Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Επίσκεψη Πάυλου Μοσχολιού στο αρδευτικό έργο Σκουτεράς


Σημαντική είναι η πρόοδος των εργασιών του έργου : «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΣΚΟΥΤΕΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή που κατασκευάζεται το έργο και ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες και τον εργολάβο για την πορεία εξέλιξης του έργου.

    Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 615.000,00 Ευρώ ενώ μετά την έκπτωση το συμφωνητικό που υπογράφτηκε ανέρχεται σε  523.787,30 Ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

     Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου της Τοπικής Κοινότητας Σκουτεράς του Δήμου Αγρινίου.

     Ειδικότερα, θα γίνει αντικατάσταση του δικτύου ανοικτών διωρύγων (χωμάτινες) που αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν, με δίκτυο κλειστών υπόγειων σωληνωτών αγωγών υπό πίεση.

     Η συνολική υπό μελέτη αρδευόμενη έκταση είναι 2.000,00 στρέμματα, με καθαρή αρδευόμενη έκταση 1.600,00 στρέμματα.

     Ο κ.Μοσχολιός μετά την ενημέρωση που είχε δήλωσε τα εξής:

     «Επισκεφθήκαμε σήμερα την περιοχή που κατασκευάζεται το αρδευτικό έργο Σκουτεράς. Οι εργασίες έχουν προχωρήσει σημαντικά αφού έχει κατασκευαστεί αγωγός περίπου 2.000 μέτρων και αρκετά σημεία υδροληψίας, και αν συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό το έργο θα  ολοκληρωθεί μέσα στη συμβατική ημερομηνία δηλαδή μέχρι τα τέλη του Ιουνίου 2014.

     Προβλέπεται η κατασκευή αγωγών υπό πίεση συνολικού μήκους 5.800 μέτρων οι οποίοι θα αντικαταστήσουν το τωρινό δίκτυο ανοιχτών χωμάτινων διωρύγων που σήμερα υπολειτουργεί.   

      Επίσης, θα κατασκευαστεί μια δεξαμενή και ένα αντλιοστάσιο καθώς και 25 σημεία υδροληψίας από τα οποία οι αγρότες θα μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες τους σε μια αρδευόμενη έκταση 1.600 περίπου στρεμμάτων.

     Ταυτόχρονα για να μη δημιουργηθούν προβλήματα στα υπάρχοντα δίκτυα, στο σημείο της υδροληψίας θα κατασκευαστεί γεώτρηση.

     Επιπλέον, έχουμε προτείνει την ένταξη ενός ακόμη έργου, με συγκεκριμένη μελέτη,  στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, που θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα καταθλιπτικό αγωγό  του ΤΟΕΒ Σκουτεράς ώστε να αρδευτεί με σύγχρονο τρόπο και η υπόλοιπη περιοχή.

     Πρόκειται για ένα παραγωγικό έργο που θα δώσει δυνατότητες ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα στην περιοχή της Σκουτεράς, καθώς θα αρδεύσει μια πολύ μεγάλη έκταση.

    Η Δημοτική Αρχή έχοντας ως προτεραιότητα την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στο Δήμο μας, έχει έτοιμες προτάσεις για την επόμενη προγραμματική περίοδο ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ 2014-2020, γιατί πιστεύουμε ότι χωρίς τον εκσυγχρονισμό και την κατασκευή μεγάλων εγγειοβελτιωτικών έργων δεν υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα που είναι βασικός πυλώνας για την έξοδο του τόπου μας από την κρίση ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο