Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Συσκέψεις με Ορφανό Τζιτζικώστα και Καρακόλη είχε ο Γ.Γ. Γιώργος Διδασκάλου στη Θεσσαλονίκη

 
Γιώργος Διδασκάλου: «Κάθε μέρα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά προς όφελος των πολιτών»

Τρείς διαδοχικές συναντήσεις, με τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργο Ορφανό, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τη Αν. Γενική Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Μαγδαληνή Καρακόλη, είχε στη Θεσσαλονίκη ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Γιώργος Διδασκάλου, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην 7η Γενική Συνέλευση του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος (I BEC) και την ανάληψη της προεδρίας του για τον επόμενο χρόνο.
 
Με τους κυρίους Ορφανό και Τζιτζικώστα συζήτησαν θέματα συνέργειας του δημόσιου, του ιδιωτικού τομέα και επιστημονικής κοινότητας σε θέματα αειφορικής διαχείρισης των φυσικών πόρων και αρμονικής κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και σε άλλες ενδιαφερόμενες χώρες. Εξέτασαν, επίσης, τις προοπτικές επιστημονικής υποστήριξης των δομών της δημόσιας διοίκησης για τον σχεδιασμό και υλοποίηση στρατηγικών και πολιτικών αειφόρου ανάπτυξης σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του επιχειρηματικού τομέα, μέσω ορθολογικής αξιοποίησης των φυσικών πόρων στις παραγωγικές διαδικασίες και δραστηριότητες.
Κατά τη διάρκεια των συνεργασιών του Γενικού Γραμματέα αναζητήθηκαν και οι δυνατότητες καινοτόμων δράσεων επιχειρησιακής μεταφοράς τεχνογνωσίας, εξειδικευμένης κατάρτισης-έξυπνης εξειδίκευσης, δικτύωσης, τεχνολογικής και επιστημονικής υποστήριξης σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος, που αποτελούν την αιχμή του δόρατος του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος, ως εστιακό σημείο διατομεακής και διασυνοριακής συνεργασίας.
 
Στη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα με την κα Καρακόλη αναλύθηκαν οι πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στον εξαγωγικό τομέα, καθώς και η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων προς τα κράτη της Βαλκανικής και της ευρύτερης περιοχής.
Διερευνήθηκαν, επίσης, οι δυνατότητες περεταίρω συνεργασίας με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και δρομολογήθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις, στην Πάτρα, με τους επιχειρηματικούς φορείς και αντικείμενο τις εξαγωγικές προοπτικές των επιχειρήσεων.
Μετά τις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη ο κ. Διδασκάλου δήλωσε:
«Σκοπός μας είναι, με σκληρή δουλειά, συνεννόηση, συνεργασίες και εξωστρέφεια να ανακτήσουμε τον ηγετικό ρόλο μας, ως χώρα, στη Βαλκανική και τη θέση που μας αξίζει στην Ευρώπη. Η ορθή αξιοποίηση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας, θα μας επιτρέψει, γρήγορα, να μπούμε σε μια νέα εποχή για την Ελλάδα. Κάθε μέρα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά, προς όφελος των πολιτών, που μας πλαισιώνουν με την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο