Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Εντείνονται οι προσπάθειες σύνδεσης του αεροδρομίου του Ακτίου με την Αθήνα

     Το ενδεχόμενο της αεροπορικής σύνδεσης του αεροδρομίου του Ακτίου με την Αθήνα θα συζητηθεί σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκάδα με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρίας Aegean μετά από πρωτοβουλία των Εμπορικών Επιμελητηρίων Λευκάδας και Πρέβεζας.
    Η συνάντηση είναι συνέχεια συναντήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί από τις αρχές του έτους με στελέχη της Aegean, στις οποίες και συζητήθηκαν όλες οι προοπτικές για την πιθανή έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης μέσα στο 2015.
      Πρόσκληση να παραβρεθούν στην συνάντηση έχουν λάβει από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, οι Δήμαρχοι Πάργας Αθανάσιος Λιόλιος και Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γιαμάς (o οποίος συνεργάζεται στενά για το θέμα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρη Σκιαδαρέση), οι Πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης και Πάργας Δημήτρης Δημάκος και άλλοι φορείς........



    Να θυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο του 2014 η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φούντα συνέταξε ερώτηση για την αεροπορική σύνδεση του Ακτίου με την Αθήνα προς τους αρμόδιους υπουργούς την οποία συνυπέγραψαν οι Βουλευτές Αιτωλ/νίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, του ΠΑΣΟΚ Αθ. Μωραΐτης, Λευκάδας της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Σολδάτος και Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Τσουμάνης, όπου αποφασίστηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια 4 με διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων και παραγωγικών φορέων και των τριών Νομών, προκειμένου να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες, ώστε να μπορέσει το Αεροδρόμιο Ακτίου να συνδεθεί επιτέλους με την πρωτεύουσα, τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση των οδικών έργων.
      Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι θα πέσει και το ενδεχόμενο σύνδεσης με την Turkish Airlines αφού τον Μάιο του 2014, η Aegean Airlines υπέγραψε συμφωνία χρήσης κοινών κωδικών (code-share) με την εταιρεία Turkish Airlines που είναι επίσης μέλος της Star Alliance.
     Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Turkish Airlines προσέθεσε τον κωδικό της στις πτήσεις της Aegean που εξυπηρετούν την Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη.

http://www.ipiros.gr/

1 σχόλιο:

  1. Ο Δήμαρχος Ακτίου Βονιτσας γιατί δεν ειναι καλεσμένος; Πάλι απ εξω η Βόνιτσα; Να έχουμε αεροδρόμιο και να το εκμεταλλεύονται οι όμοροι Δήμοι, μόνο εδώ θα μπορούσε να συμβεί! Μετα θέλουμε να πάει ο τοπος μπροστά. Ή μηπως αφού πέρασαν οι εκλογές,δε μας νοιάζει μέχρι να αναλάβει ο νεος Δήμαρχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο