Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Διάλεξη για τη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού

Την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 ώρα 8.30 μ.μ. θα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τον Επίκουρο Καθηγητή Περιβαλλοντικής Γεωλογίας & Υδατικών Πόρων κ. Ιερόθεο Ζαχαρία στην αίθουσα της Κινηματογραφικής Λέσχης του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου για μία διάλεξη που αφορά τη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού.
Περίληψη
Κατά τη διάρκεια των πέντε περίπου τελευταίων δεκαετιών, το περιεχόμενο των θαλασσίων υδάτων σε διαλυμένο  ............................................................................
οξυγόνο παρουσιάζεται μειωμένο στις περισσότερες περιοχές, ενώ παράλληλα, τα παράκτια ανοξικά περιβάλλοντα γνωστά και ως «νεκρές ζώνες» έχουν πολλαπλασιαστεί. Η λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, υδάτινου περιβάλλοντος, η υποβάθμιση του οποίου έγκειται στη μεταβολή των υδρολογικών και μορφολογικών του χαρακτηριστικών αλλά και της λεκάνης τροφοδοσίας του. Η εντατικοποιημένη ανθρώπινη δραστηριότητα στην περιοχή, επηρέασε την έκταση των ανοξικών συνθηκών στην λεκάνη. Στην ομιλία αυτή θα περιγραφεί, εκτός των προβλημάτων της περιοχής, και η έννοια της αποκατάστασης, δηλαδή των απαραίτητων δράσεων για την επαναφορά της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού στην προηγούμενη φυσική της κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο