Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Tι γίνεται με τα σκουπίδια στο δήμο Ξηρομέρου

       Έχει συμπληρώσει πλέον μήνα το πρόβλημα της μη συγκομιδής των σκουπιδιών στο δήμο Ξηρομέρου, αφού, με τη λήξη της σύμβασης του δήμου με τον ιδιώτη που είχε αναλάβει το έργο στη Δ.Ε. Αστακού, αποδείχθηκε πως ενέργειες για νέα δημοπρασία δεν είχαν γίνει, με αποτέλεσμα η περιοχή να .πνίγεται στο σκουπίδι. 
      Μια κατάσταση που πλέον, μετά και από το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκλήθηκε με αποκλειστικό θέμα αυτό των σκουπιδιών, έχει δρομολογηθεί, οι κάτοικοι όμως ακόμη δεν έχουν όλοι ανασάνει. Το αναφέρουμε με αφορμή και τις έντονες διαμαρτυρίας που εξέφρασαν προχθές στο agrinionews.gr πολίτες από την Παλαιομάνινα.........



     Όπως εξηγεί στο agrinionews.gr ο αντιδήμαρχος Ξηρομέρου κ. Μαγγίνας, αυτό που αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι μια προσωρινή απευθείας ανάθεση της συλλογής των απορριμμάτων στον ιδιώτη που είχε μέχρι πρότινος αναλάβει το έργο μέσω δημοπρασίας, η οποία και έληξε πριν από περίπου έναν μήνα. 
     Η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης θα διαρκέσει περί τις 45 μέρες, μέσα στις οποίες θα έχει οριστεί ο νέος ανάδοχος μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας. Για τνα γίνει η απευθείας ανάθεση χρειάστηκε βέβαια μια γραφειοκρατική διαδικασία που κράτησε κάποιες μέρες, ενώ μόλις προχθες έγινε η δέσμευση της πίστωσης από την Οικονομική Υπηρεσία. «Περιμένουμε τώρα την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Μέχρι την Παρασκευή θεωρώ πως θα την έχουμε πάρει», αναφέρει ο ίδιος.
      Για την περιοχή της Παλαιομάνινας που το πρόβλημα με τα σκουπίδια έχει φτάσει στο απροχώρητο, ο κ. Μαγγίνας υποστηρίζει πως ανήκει στις περιοχές εκείνες του δήμου Ξηρομέρου που η συγκομιδή των απορριμμάτων γίνεται από την ιδιωτική εταιρία και οι οποίες, μέσα σε αυτό το διάστημα ,γίνεται προσπάθεια να εξυπηρετούνται από τα λίγα απορριμματοφόρα του δήμου. 
      «Δημοτική Υπηρεσία καθαριότητας έχει η Δ.Ε. Φυτειών και η Δ.Ε. Αλυζίας. Η Δ.Ε. Αστακού εξυπηρετείται από ιδιώτη και όλο αυτό το διάστημα γίνεται προσπάθεια να καλύπτεται από τα δημοτικά απορριμματοφόρα. Στην Παλαιομάνινα ξέρουμε ότι έχουμε αργήσει αρκετά, γιατί εξυπηρετήθηκαν πρώτα άλλα χωριά, αλλά από σήμερα αναμένεται να μαζευτούν και εκεί τα σκουπίδια», εξηγεί ο κ. Μαγγίνας.

http://www.agrinionews.gr/

11 σχόλια:

  1. Νερό πόσιμο δεν έχουμε, τα σκουπίδια μας πνίγουν, σε όλους τους τομείς είμαστε πίσω απ΄τον άλλο κόσμο.... Έχουμε όμως σε αφθονία επιτυχημένους δημοτικούς άρχοντες και παράγοντες και πολύ ευσυνείδητους ψηφοφόρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τά.....απορρίμματα! πρέπει να μαζευτούν.άς είναι καί σε 45 μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ, ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ. ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ. ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΕΙΔΩΛΙΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ. ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ? ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΙΡΒΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε καποια χωρια απομακρυσμενα θα ελεγα δεν υπαρχουν ουτε κάδοι!τοσα σκουπιδια που θα τα αφηνουν τωρα γιατι προβλεπω οτι θα φαγωθουν ολοι μεταξυ τους!Γιατι παιδεια απο τουσ παλιους μην περιμενετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 10.000 ψηφοφόροι στο ΔΗΜΟ .Οι 4.000 ψήφησαν το δοκιμασμένο επι 12 χρόνια, δηλ. οικογένεια Σαμαρά και 4.500 ψήφισαν τον παμπάλαιο Γαλούνη ,συνεπικουρούμενο από τον επιχειρηματία και 2.000 περίπου αντιστάθηκαν σε όλα αυτά ψηφίζοντας Γεωργαλή ,Βότση ,Κατσιπάνο. Ποιος νομιμοποιείται και υποχρεούτε πρώτος να αντιδράση και να καταγγείλει τους υπεύθυνους; Οι 8.500 συνδημότες μας η οι 2.000;Ποιοι είναι υπεύθυνοι για την κατάντια του τόπου και την σημερινή εικόνα του ; Οι 8.500 αμετανόητοι ψηφοφόροι η οι 2.000 που σκέφτηκαν διαφορετικά για τον τόπο τους; Τέλος ,αγαπητοί μου ,πρώτα θα βγουν στους δρόμους οι 8.500 και μετά οι 2.000.Αφου με την δημοκρατική ψήφο επιλέξανε ,τώρα θα υποστούν και τα αποτελέσματα των επιλογών τους .Τουλάχιστον οι 4.000 ψηφοφόροι τις Ντίνας έπρεπε να είναι μόνιμα έξω από το Δημαρχείο και να διαμαρτύρονται, αλλά ως συνήθως κάποιος άλλος περιμένουνε να μας σώσει και εμείς που τα σκ....με, κάνουμε την πάπια. ''Καληνύχτα Κεμάλ αυτός ο τόπος δεν θα αλλάξει ποτέ''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. pantos apo psema allo tpt se ola ta provlimata poy antimetopizi o nomos mas kai to kyriotero to thema me to nero poy einai to kyriotero

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KAI META MOU LES GIATI DE SOU GRAFO, OSES EKLOGES KAI NA GINOUN OSES KYBERNISIS KAI NA ALLAKSOUN OI ELLINES PANTA ELLINES THA INE , TO SYMFERON, TO GLYPSIMO KAI NA KAEI O TOPOS APO EKI KAI PERA, OLLOI OI PSIFOFOROI EKEI EPREPE NA BOUTIKSOUN APO TO GIAKA TOUS DIMOTIKOUS TOUS ARXONTES KAI NA TOUS BALOUN NA TA KATHARISOUN TA SKOUPIDIA AFOU DEN INE AKSIOI NA TO ANATHESOUN SE ALLOUS. NTROPI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας κοιτάξουν πρώτα την ύδρευση το οδικό δίκτυο τα σκουπίδια και μετά να προβούν σε επεξηγήσεις και στο μπλα μπλα μπλα.ας αφήσουν τα περιττά λόγια και ας κάνουν το ξηρόμερο βιώσιμο μέρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Που είναι τώρα οι ετεροδημότες που σκοτώνονται να έρθουν να ψηφίσουν τους δοκιμασμένους χρόνια και οχι μόνο αλλά να είναι και υποψήφιοι άτομα τα οποία δραστηριοποιούνται διαμέσου πολιτιστικού συλλόγου με γνώμονα να ιβοηθήσουν το τόπο τους , το χωριό τους που δεν ζουν εκεί, και τα προβλήματα τα βιώνουν οι μόνοιμοι κατοικοι.εμεις οι ίδιοι φταίμε για την κατάντια μας,όταν βλέπεις ακόμα και μορφωμένους ανθρώπους να λένε θα ψηφίσω το τάδε άτομο που είναι υποψήφιο με το γαλουνη επειδή έχω κάποια υποχρέωση ενώ δεν του αρέσει ο συνδιασμος.....Όταν δεν ασκείται το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου όπως πρέπει, και ειδικά απο άτομα μορφωμένα,τότε δεν μας φταίει κανείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητό ΞηρομεροNews,
    επειδή το θεμα των σκουπιδιων ειναι πολύ σοβαρό,καλό θα ειναι οι δημότες να εχουν,όσο ειναι δυνατόν,μια πλήρη εικόνα με ολα η σχεδόν ολα τα στοιχεία του προβλήματος,ετσι ώστε η άποψη που θα διαμορφώσουν να προσεγγίσει την αλήθεια.
    Για την κατανόηση του προβλήματος ο αναγνώστης θα πρέπει να εχει διαρκώς στο πίσω μέρος του μυαλού του,οτι δημος Ξηρομερου και νομιμότητα ειναι δυο λέξεις ασύμβατες μεταξύ τους.Η εκ των υστέρων νομιμοποίηση μέσω αποφάσεων της οικονομικής επιτροπής και του δημοτικού συμβουλίου,δίνει απλώς μια επίφαση νομιμότητος που δεν πρέπει να μας ξεγελαει καθώς το γεγονός παραμένει οτι ολα η σχεδόν ολα ειναι στον αέρα.
    Στη ΔΕ Αλυζιας και Φυτειων η αποκομιδη σκουπιδιων γινεται με απορριμματοφόρα και προσωπικό του δημου Ξηρομερου,ενώ στη ΔΕ Αστακου η αποκομιδη γινεται απο εργολάβο κατόπιν δημοπρασίας με ετήσιες συμβάσεις.
    Φέτος συνέπεσε η λήξη της σύμβασης με τις εκλογες(15/5 έληγε η σύμβαση,18/5 ηταν η πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών)και ενώ έπρεπε να είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την δημοπρασία τουλάχιστον ενα μηνα πριν τη λήξη της σύμβασης,η δημοτική αρχή´´ αγρόν ηγορασέ´´. Οι λόγοι της απραξίας ηταν η πεποίθηση της οτι θα κέρδιζε τις εκλογες οπότε θα ρύθμιζε το προβλημα ως συνήθως,δηλαδή θα παρακαλούσε τον εργολάβο να συνεχίσει την αποκομιδη για μερικές μερες μέχρι να τακτοποιήσει τα της δημοπρασίας.Θα έπεφταν και δυο τρία τηλεφωνα στην περιφέρεια για κάλυψη μέχρι τη διενέργεια της δημοπρασίας κι ούτε γάτα ούτε ζημιά.
    Έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και οι εκλογες χάθηκαν για την κυρία αντιδήμαρχο και αν προσθέσετε και την καταγγελία(οτι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο εγγράφηκαν έργα μαϊμούδες ύψους ενος εκατομμυριου(1000000)ευρώ) που κατέθεσε ο νεοεκλεγείς δημαρχος,αντιλαμβάνεστε γιατι τα μολύβια στο δημαρχείο κατέβηκαν.Ακρα του τάφου σιωπή.Προσπαθησε η αντιδήμαρχος με κάποιες επαφές στην περιφέρεια να αλλάξει το κλίμα,αλλά φεύ ηταν χαμένη και ως γνωστόν ο χαμένος δεν ειναι τίποτε και ο νικητής τα παίρνει ολα.
    Τοτε έγινε η πρόταση της Συμπολιτειας για κοινή συνάντηση και συνεννόηση για σκουπίδια και νερο,μεταξύ των συνδυασμών που είχαν πρόσφατα εκλεγει.Εκει ο νεοεκλεγείς με την απερχόμενη βριστηκαν και η εντύπωση που υπήρχε ηταν οτι τα έσπασαν για τα καλα,η θεση δε του εκπροσώπου του νεοεκλεγέντα ηταν οτι ήθελαν απο το Σεπτέμβριο που αναλαμβάνουν να ρυθμίσουν οι ίδιοι το καθεστώς αποκομιδής των σκουπιδιών.Πλήρης ρήξη λοιπον το μεσημέρι με χοντρές κουβέντες ενθεν κακειθεν.
    Το βραδυ λοιπον οταν ακούσαμε οτι υπαρχει σχέδιο δημοπρασίας για νεα ετήσια σύμβαση αποκομιδής των σκουπιδιων,δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας.Προφανως τα βρήκαν επ´ωφελεια και των δυο βεβαίως-βεβαίως,διότι και η αντιδήμαρχος έβγαζε απο πάνω της ενα σοβαρό προβλημα και του νεοεκλεγέντα του λύνονται τα χέρια για ενα χρόνο,ώστε με άνεση και χωρις να παρανομήσει να σχεδιάσει ενα πλάνο για την αποκομιδη των σκουπιδιων.
    Εχει ενδιαφέρον πως μεθόδευσαν την τέλεση της δημοπρασίας τη στιγμή που στο κωδικό των ανταποδοτικών τελών δεν υπήρχε σάλιο(άρα δεν μπορούσε να γίνει η δημοπρασία καθώς ο εργολάβος πληρώνεται μέσω αυτού του κωδικού)και πως εξοικονομήσαν τα χρήματα για να πληρωθεί η εργολαβία.
    Για να φαίνονται χρήματα στον κωδικό ενέπλεξαν την ΔΕΗ και για να εξασφαλίσουν τα χρήματα έκαναν δεκατρείς(;)αναμορφώσεις στον προϋπολογισμό.
    Τι συνέβη τωρα και στράβωσε το σχέδιο;
    Μέχρι να γίνει η δημοπρασία ο δημαρχος δίνει την εργολαβία με απ'ευθείας αναθεση(εχει το δικαίωμα για σαράντα πέντε μερες)αρκεί να συναινέσει ο αρμόδιος υπάλληλος στην παρανομία οταν δεν υπαρχουν χρήματα ,ο οποιος επειδή η αντιδήμαρχος έχασε τις εκλογες φοβάται να υπογράψει και δέχεται πιέσεις γι'αυτο και φαίνεται οτι τελικώς θα υποκύψει.Αυτος ειναι λόγος που η αποκομιδη όλες αυτες τις μερες γινεται με προβληματα και κόντεψε να καεί παλι ο Αστακος.
    Ολα αυτα ειναι γνωστά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ,ειναι ομως ενδεικτικά του πως θα κυλήσει και η επόμενη θητεία του νεοεκλεγέντος δημάρχου.Χωρις να αλλάξει τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο