα και παρατηρώ τις εκφράσεις και τις αντιδράσεις των Βονιτσάνων καθώς έβλεπαν αγαπημένα τους πρόσωπα φίλους και συγγενείς. 
       Βλέπω τον ενθουσιασμό τους καθώς ψάχνουν να βρουν σε ποιο χωράφι είναι τώρα χτισμένο το σπίτι τους. Μαμά μαμά έλα να δεις τον μπαμπά φωνάζει ένας δεκάχρονος. Πιάνει την μητέρα του και την πάει απέναντι σε κάποιες άλλες φωτό. Ακολουθώ κι εγώ διακριτικά. Και το παιδάκι δείχνει τον μπαμπά του να είναι 2 ετών να είναι σε κάποια παραλία. 
     Σας καλώ να ζήσετε κι εσείς συγκινητικές στιγμές προσπαθώντας να βρείτε τους δικούς σας ανθρώπους ή την παλιά γειτονιά σας γυρνώντας πίσω στην παλιά ωραία Βόνιτσα. Κάθε μέρα μέχρι και την Κυριακή οι Αθηναίοι Βονιτσάνοι θα βλέπουν τις φωτό στην παραλία έξω από το Δημαρχείο. 
     Κι επειδή πολύς κόσμος ζητάει να πάρει κάποιες φωτό το Δ.Σ του συλλόγου βρήκε τρόπο όλες οι φωτό να δοθούν στους Βονιτσάνους στην τιμή κόστους. Βρείτε κάποιο του συλλόγου και ρωτήστε τον πώς μπορεί να γίνει αυτό. 

       Χθες το βράδυ στο sport cafe 5X5 του φιλόξενου Θανάσση του Μπαλιμπιώτη τα παιδιά του συλλόγου έπαιξαν μπάλλα με μια άλλη ομάδα Βονιτσάνων. 
  Το ματς έληξε ισόπαλο 10-10 και η νίκη παίχτηκε στα πέναλτυ. Εκεί ο σύλλογος νίκησε με 3-1 με MVP τον τερματοφύλακά μας Νικόλα Χόρτη ο οποίος έπιασε 3 πέναλτι. 
      Απόψε θα πάμε να καθαρίσουμε κάποια μέρη του κάστρου ώστε το Σάββατο που θα γίνει η ξενάγηση η περιήγηση και μια μικρή ομιλία για το κάστρο οι χώροι που θα κινηθούμε να είναι καθαροί. Γι αυτό σας καλούμε να έρθετε με εθελοντική διάθεση να συμβάλετε κι εσείς. Μεταξύ 5 και 5.30 το απόγευμα θα συγκεντρωθούμε έξω από το Δημαρχείο. Αν προτιμάτε ελάτε απ ευθείας στην είσοδο του Κάστρου. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις μας».














1 σχόλιο:

  1. κατι καινουργιο γεννιεται στο πολιτιστικο κινημα στην περιοχη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο