Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 28Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΙΝΙΑΔΩΝ.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν από το «Φιλοκτήτη»,  οι θεατές της πρώτης παράστασης του 28ου Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων......

 Την έναρξη του Φεστιβάλ έκανε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο όποιος τόνισε την αναγκαιότητα συνέχισης του  Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου, καθώς πρόκειται για ένα από τα παλιότερα της χώρας μας, μέσω του οποίου αναδεικνύεται όχι μόνο ο αρχαιολογικός χώρος των Οινιάδων  αλλά ολόκληρη η περιοχή μας. Στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Κορδόσειο Ίδρυμα για την οικονομική τους συνεισφορά στο θεσμό, καθώς και το Υπουργείο Πολιτισμού και τη ΛΣΤ Εφορεία Αρχαιοτήτων για την παραχώρηση του Αρχαιολογικού Χώρου.
 Χωρίς εντυπωσιακά κοστούμια και εφέ, ο «Φιλοκτήτης»  στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στο κείμενο, στο λόγο και τις υποκριτικές ικανότητες των πρωταγωνιστών του, αν εξαιρέσει κανείς τα σκηνικά – ξύλινες τραμπάλες και το παιχνίδι ισορροπίας των ηθοποιών που εντυπωσίασε τους θεατές.
 Το Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων συνεχίζεται στις 24 Ιουλίου με τις «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ» του Αριστοφάνη, με τους Γ. Κιμούλη και Δ. Πιατά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο