Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Συνελήφθη ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης στο κέντρο της Αθήνας

Διεκομίσθη στον Ευαγγελισμό – Ένας τραυματίας αστυνομικός στην ανταλλαγή πυροβολισμών και δύο τουρίστες

   Συνελήφθη ο καταζητούμενος για υποθέσεις τρομοκρατίας Νίκος Μαζιώτης ο οποίος νοσηλεύεται τραυματισμένος στον Ευαγγελισμό ύστερα από συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών στο κέντρο της Αθήνας λίογ πριν από τη μία το μεσημέρι της Τετάρτης. 

Το χρονικό
     Ο Ν. Μαζιώτης εντοπίστηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ τυχαία από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή στο πλαίσιο επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. για το παρεμπόριο – υπήρχαν πληροφορίες για χτύπημα και γενικά υπήρχε επιφυλακή από πλευράς αστυνομικών.............



   Στην ΕΛ.ΑΣ. έφτασε σήμα για ένα άτομο που φέρεται να οπλοφορεί και βρισκόταν σε κατάστημα με είδη κάμπινγκ στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού στο Μοναστηράκι. Εκεί έφτασαν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και επιχείρησαν να τον ελέγξουν. Εκεί έγινε η πρώτη ανταλλαγή πυροβολισμών. 
       Ο Ν. Μαζιώτης, που φορούσε περούκα, κατάφερε να μπει σε ταξί προκειμένου να διαφύγει. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν για τον ύποπτο δίνοντας τα χαρακτηριστικά του.
    Καθοδηγούμενοι από αξιωματικό της Αντιτρομοκρατικής που βρισκόταν στο κέντρο επιχείρησεων στη ΓΑΔΑ κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν στην οδό Μητροπόλεως 44, στην Καπνικαρέα. Εκεί ακολούθησε συμπλοκή.
       Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών –πηγές που δεν έχουν επιβεβαιωθεί λένε ότι έγινε και προσπάθεια για ρίψη χειροβομβίδας– τραυματίστηκε ένας αστυνομικός στο γόνατο καθώς και ο Νίκος Μαζιώτης, αλλά και δύο τουρίστες, ένας Αυστραλός και ένας Γερμανός, ελαφρότερα.
    Αρχικά, πληροφορίες ανέφεραν ότι στην ανταλλαγή πυροβολισμών συμμετείχε και ένα δεύτερο άτομο που θεωρείται συνεργός του – πιθανολογείται ότι ήταν τουλάχιστον ένας. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
     Ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος φέρεται τραυματισμένος στο δεξί χέρι, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό ενώ ο 29χρονος ειδικός φρουρός Νίκος Παναγιωτόπουλος διακομίσθηκε στο 401 ΓΣΝΑ. Οι δύο τουρίστες μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.
    Μόλις έγινε γνωστό το συμβάν, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας έφυγε εσπευσμένα από εκδήλωση στην παρίστατο και πήγε στο γραφείο του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. προκιμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις.
    Ο συλληφθείς καταζητούμενος αναμένεται στη συνέχεια να μεταβεί στην Εισαγγελεία Εφετών καθώς φυγοδικεί.

http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο