Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ψάρεμα γαρίδας στο χωριό της Μπούκας

     Ο ήλιος να πέφτει στον Αμβρακικό κόλπο και πολλές βάρκες η μια κοντά στην άλλη να ρίχνουν τα δίχτυα τους με φόντο αυτό το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. 
     Αυτό είναι το σκηνικό κάθε σούρουπο μπροστά από το χωριό της Μπούκας από τον Μάη μέχρι και τέλος Ιουνίου. Είναι η εποχή που στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το χωριό ψαρεύεται η διάσημη γαρίδα Αμβρακικού και είναι ίσως η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Μπούκα
      Λίγο πρίν το ηλιοβασίλεμα πολλές βάρκες μαζί, παλιότερα μπορεί σαράντα και πενήντα βάρκες, ξεκινούν από το μικρό γραφικό λιμανάκι του χωριού, σταματούν όχι πολύ μακριά από την ακτή και μόλις ο ήλιος “ακουμπήσει” το νερό αρχίζουν να αφήνουν τα δίχτυα τους στη θάλασσα...........

 
      Περίπου τρεις ώρες μένουν τα δίχτυα στο νερό και έπειτα πίσω στο λιμάνι για ξεψάρισμα, μια διαδικασία που επαναλαμβάνεται ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Το λιμάνι αυτές τις μέρες είναι ένας ζωντανός χώρος, ψαράδες και κόσμος που πάει να αγοράσει ολόφρεσκες γαρίδες αλλά και γαύρο που επίσης είναι άφθονος αυτή την εποχή. 
      Όμορφες εικόνες, καλή διάθεση, ζεστός καιρός και άφθονη πεντανόστιμη γαρίδα Αμβρακικού. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει το καλοκαίρι.

Tip: Μη παραλείψετε να δοκιμάσετε γαρίδες αλλά και γαύρο δίπλα στο κύμα, στις ταβέρνες του χωριού.

Φωτογραφίες άρθρου: Φάνης Ντάικος

http://www.valtosprovince.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο