Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Σκληρή απάντηση ΟΑΣ σχετικά με τις πρόσφατες συγκεντρώσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ νομού ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

       Αυτή την χρονική στιγμή, λίγες μέρες δηλαδή πριν την οριστικοποίηση της ΚΑΠ βγήκαν βύζιτα οι γνωστοί προταγωνιστές της κυβερνητικής και ευρωενωσιακής πολιτικής, γνωστοί  νεκροθάφτες της μικρομεσαίας αγροτιάς εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΓΕΣ για να ενημερώσουν  για τα <<θετικά>>  που προβλέπει η καινούργια ΚΑΠ και τις δήθεν αδικίες που προσπαθεί να κλείσει σε σχέση με την προηγούμενη αναθεώρηση.
    Ξεχνούν βέβαια ότι προτάσεις δικών τους ήταν και η προηγούμενη ΚΑΠ που ξεκλήρισε στην κυριολεξία χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες, αφάνισε δυναμικές καλλιέργειες όπως ο καπνός και μείωσε δραματικά άλλες όπως (βαμβάκι, λάδι, εσπεριδοειδή κ.ά )    
    Σκοπός τέτοιων εκδηλώσεων είναι να καλμάρουν τις αντιδράσεις των αγροτών, να βαφτίσουν  το ψάρι για κρέας καλύπτοντας έτσι την αντιλαική –αντιαγροτική  κατεύθυνση της ΕΕ και του εργαλείου της που λέγεται ΚΑΠ, όπου βασικό της στόχος είναι η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια...........



   Τα κονδύλια για την νέα ΚΑΠ είναι εμφανώς λιγότερα και θα δίνονται εκτατικά.    
    Δηλαδή όποιος κατέχει περισσότερη γη θα ενισχύεται περισσότερο ασχέτως  τι καλλιέργεια έχει, αν παράγει ή όχι.
    Άρα η πίτα θα μοιράζεται  σε μεγάλες εταιρίες, σε μοναστηριακή γη σε καπιταλιστές μεγαλοαγρότες .
    Λένε συνειδητά ψέματα ότι θα στηρίξουν την κτηνοτροφία αφού το 50% των βοσκοτόπων είναι μη επιλέξιμο με αποτέλεσμα χιλιάδες μικροί κτηνοτρόφοι να μείνουν εκτός επιδοτήσεων, άλλωστε  δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν έχουν ακόμα πληρωθεί για το προηγούμενο έτος εξαιτίας αυτών.
     Απευθυνόμαστε ξεκάθαρα στους μικρομεσαίους αγρότες. Ο αφανισμός και το ξεκλήρισμα είναι βέβαιο, όπως βέβαιο είναι αυτή η ΕΕ δεν αλλάζει, είναι από την φύση της αντιλαικη και αντιαγροτική, ενισχύωντας πάντα τους μεγάλους μονοπολιακούς ομίλους σφαγιάζωντας τα δικαιώματα που είχαν κατακτήσει οι λαόι με το αίμα τους.
      Όλες αυτές οι ηγεσίες πρέπει να παραμεριστούν απ’την αγροτιά, οι αγρότες να συσπειρώνονται  ταυτόχρονα γύρω από τους αγροτικούς συλλόγους και το αγωνιστικό πλαίσιο της ΠΑΣΥ για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για να ζούμε με αξιοπρέπεια στα χωριά και τα χωράφια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο