Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Μακελειό στους κτηνοτρόφους. «Έκοψαν» αυθαίρετα 220.00 στρέμματα από τα βοσκοτόπια στην Αιτωλοακαρνανία

       Επικίνδυνα παιχνίδια από ΟΠΕΚΕΠΕ με την εξισωτική αποζημίωση: «Έκοψε» αυθαίρετα 220.00 στρέμματα από τα βοσκοτόπια στην Αιτωλοακαρνανία. Έντονη αντίδραση απ’ την Ένωση Αγρινίου-Συνάντηση με Κουκουλόπουλο την Πέμπτη.

      Μία δυσάρεστη έκπληξη επιφύλασσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους κτηνοτρόφους της περιοχής,  αλλά και στην Ένωση Αγρινίου, όπου έγινε το αδιαχώρητο από απελπισμένους κτηνοτρόφους, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν απ’ την απροειδοποίητη και παντελώς αυθαίρετη ενέργεια του ΟΠΕΚΕΠΕ να περικόψει τα βοσκοτόπια κατά 220.000 στρέμματα στην Αιτωλοακαρνανία, παρά τα όσα είχαν αποφασιστεί πέρυσι τον Οκτώβριο, όταν, ύστερα απ’ την προσπάθεια που κατέβαλε η Ένωση, οι απώλειες περιορίστηκαν στο ελάχιστο.
Πιο συγκεκριμένα και σε αριθμούς:.........



     Σε επίπεδο χώρας από τα 150 εκ ευρώ που είναι το σύνολο των παραγωγών που εισπράττουν εξισωτική αποζημίωση ο ΟΠΕΚΕΠΕ πλήρωσε στους παραγωγούς 61 εκατομμύρια.
       Στην Ένωση Αγρινίου σε σύνολο 4100 παραγωγών που έχουν υποβάλει αίτηση εξισωτικής από τα 9 εκ περίπου που έπρεπε να εισπράξουν, έλαβαν μόνο  τα 2.5 εκ.
      Έγινε μία αιφνίδια περικοπή 6.5 εκ ευρώ με αποτέλεσμα να προκαλέσει σοκ και απόγνωση στους παραγωγούς,  αλλά και στην ίδια την Ένωση, διότι είχε πιστώσει περίπου 1 εκ ευρώ τους παραγωγούς έναντι επιδότησης.
      Αυτό από μόνο του για τους κτηνοτρόφους, αλλά και για το Νομό, είναι καταστροφικό. Δυστυχώς προκαλεί και πολύ σοβαρές παράπλευρες απώλειες στα βιολογικά ,στα δικαιώματα, στη Νεα ΚΑΠ κλπ.
         Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com, λίγο πριν την πληρωμή ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε σε αλλαγή των Βοσκοτόπων σε δασικά, με αποτέλεσμα να μηδενιστούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ένωσης Αγρινίου, περίπου 220 χιλιάδες στρ.

     Η ενέργεια του ΟΠΕΚΕΠΕ να προχωρήσει πριν την πληρωμή σε αλλαγή των αιτήσεων των παραγωγών και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, στερώντας από τους κτηνοτρόφους τη  δυνατότητα αντίδρασης, είναι πρωτοφανής. Και ξεπερνά κάθε όριο…
      Η Ένωση και οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν αυτή την εξέλιξη και θα αναλάβουν δράσεις:
1. Ζητώντας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να  γνωστοποιήσει τις αιτήσεις που άλλαξε το υπόβαθρο. Να γνωστοποιήσει με ποια μεθοδολογία προέβη σε αυτή τη μείωση.
2. Ζητώντας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να δώσει την δυνατότητα υποβολής αιτημάτων αλλαγής επιλεξιμότητας.
3. Ζητώντας από το Υπουργείο να συνδράμει στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την στήριξη των κτηνοτρόφων.
4. Ζητώντας από όλους τους τοπικούς φορείς να ενωθούν και να συνδράμμουν σε αυτή την προσπάθεια.

     Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Θωμάς Κουτσουπιάς επικοινώνησε ήδη με την πολιτική ηγεσία του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, εξηγώντας ότι είναι αδιανόητα και άκρως προκλητικά τα όσα συνέβησαν. Την ερχόμενη Πέμπτη θα υπάρξει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης άμεσων λύσεων.

http://agrinioreport.com/

6 σχόλια:

  1. Αφου δεν ξεσηκονομαστε να τους παρουμε τα κεφλια καλα μας κανουν .καθομαστε σαν κοτες και μας πηδανε 300 πουτανες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πουτανες ειναι αυτοι που υπογραφουνε τους νομους ..........επονται τα χειροτερα////...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΩΝΥΜΕ ΦΙΛΕ 3.29μμ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ-ΓΕΛΑΔΙΑ-ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΦΡΕΝΤΟ ΚΑΙ ΦΡΑΠΕ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΓΑΜΠΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ, ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΩΝΑΞΤΕ,ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΕΛΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συμφωνήσω με τον φίλο των 8.24.

    Χρόνια ολόκληρα οι ΕΑΣ γνωρίζουν ότι τα βοσκοτόπια, με τον τρόπο που δηλώνονται συντηρούν για την Ελλάδα πρόστιμα από την ΕΕ και για τους κτηνοτρόφους τους συναδέλφους τους, του καναπέ.

    Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για δήλωση δασικών στρεμμάτων ως βοσκοτόπους, ο κανονισμός αλλάζει από το 2015, μέχρι τότε ας κάνει ο τοπικός άρχοντας συναντήσεις για να συντηρεί τα ψηφαλάκια της επανεκλογής στο τιμόνι της ΕΑΣ.

    Ας βγουν κάποτε οι ηγεσίες των αγροτικών φορέων και να πουν την αλήθεια στον αγροτικό κόσμο. Και τέλος ας σκεφτούν κάποτε οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες ότι δεν ευθύνονται μόνο οι 300, έχουν ακόλουθους, υποστηρικτές και συμβούλους τους τοπικούς άρχοντες που δέχονται στα γραφεία τους!!!! Για να αυξάνονται τα κεφάλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φιλοι κτηνοτροφοι του ξηρομερου για ψαξτε να δειτε στην ενωση ξηρομερου πιοι φτιαχνουν τα χαρτια[μαιμου]και θα καταλαβετε καλα πιοι ειναι αυτοι που σασ εκοψαν τισ επιδοτισησ, και σε ποιουσ δωσανε που δεν γνωριζουνε τα αρνια απο τα κατσικια για ψαξτε το λιγο,,,,,,,,,,,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο