Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Γιόρτασε το εκκλησάκι της Αγίας Άννας στην Κωνωπίνα Ξηρομέρου



Σήμερα Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014, το  ξωκλήσι της Αγίας Άννας  που βρίσκεται βορειοανατολικά του χωριού της Κωνωπίνας (στον απέξω δρόμο) είχε την τιμητική του.
Κτισμένο σε επιβλητικό σημείο και σε διάβα, στέκει αγέρωχο στην απανεμιά του χρόνου, φόρεσε και φέτος τη γιορτινή του φορεσιά, για να υποδεχθεί τους πιστούς, που κάθε χρόνο στις 25 Ιουλίου, συρρέουν για να προσκυνήσουν τη χάρη της Αγίας Άννας......
Δείτε πολλές φώτο ....

Έτσι και φέτος ο μικρός του εσωτερικός χώρος και ο προαύλιος χώρος κατακλύστηκε από προσκυνητές, κυρίως Κωνωπινιώτες, που προσήλθαν για να ακούσουν  τη θεία λειτουργία, που χοροστάτησε ο εφημέριος του χωριού  κ. Δημήτριος  Χαμαλέτσος και να ανταλλάξουν ευχές για την ημέρα της γιορτής.
Μετά το πέρας, μοιράστηκαν στους προσκυνητές, υπέροχοι άρτοι  και γλυκίσματα που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες του χωριού.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Αγία Άννα γιορτάζει δύο φορές το χρόνο.

Η μία είναι στις 9 Δεκεμβρίου όπου εορτάζεται: «Η Σύλληψης Αγίας Άννης προφήτιδος» και η δεύτερη στις 25 Ιουλίου όπου εορτάζεται: «Η Κοίμησης της Αγίας  Άννης» κατά την οποία γιορτάζει και το εκκλησάκι μας και οι Άννες της Κωνωπίνας. 


































































































1 σχόλιο:

  1. Χαίρομαι που η Ελληνική ύπαιθρος ακόμη ζει μέσα από όλα αυτά. Συνεχίστε όσο μπορείτε.
    Μια φετεινή πανυγηριώτισσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο