Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Τρανό “ γιορτάσιο ” στην Κωνωπίνα, για τη χάρη της Αγίας Παρασκευής !



Στις 25 και 26 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν στην Κωνωπίνα με εξαιρετική επιτυχία, οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Οσιομάρτυρος Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο ξωκλήσι που βρίσκεται σε απόσταση δύο περίπου χιλιομέτρων έξω από το Χωριό και μέσα στη «καρδιά» του δάσους.
Δείτε πολλές φωτο ........


Ο περιβάλλον χώρος και ο δρόμος του εξωκλησιού θύμισαν για λίγες ώρες σκηνές από μεγαλουπόλεις (στις δόξες τους)  με εκατοντάδες αυτοκίνητα ν’ αναζητούν χώρο στάθμευσης.
Πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή προσήλθαν στην Κωνωπίνα την Παρασκευή 25 Ιουλίου, παρά την απογευματινή βροχούλα,  για να παρακολουθήσουν το Μέγα Εσπερινό που τελέσθηκε υπαιθρίως, χοροστατούντος του αιδεσιμότατου κ. Δημητρίου Χαμαλέτσου.
Ακολούθησε η καθιερωμένη αρτοκλασία και στη συνέχεια με μέριμνα του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, ακολούθησε φιλόξενο τραπέζωμα, όπου πάνω από (500) άτομα παρακάθησαν και απόλαυσαν εξαιρετικές ντόπιες ψητές προβατίνες, συνοδευόμενες από τυρί, ψωμί και Ξηρομερίτικα εδέσματα, όπως λογιών - λογιών πίτες, γλυκά κλπ., που ετοίμασαν με περίσσιο μεράκι οι χρυσοχέρες Κωνωπινιώτισσες γυναίκες.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κωνωπινιωτών κ. Βασίλης Σκούρτας καλωσόρισε τους προσκεκλημμένους με περίσσια εγκαρδιότητα και τους ευχήθηκε καλή διασκέδαση.
Κάτω από τον έναστρο ουρανό και αγνάντια από το θρυλικό βουνό του Ξηρομέρου, τον Μπούμστο, ακολούθησε ένα ωραιότατο γλέντι, όπου χορευτές επιδέξιοι αλλά και λιγότερο ταλαντούχοι αλλά και εντελώς ατάλαντοι, παρασυρμένοι από την μοναδική ορχήστρα και την σπουδαία φωνή του Βασίλη Παπαδογιώργου, ξεφάντωσαν μέχρι το πρωϊ.
 Στην Κωνωπίνα κάθε χρόνο τέτοια μέρα, αναβιώνει με παραδοσιακό τρόπο ένα όμορφο έθιμο που αγκαλιάζεται και προστατεύεται από την τοπική κοινωνία και αποτελεί μία όαση χαράς και πολιτισμού μέσα στην έρημο της σημερινής γκρίζας πραγματικότητας.
Την επομένη 26 Ιουλίου 2014 και ώρα 07.30 τελέσθηκε παρουσία πιστών η θεία λειτουργία. Όσοι «τυχεροί» παρευρέθηκαν θα έχουν να θυμούνται πως πέρασαν μια υπέροχη βραδιά στην Κωνωπίνα, σ’ ένα πανέμορφο μέρος (μέσα στο δάσος), παρέα με φιλόξενους ανθρώπους, υπό τη σκέπη της θαυματουργής Αγίας του λαού μας, της Αγίας Παρασκευής !
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Σύλλογο Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου για την υποδειγματική οργάνωση, αλλά και σ’ όλους τους Κωνωπινιώτες και όσους βοήθησαν για την επιτυχή έκβαση της μεγάλης αυτής εκδήλωσης.
Παραβρέθηκαν τιμώντας τη χάρη της Αγίας και το χωριό της Κωνωπίνας ο Δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας κ. Νίκος Σολδάτος, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Κωνωπίνας κ. Χρήστος Τίγκας, ο Ξηρομερίτης Ποιητής Άρης Μπιτσώρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Σαλοδημήτρης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατούνας «Η Αρχαία Μεδεώνα» και νεοεκλεγείσα Δημοτική Σύμβουλος κα Αφροδίτη Μπουμπούλη, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αετού κ. Γιώργος Ντέμος, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παπαδάτου κ. Νίκος Ζαρέντης, ο Πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Κατούνας κ. Βαγγέλης Λύσσαρης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγραμπελιωτών Αθήνας κ. Γιώργος Τσέλιος και την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου εκπροσώπησε ο κ. Δημήτρης Κοθρούλας.







































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο