Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΑΓΡΙΝΙΟ: Ούτε να παντρευτεί δεν μπορεί κανένας! Σπείρα μπουκάρει και κλέβει…γάμους!

       Μια που έχει βαρύνει το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα και μια που δεν έχετε φύγει όλοι από την πόλη- τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα κι αν κρίνουμε από την κίνηση στο κέντρο- μεταφέρω μια εντυπωσιακή πληροφορία που διακινείται έντονα σε αυτούς που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο Αγρίνιο. Μια πληροφορία που καταδεικνύει και τα σημάδια των καιρών.
     Μια από τις πιο δυνατές καλοκαιρινές δραστηριότητες του Αγρινίου και των περιχώρων είναι, όσο κι αν δεν το πιστεύετε και παρά τον ελαφρώς ακατάλληλο καιρό, οι γάμοι. 
    Πρόκειται για μια μπίζνα που, παρότι έχει κι αυτή πληγεί από τη κρίση, κάνει τζίρους σε πολλές δουλειές δεν χρειάζεται να τις αναφέρουμε τώρα. Το γιατί οι καλοκαιρινοί μήνες γεμίζουν από γάμους και βαφτίσια δεν χρειάζεται και πολύ φαντασία, απλά πρέπει να προστεθεί και ο πολύς ντόπιος πληθυσμός που ζει άλλού και βρίσκει αυτές τις ευκαιρίες για οικογενειακές επανενώσεις. Ο νόστος των Ελλήνων του εξωτερικού(Αμερική, Καναδάς κλπ) που τα καλοκαίρια έρχονται να παντρευτούν ή να βαφτίσουν τα παιδιά τους και στην ενδοχώρα και τα γύρω ορεινά, άλλωστε, παραδοσιακά γέμιζε και το Αγρίνιο ειδικά την εποχή γύρω στον Δεκαπενταύγουστο........



      Ε, λοιπόν όλα τα παραπάνω τα ξέρουν και οι….ληστές! Όσο κι αν κάνει εντύπωση υπάρχει έκδηλη ανησυχία για το φαινόμενο που έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες και καλό είναι να έχετε όλοι το νου σας αν περιμένετε χαρές.
     Αυτό το φαινόμενο συνίσταται στο εξής: Την ώρα του γάμου ή την ώρα του γλεντιού το βράδυ, οργανωμένη ομάδα ή ομάδες μπαίνουν στα σπίτια των…εμπλεκόμενων και παίρνουν ότι βρουν. Κι αν απορείτε γιατί συμβαίνει αυτό, είναι ακόμα πιο απλό. Σε αυτά τα σπίτια υπάρχουν δώρα αλλά και πολλά χρήματα που είναι το χαρακτηριστικό των γάμων μας. 
    Πως τα εντοπίζουν; Είναι γνωστό ότι πολλά σπίτια στολίζονται για το γεγονός από πριν, αλλά είναι προφανές ότι με κάποιο τρόπο μαθαίνουν ποιες οικογένειες στην πόλη έχουν ευχάριστο γεγονός ώστε να της το κάνουν δυσάρεστο!
     Τα κρούσματα είναι κάμποσα τον τελευταίο καιρό σε σημείο που γάμοι αρκετοί γάμοι πλέον να περιλαμβάνουν στο σχεδιασμό και ποιος θα φυλάει το σπίτι! Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις η ζημιά ήταν μεγάλη όπως έχουμε μάθει από ανεπίσημε πηγές.
Που φτάσαμε αναρωτιέστε ε; Και που είσαι ακόμη…

Γ.Σ.

Υ.Γ. Η γνώση του ποιος παντρεύεται στην πόλη και που μένει κλπ, κλπ παραπέμπει μεν σε σπείρα αλλά βάζει και έναν μπούσουλα για το που πρέπει να κινηθεί η αστυνομία, τουλάχιστον στην αρχή.

http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο