Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Χειροτονία Διακόνου στην Βόνιτσα

Την Κυριακή 15 Ιουνίου εορτή των Αγίων Πάντων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Βόνιτσας, κατά την διάρκεια της οποίας τέλεσε την εις διάκονον χειροτονίαν του π.Χρήστου Βέττα, ο οποίος εισέρχεται στον έγγαμο Ιερό κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας ως άμισθος κληρικός.
 Ο π.Χρήστος Βέττας κατάγεται από το Θύρρειο Βόνιτσας και είναι απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής καθώς και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 Η χειροτονία του νέου διακόνου πραγματοποιήθηκε εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος από την πόλη και την περιοχή της Βόνιτσας, αλλά και από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Στην ομιλία του ο νέος διάκονος αναφέρθηκε με πολλή συγκίνηση στην πνευματική του πορεία που τον οδήγησε στη μεγάλη απόφαση να Ιερωθεί και ευχαρίστησε θερμά όλους όσους τον στήριξαν στη ζωή του και τον χειραγώγησαν .
Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς απηύθυνε πατρικές συμβουλές και νουθεσίες προς τον χειροτονούμενο, εξήρε το μεγαλείο της Ιερωσύνης και υπογράμμισε ότι ο κληρικός πρέπει να είναι άγιος και όλος του ο αγώνας να αποσκοπεί στην πραγμάτωση αγιασμένης πορείας και ζωής.
Κατά την διάρκεια του κοινωνικού τον θείο λόγο κήρυξε ο πνευματικός πατέρας του νέου διακόνου, αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π.Αθανάσιος Αττάρτ εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσοσπηλιωτίσσης Αθηνών.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο