Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

O Kαιρός μέχρι το Πάσχα

 
    Πλέον μπήκαμε στην τελική ευθεία για το καιρό του Πάσχα και η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει για το τι καιρό θα έχουμε τις γιορτινές μέρες αλλά και σε ποιες περιοχές είναι πιθανό να βρέξει αυτές τις μέρες.
Η θερμοκρασία σε πτώση αυτές τις μέρες θα σημειώσει μικρή άνοδο το Σαββατοκύριακο ενώ οι άνεμοι δεν φαίνεται να δημιουργούν προβλήματα.
Πιο άστατος ο καιρός φαίνεται μέχρι και το Μ.Σάββατο ενώ την Κυριακή του Πάσχα φαίνεται καλός καιρός το πρώτο μισό της ημέρας ωστόσο δεν θα λείψουν κάποιες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά.
Πιο αναλυτικά:

Μ.Παρασκευή 18/4/2014:
Αρκετά άστατος ο καιρός από το πρωί στην βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία αλλά και την Θράκη. Συννεφιά πυκνή και στην δυτική Ελλάδα από τα νησιά του Ιονίου-Ήπειρο μέχρι και την δυτική Πελοπόννησο. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο-δυτική Μακεδονία-βορειοδυτική Θεσσαλία-δυτική και κεντρική Στερεά αλλά και στην κεντρική και βόρεια βορειοδυτική Πελοπόννησο.
Στις υπόλοιπες ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές ο καιρός θα ξεκινήσει με νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές και κάποια ανοίγματα στο καιρό. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και στην υπόλοιπη ανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια .
Βροχές θα εκδηλωθούν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί στο Ιόνιο στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί στα 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
 
Μ. Σαββάτο 19/4/2014:
Παρόμοιος καιρός με την Μ. Παρασκευή με άστατο καιρό στην δυτική και βόρεια χώρα αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου θα σημειωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Οι ίδιες περιοχές με την Μ. Παρασκευή θα επηρεαστούν και το Μ. Σάββατο .Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος με συννεφιά και ανοίγματα στην ανατολική ηπειρωτική χώρα ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν πιθανώς μπόρες και στην κεντρική και βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στα πελάγη στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
 
Κυριακή του Πάσχα 20/4/2014:
Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εκτός από το βόρειο Ιόνιο (Κέρκυρα) και την Ήπειρο όπου θα έχουμε πιθανόν κάποια συννεφιά κατά περιόδους πυκνή το πρωί  και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές, γρήγορα όμως ο καιρός θα ανοίξει.
Ηλιοφάνεια θα έχουμε στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία μέχρι και την Θράκη ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά και θα εκδηλωθούν μπόρες μικρής διάρκειας.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν και στην υπόλοιπη δυτική Πίνδο και συγκεκριμένα στην ορεινή Θεσσαλία-κεντρική Στερεά αλλά και την ορεινή κεντρική Πελοπόννησο και είναι πιθανό εκδηλωθούν μπόρες τις απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως τμήματα.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου υπάρχει πιθανότητα βροχών την Κυριακή του Πάσχα το πρωί ωστόσο γρήγορα θα επικρατήσει καλός καιρός σε όλο το Αιγαίο τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
πηγή:dionysos-weather.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο