Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Η Μαρία Αντουανέτα και τα Περιέ: Το νερό νεράκι στο Δήμο Ξηρομέρου

     Είναι ν απορεί κανείς με την υποβάθμιση της λογικής που κατ εξακολούθηση  επιχειρεί ο συνδυασμός της ευθύνης και της αλλαγής.  Τέθηκαν απ το ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ  επισήμως με δελτίο τύπου, το σοβαρό θέμα της διαφάνειας στο Δήμο,  αφού  ο Δήμος Ξηρομέρου είναι ο μοναδικός στην ελληνική επικράτεια χωρίς ιστοσελίδα  και επίσης η  αντιδημοκρατική λειτουργία  με συγκεκριμένα παραδείγματα. Τι απαντήσεις έδωσαν; Κι εσύ Γαλούνη τι έκανες στην Αλυζία, πριν δέκα χρόνια; Δηλαδή επί της ουσίας μούγκα στη στρούγκα.
Ας μιλήσουμε τώρα για ένα απ τα πιο σοβαρά θέματα τού Δήμου και να δούμε τι έκανε η σημερινή δημοτική αρχή, δηλαδή η κυρία Ντίνα Σαμαρά και οι μαριονέτες που είχε γύρω της:
Στις προεκλογικές εξαγγελίες τους ο νυν Δήμαρχος Πυθαγόρας Σαμαράς ανάμεσα στα ξενοδοχεία που υποσχέθηκε ότι θα κάνει και στις επενδύσεις που θα έφερνε, είχε δηλώσει ότι σε έξι μήνες θα λύσει το πρόβλημα της υδροδότησης της Αλυζίας.
Στα τρία χρόνια και τέσσερις μήνες που το ζεύγος διοικεί το Ξηρόμερο, όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν το πρόβλημα νερού στην Αλυζία αλλά επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία και για τα νέα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο δίκτυο Αστακού. Δηλαδή σε ότι  αφορά την Αλυζία, ένα τεράστιο μηδενικό σε αποτέλεσμα, αν έκαναν δηλαδή και κάποια ενέργεια που πάντως δεν έγινε αντιληπτή. Κάποια στιγμή κατάλαβαν ότι ένα τμήμα αρκετών χιλιομέτρων του δικτύου  στον Αστακό λειτουργεί με σωλήνες αμιάντου. Υπάρχουν αλλού στην Ελλάδα καρκινογόνες αμιαντοσωλήνες ; Δε νομίζω . Μόνο στο Δήμο Σαμαράδων. Έκαναν κάτι γι αυτό; Πήραν κάποια μέτρα; Διαμαρτυρήθηκαν; Διεκδίκησαν; Σιγά μη σκάσουν. Συνεχίζουμε και σήμερα να πίνουμε νερό απ τις σωλήνες αμιάντου. Τι είπατε, η υγεία των πολιτών του Δήμου; Ε, ας είναι, όσοι είναι, καλά να μα ς ψηφίζουν, γιατί χρειαζόμαστε άλλα πέντε χρόνια δυναστείας, τα δώδεκα χρόνια δεν μας  έφτασαν, για ν αλλάξουμε το Ξηρόμερο. Δια βίου αν γίνεται. Μονάρχες και δυνάστες.
Κι ας πάμε και στην ιλαροτραγωδία των διακοπών στην υδροδότηση αλλά  και στην ποιότητα του νερού. Εδώ θα έπρεπε να κρυφτούν. Τέτοια ανικανότητα και αδιαφορία; Μιλάμε για πρόκληση. Της νοημοσύνης και του δημόσιου αισθήματος. Με τις ώρες διακοπές νερού στον Αστακό κι οι Δυνάστες διακοπές στο Ιόνιο με το κότερο!  Η μέγιστη ταλαιπωρία των κατοίκων και η καταστροφή των όσων άτυχων έχουν ασχοληθεί επιχειρηματικά με τον τουρισμό. Να έλθουν στον Αστακό τουρίστες και να μην έχουν που να πλυθούν.  Έλεος πια! Και ζητάν καινούργιες θητείες για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Της καταστροφής. Γιατί το Ξηρόμερο αλλάζει με επιλογή ευθύνης. Προς το χειρότερο. Πόσο ακόμα; Στον πάτο έχει φτάσει.
Και να ήταν μόνο αυτό; Αδιαφορούσαν ή αδυνατούσαν να διαφυλάξουν τις δεξαμενές νερού. Κόπρανα  ζώων, μικρόβια, μολύνσεις ότι θέλεις εύρισκαν στους ελέγχους. Κι αυτοί τι έκαναν; Τίποτα. Τι κι αν η αντιπολίτευση στα δημοτικά συμβούλια κατήγγειλε τη στάση τους; Έφτασαν στο σημείο οι κρατικές αρχές να τους μηνύσουν. Και να καταδικαστούν σαφώς και επισήμως  οι υπεύθυνοι αντιδήμαρχοι. Ίδρωσε τα αυτί τους; Όχι βέβαια. Έβαλαν κατά των αρχών, που δεν τους ειδοποιούσαν πότε θα κάνουν έλεγχο. Για τέτοιο αίσχος μιλάμε
Ρωτάμε λοιπόν:
•Γιατί  παίζετε με την υγεία  του λαού του Ξηρομέρου; Μέχρι που φτάνει η εγκληματική αδιαφορία σας;
•Το νερό είναι αγαθό, με ποιο δικαίωμα το στερείτε στους πολίτες;
Θα απαντήσουν όπως την άλλη φορά , κι εσύ  Γαλούνη   τι έκανες πριν δέκα χρόνια που ήσουν Δήμαρχος ή μπορεί η νυν αντιδήμαρχος, υπεύθυνη παιδείας, υγείας, πολιτισμού και όλων των άλλων να αναφωνήσει ως άλλη Μαρία Αντουανέτα : Και γιατί ωρύετε το πόπολο που δεν έχει νερό ο Δήμος; Ας πιούν Περιέ!

5 σχόλια:

  1. Ο αμίαντος είναι ένα ινώδες πυριτικό ορυκτό που περιέχει σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο και νάτριο. Αν και κανένα από τα στοιχεία που περιέχει δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία όταν βρίσκεται στο νερό σε συγκεντρώσεις που επιτρέπουν οι κανονισμοί η χρήση του για την κατασκευή σωλήνων ύδρευσης και η πιθανή αιώρηση ινών αμιάντου στο πόσιμο νερό έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού και έχει απασχολήσει διάφορους οργανισμούς. Το ενδιαφέρον και η σχετική ανησυχία έχουν προκληθεί από το γεγονός ότι οι ίνες αμιάντου αν εισπνέονται είναι καρκινογόνες.
    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι αν και ο εισπνεόμενος αμίαντος είναι γνωστό καρκινογόνο δεν υπάρχουν στοιχεία ότι έχει κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα όταν καταπίνεται από το πόσιμο νερό. Αυτή είναι μία επίκαιρη ανταπόκριση στη πρόσφατη ανησυχία που έχει δημιουργηθεί λόγω της χρήσης αμιαντοτσιμέντου στους σωλήνες ύδρευσης.
    Η εγκύκλιος ΔΥΓ2/19028 « Αμιαντοσωλήνες στο δίκτυο ύδρευσης» δεν συμπεριλαμβάνει τις ίνες αμιάντου σαν παράμετρο που πρέπει να ελέγχεται στο πόσιμο νερό και επισημαίνει ότι «Σε ότι αφορά στις επιπτώσεις στην υγεία από την κατάποση ινών αμιάντου με το πόσιμο νερό, από τα συμπεράσματα μελετών της διεθνούς βιβλιογραφίας δεν προκύπτει τεκμηριωμένα άμεση συσχέτιση ενδεχόμενης παρουσίας ινών αμιάντου και επιπτώσεων στην υγεία από την κατάποση τους.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ,ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΚΟΥΕΙ ΟΜΩΣ;ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΤΥΡΡΑΝΙΑ.ΤΑ ΦΕΟΥΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΕΟΥΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην αναρτηση υπαρχει μια ανακριβεια . Ο δημος δεν μηνυθηκε για το νερο αππο κρατικες αρχες αλλα απο τρεις δημοτες . Συγκεκριμενα το Δ. Μπονη .,τον λ. Μαντζαρη και τον Χ. Πεττα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πες τα χρυσοστομε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΤΣΙΚΟΚΛΕΦΤΕΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΙ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ.ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ Η ΕΦΕΥΓΕ ΚΑΙ ΕΡΙΧΝΕ ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥ Η ΤΟΝ ΤΣΑΛΑΚΩΝΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ.ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΠΟΝΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ Η ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΤΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ,ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΑΜΗΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο