Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Τριχωνίδα: H αυθαιρεσία συνεχίζεται

 
     Η λίμνη Τριχωνίδα είναι το μεγάλο πλουτοπαραγωγικό εργοστάσιο του νομού, που μοιάζει, όμως, σαν κάποιος να έχει κατεβάσει τον κεντρικό διακόπτη της λειτουργίας του. Κι όπως συμβαίνει σε κάθε τι εγκαταλελειμμένο, το «πλιάτσικο» και οι λεηλασίες αποτελούν κύριο χαρακτηριστικό της.
Δεν πρόκειται μόνο για τις χωματερές ή τα σημεία απόρριψης μπαζών.
Περιμετρικά της Τριχωνίδας, οι αυθαιρεσίες, τα μπαζώματα και οι καταπατήσεις είναι εμφανείς. Επισημαίνουμε δε ότι, κατ’ εφαρμογή της σχετικής κοινοτικής οδηγίας, η λίμνη Τριχωνίδα συμπεριλαμβάνεται στον εθνικό κατάλογο προτεινόμενων περιοχών του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου NATURA 2000.

Το ερώτημα όμως είναι ποιος προστατεύει τη λίμνη…
το agrinioreport.com εντόπισε μηχάνημα εκσκαφής να εκτελεί εργασίες …μέσα στη λίμνη! Καθάριζε το χώρο απ’ τα καλάμια, τα οποία, όμως, είναι αναπόσπαστο κομμάτι και βασικό χαρακτηριστικό της Τριχωνίδας και της βιοποικιλότητας που υπάρχει, αναπαράγεται και αναπτύσσεται μέσα στους καλαμιώνες.

Στους καλαμιώνες… που είναι γνωστό ότι σε λίγο θα αρχίσουν ξανά να πυρπολούνται, έτσι όπως κάθε φορά γίνεται, προς αξιοποίηση της γης. Χωρίς κανέναν έλεγχο, φυσικά. Ήδη, είδαμε από μακριά τις προάλλες τους πρώτους καπνούς.
Εν τω μεταξύ η ανεξέλεγκτη εκχέρσωση μεγάλων παραλίμνιων εκτάσεων, η καταπάτησή τους από ιδιώτες και τα μπαζώματα που συχνά παρατηρούμε, εξακολουθούν να μην συγκινούν τις αρμόδιες αρχές. Και εξυπακούεται ότι περιμετρικά της λίμνης, όπως και στους διαύλους που καταλήγουν σ’ αυτή, θα συναντήσει κανείς πολλές μικρές χωματερές και χώρους εναπόθεσης μπαζών.
πηγή:agrinioreport.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο