Τρίτη 8 Απριλίου 2014

"Ψήφισέ με, κι εγώ θα σε βάλω στα ψάρια"...

         Με αφορμή την ανάρτηση από το Mytikas press κειμένου, που αναφέρεται στην εταιρεία ΝΗΡΕΑΣ ως μοχλού πολιτικών ζυμώσεων στην περιοχή του Ξηρομέρου, παραθέτουμε την απάντηση του ΝΗΡΕΑ αλλά και το σχόλιο της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στους ισχυρισμούς του κου Χατζημανωλάκη, Γεν.Δ/ντή Ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρείας.

Δελτίο τύπου του Ομίλου Νηρέα
Αγαπητοί Κύριοι,

  Απαντώντας στο σχόλιο σας το σχετικό με την ανακοίνωση του Νηρέα, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:
    Κατ' αρχήν ήταν παράλειψη μας που δεν σας αποστείλαμε την ανακοίνωση μας και ζητούμε συγνώμη γι αυτό, υποσχόμενοι ότι δεν θα ξανασυμβεί.
     Είναι απολύτως βέβαιο ότι πάρα πολλοί χρησιμοποιούν τις υποτιθέμενες διασυνδέσεις τους με τον Νηρέα, υποσχόμενοι, μεταξύ άλλων, θέσεις εργασίας σʼ αυτόν. Δυστυχώς δεν είναι εφικτό να παρακολουθούμε και να παρεμβαίνουμε σε τυχόν τοποθετήσεις ορισμένων που όλως ανεύθυνα επιχειρούν να εμπλέξουν τον Ομιλό μας στις προσωπικες τους υποθέσεις. Θεωρούμε όμως ότι αργά ή γρήγορα αποδεικνύεται ότι αυτές οι τοποθετήσεις είναι ανυπόστατες και καταρρίπτονται από μόνες τους.............




     Σας δηλώνουμε υπεύθυνα ότι όποιος κάτοικος της περιοχής ψάχνει για δουλειά, στον Όμιλο μας, δεν χρειάζεται να απευθύνεται πουθενά αλλού, πέρα από τον εκπρόσωπο της εταιρείας στην περιοχή και μέσω των εταιρικών διαδικασιών.
     Όπως γνωρίζετε, ο Νηρέας, απασχολεί ντόπιο προσωπικό όχι μόνο στις μονάδες του αλλά και υλοποιώντας βήμα προς βήμα τις υποσχέσεις του για ανάπτυξη στην περιοχή, στηρίζοντας άμεσα κι έμμεσα την οικονομία της.
      Μέσα στην πρωτοφανή κρίση, υλοποιήσαμε μία τεράστια επένδυση αξίας 3 εκ. €, στην περιοχή της Τσαπουρνιάς, εκσυγχρονίζοντας υπάρχουσες εγκαταστάσεις και δημιουργώντας ένα κόσμημα για την περιοχή, το διαμετακομιστικό κέντρο μας με 65 εργαζόμενους προς το παρόν, που αποτελούν μέρος του συνολικού μας σχεδιασμού για το συγκεκριμένο κέντρο.
     Τέλος αναφορικά με το χωροταξικό σχέδιο και τις προθέσεις μας για περαιτέρω επέκταση των θαλάσσιων δραστηριοτήτων μας, σας δηλώνουμε ότι δεν προτιθέμεθα να αναπτυχθούμε έξω από την περιοχή του Αστακού, πολλώ δε μάλλον σε περιοχές έντονα τουριστικές. Εξʼ άλλου ποτέ μέχρι σήμερα δεν κάναμε καμία παραγωγική μας μονάδα, χωρίς την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.
      Αλλά ακόμα και στην περιοχή του Αστακού δεν θα γίνει καμία περαιτέρω επένδυση εάν αυτή συγκρούεται με τα συμφέροντα και το λαϊκό αίσθημα των κατοίκων, παρόλο που προφανώς κάτι τέτοιο θα βοηθούσε σημαντικά την τοπική κοινωνία που τόσο πλήττεται από την ανεργία και την έλλειψη επιχειρηματικής ανάπτυξης.
Εξ άλλου η ιστορία μας στην περιοχή το έχει πολλαπλά αποδείξει.
Αυτά, προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Με εκτίμηση
Για τον Όμιλο Νηρέα
Μιλτιάδης Χατζημανωλάκης
Γενικός Δ/ντής Ιχθυοκαλλιέργειας
   
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ
Κύριε Χατζημανωλάκη
      Ξεκινώντας δεν άντεξα και μπήκα στον πειρασμό να αρχίσω το κείμενο που ακολουθεί από το τέλος της επιστολής σας, κυρίως για να σχολιάσω την έπαρση, την αλαζονεία και την περιφρόνηση που περικλείει η φράση "αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας".
       Σε ποιους απευθύνεστε; Με ποιο δικαίωμα υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας; Για ποια αλήθεια μιλάτε;
     Αν θέλετε να μιλήσετε σοβαρά με τους πολιτες του ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, να αποσύρετε άμεσα αυτή την τρισάθλια ανακοίνωση και να ξαναπιάσετε το νήμα από την αρχή.
      Τι σημαίνει ότι πολλοί μπορεί να μιλούν ΕΞ ονόματος του νηρέα; ΜΟΝΟ ένας μιλάει ΕΞ ονόματος του Νηρέα κι αυτός ειναι ο κ. Γαλούνης, και να θεωρήσετε βέβαιο ότι τίποτε δεν ειναι ανυπόστατο και καταρριπτέο. Απεναντίας, όλα επιβεβαιώνονται και αν θέλετε και ονόματα. Επειδή ο τόπος μας ειναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε, μπορούμε να τα αναφέρουμε κι αυτά.
      Δηλώνετε ψέματα όταν λέτε ότι όποιος θέλει δουλειά μπορεί να απευθύνεται στην εταιρεία. Όποιος θελει να δουλέψει στο Νηρέα ξέρει που θα απευθυνθεί, πάντως όχι στον υπεύθυνο της εταιρείας. Πιο παλιά στο δημαρχείο ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, και τωρα σε συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο.
     Ο Νηρέας λέτε ότι απασχολεί ντόπιο προσωπικό!!!!!! Τι λέτε!!!!!! Εχουμε μείνει ενεοι!!!!!Τέτοια παραχώρηση!!! Πρέπει να ορίσουμε και μια μέρα μες στο χρόνο που θα τη γιορτάζουμε προς τιμή των διοικούντων του Νηρέα.
     Αλλά επειδή κοντά σ´αυτά τα ωραία, αναφέρετε και τη λέξη ανάπτυξη, μπορείτε να μας πείτε απο τα 500 εκατομμύρια ευρώ που έχετε δανειστεί, πόσα επενδύσατε σ´αυτόν τον έρμο τον τόπο και πού ακριβώς; Με χαρτιά παρακαλώ, όχι αλλά λόγια να αγαπιόμαστε.
         Την αγάπη σας για το περιβάλλον την έχουμε -μετά από τόσα χρόνια- διαπιστώσει, με τελευταίο δείγμα την απόρριψη όλων των ελαστικών που ήταν αποθηκευμένα στις αποθήκες της ΕΑΣ σε παρακείμενο χωράφι αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις. Η ευαισθησία σας και η βοήθειά σας για την απομάκρυνση των ελαστικών ήταν μνημειώδης και παράδειγμα αυταπάρνησης και αλληλεγγύης για τις επόμενες γενιές. Αν δεν είχαμε κινητοποιηθεί μέσω της κίνησης πολιτών, τα ελαστικά θα ήταν ακόμη εκεί και σεις δεν θα είχατε σταματήσει να λέτε τις ίδιες ανοησίες που λέτε και σήμερα, ότι δηλαδή ενδιαφέρεστε για τον τόπο.
       Ο τόπος όμως δεν είναι κάτι αφηρημένο. Δεν είναι ο μισθός που δίνεται δεν δίνεται κάθε μηνα (;). Είναι οι άνθρωποί του, που δεν ανέχονται να τους κοροϊδεύουν διάφοροι απίστευτοι τύποι σαν κι εσάς, ούτε να εκμεταλλεύονται την αγωνία τους για δουλειά διάφοροι απίστευτοι υποψήφιοι σαν τον κ. Γαλούνη.
      Αυτά λοιπόν, πως το λέτε; "για την αποκατάσταση της αλήθειας".

Υ.Γ.Ειναι η πρώτη και τελευταία φορά που υφιστάμεθα την ταλαιπωρία του διαλόγου με άτομα που συμπεριφέρονται ως εισβολείς και όχι ως ευεργετηθέντες φιλοξενούμενοι.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών


25 σχόλια:

  1. Ο ΝΗΡΕΑΣ δεν θα βρεί καλύτερο και πιο πρόθυμο διαφημιστή, του κύρους και της δύναμής του, απ΄τη "Συμπολιτεία" η οποία παράλληλα κρατάει επίμονα για τον εαυτό της το ρόλο του κομπάρσου και του απλού σχολιαστή λόγων άλλων... Παιδιά έχετε την απόφαση, τη δυναμική και το βάρος να διεκδικήσετε τη δημαρχία και στη συνέχεια ως συμπολίτευση (απίθανο βέβαια) ή αντιπολίτευση να αλλάξετε τα πράγματα; ήρθε η ώρα να δώσετε δείγματα. Κι αν δεν σας ψηφίσει όποιος (οπως υποστηρίζεται)διορίστηκε από κάποιον άλλο συνυποψήφιο στα ψάρια, κερδίστε όλους τους υπόλοιπους. Μπορείτε; Απ΄ότι φαίνεται και επικοινωνιακά τόχετε χάσει το παιχνίδι.
    Υ.Γ. Εκείνο το μπλογκ σας αλλάξτε το λίγο,γιατί όποιος μπαίνει τον πιάνει η ψυχή του, απ΄το πολύ μαύρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω δεν καταλαβαινω γιατι ο Χατζημανωλάκης οριεται τοσο πολυ κατα των Ιχθυοκαλλιεργιων. Ειμαι απο το Αγρινιο και πηγαινω για μπανιο στις παραλιες μεταξυ Αστακου Μυτικα εδω και 30 χρονια.Τοσα χρονια πριν τις ιχθυοκαλλιεργιες δεν ενδιαφεροταν κανενας για αναπτυξη τουρισμου.Ειχαν τους Ιταλους και καποιους Αθυναιους στο Μυτικα και τους κατακλεβανε μεχρι που δεν ξαναρθαν.Πηγαινες στις παραλιες και τις ειχαν κανει οι ντοπιοι οικοπεδα τους οπου κατεβαζαν τα γουρουνια και τα γελαδια ως τη παραλια και σε βριζαν και απο πανω. Σου νοικιαζανε δωματια οπου διπλα βρομαγαν οι βοθροι ενω παραλληλα μπελονιαζαν καπνα κλπ.Πως θα κανεις τουριστικη αναπτυξη κανοντας και τον αγροτη και το ψαρα και το μαγαζατορα παραλληλα?Οσο για το καλαμο 100 ατομα το θελουν ιδιωτικο νησι χωρις επενδυσεις.Εχετε δει αλλου 30 χλμ ακτογραμμης Αστακο-Μυτικα και Μυτικα Παλαιρο αλλα τοσα χωρις να ενδιαφερθουν για ξενοδοχια κλπ εχοντας και το αεροδρομιου του Ακτιου κοντα? Αυτο το παραμυθι με τα ψαρια πρπει να σταματησει...ας κανατε κατι 30 χρονια τωρα να μην εχετε ψαρια και αφηστε τις κατηγοριες για ψηφους και μονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2:16... κάτσε αγόρι μου να μπλατσανάς στο αγρίνιο και φώναξε το αχελώος του μπόκα να σε τραβά.

    ψεύδεσαι και καταλαβαίνουμε γιατί. η μαφία των ψαριών που είναι μέσα στην παρανομία θα μας πει τι θα κάνουμε στον τόπο μας;

    όταν εδώ ερχόταν τουρίστες εσύ έκανες μπάνιο σε λούτσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς 1.56
    Την ωρα που δεκάδες συμπολίτες μας συμπληρώνουν τις λίστες της ντροπής,για εύρεση εργασίας,εσύ κάθεσαι και με ύφος χιλίων καρδιναλιων(τρομάρα σου)γράφεις χαριτωμενιες περί επικοινωνίας και αλλά ηχηρά παρόμοια.
    Αν δεν μπορείς να βρεις ενα καλό λόγο να πεις η να γράψεις για τη δράση της συμπολιτειας καλύτερα προσωρινά να σωπαινεις,γιατί η συμπεριφορά και η στάση σου ειναι που θα μας κάνει αντιπολίτευση και όχι συμπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σπουδαίε 4:03΄ -Το υβριστικό ύφος και το τρομάρα σου "τόχεις", αυτό που δεν έχεις είναι τρόπους, μυαλό και λογικά επιχειρήματα να απαντήσεις.
    Αν δεν απαντήσεις κόσμια, είναι λογικό να καταλήξει στο συμπέρασμα κάποιος που διαβάζει το, ας το πούμε σχόλιό σου , πως είναι καλύτερα να μην ασχολείται μαζίσας, γιατί ως γνωστόν, όποιος ανακατέβετε με τα ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 3.31...εσυ που μου λες για λουτσες δεν εχεις καταλαβει οτι ολο το Αγρινιο παει Λευκαδα και μεινατε μονο εσεις να κανετε μπανιο στα βρωμονερα του Αστακου που πετανε ολα τα λυματα μες στη θαλασσα...για βιολογικο ακομα δεν τον μαθατε μαλλον...το τι κανατε ολοι οι ντοπιοι εκει περα για να αναπτυξετε το τουρισμο το χουν δειξει ολα αυτα τα χρονια που δεν υπαρχετε στο τουριστικο χαρτη της Ελλαδας...κατσε κανε μπανιο στη Βελα με τα γελαδια και ασε εμας τους Αγρινιωτες να πηγαινουμε καμια Λευκαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ 5 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ..............ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΜΕ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς 2.16
    Αυτο θελουμε να απαλλαγούμε απο αυτούς που μας έφεραν εδώ.
    Και ένας τόπος ευλογημένος εχει καταντήσει χειρότερος κι απο χωματερή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξαφνικά μάθαμε περί τουριστικής ανάπτυξης και όλα τα άλλα τα βλέπουμε αφ' υψηλού. Η ουσία είναι μία: η πρωτογενής παραγωγή και δη η κτηνοτροφία ήταν είναι και θα είναι ο κυριότερος πλουτοπαραγωγικός πόρος του Ξηρομέρου. Επίσης ο Αστακός και οι γύρω περιοχές χρωστούν πολλά στην ιχθυοκαλλιέργεια.
    Ας μας πουν οι απανταχού βολεμένοι, αν αύριο το πρωί οι μονάδες με τα ψάρια έκλειναν ή πήγαιναν κατά τουρκία μεριά, που θα απασχολούνταν πλήρως 300 εργαζόμενοι; Αλήθεια έχετε σκεφτεί πόσο χρήμα πέφτει από την ιχθυοκαλλιέργεια στο Αστακό. Όταν πληρώνει ο Νηρέας τα μαγαζιά γεμίζουν!
    Επίσης δε φταίει για τον τουρισμό η ιχθυοκαλλιέργεια. Παραλίες υπάρχουν! Σχεδιασμός χρειάζεται και στήριξη από τη πολιτεία (κανάς δρόμος δε βλάπτει).

    Αυτή κύριοι είναι η αλήθεια και τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΠΑΝΟΛΕΘΡΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΙΝΑ ΒΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ? ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς 8.25
    Η Συμπολιτεια εχει κάτι που εσύ δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσεις .
    Α Ρ Χ Ε Σ
    Κόλλημα με καρέκλες για εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων εμείς δεν εχουμε.
    Τυχοδιώκτες δεν είμασταν ούτε θα γίνουμε τωρα .
    Πόλεμο για τον τόπο μας δίνουμε.
    Ούτε cd μοιράζουμε ,ούτε καθρεφτάκια ούτε θέσεις ταΐζουμε ούτε ...
    Υπάρχουν δυο πράγματα που εμείς τα εχουμε τακτοποιήσει και στο μυαλό μας και στη ζωη μας.Τα ιδιωτικά και τα δημόσια.
    Όπως στο σπίτι σου δεν ανέχεσαι την αδικία και κόβεις το ψωμί στη μέση και το μοιράζεις ίσα σε όλους,έτσι και στη δημόσια ζωη δεν θα έπρεπε να ανέχεσαι την αδικία,την παρανομία.
    Εσύ λοιπον στηρίζεις Ντίνα η Αρετακια.
    ΑΞΙΟΣ ο μισθός σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 7:51 δεν καταφερνόμαστε εναντίον του πρωτογενούς τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών. Καταφερόμαστε 1) ενάντια των τακτικών κάποιοι γνωστοί αιρετοί κρατικοδίαιτοι να τάζουν θέσεις εργασίας στα ψάρια για να επιβιώνουν πολιτικά και 2) ενάντια στην τακτική να προσπαθούν να πάνε σε μέρη που προορίζονται για τουρισμό, όπως προς Κάλαμο, Καστό και Μύτικα. Στην αγριλιά υπάρχουν 5000 στρέμματα δεσμευμένα για ανάπτυξη τουριστικής παραθεριστικής κατοικίας. Στον Μύτικα υπάρχουν κάπινγκ, ενοικιαζόμενα, ταβένες, εστιατόρια, αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη επένδυση στον νομό 12 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχείο, και μία 6 εκατ. στα σκαριά.
    Οι ιχθυοκαλλιέργειες να μείνουν από Αστακό και κάτω. Ναι έχουμε έλλειψη υποδομών αλλά αυτά θα τα φτιάξουμε σιγά σιγά. Όχι επειδή μας λείπουν οι υποδομές θα πρέπει να φάμε τα ψάρια μες στα σπίτια μας.
    Για τον φίλο από το Αγρίνιο τι να απαντήσω; Βαλτός είναι. Να πηγαίνεις στην Λευκάδα φίλε μου, εσένα δεν σε θέλουμε. Αμφιβάλω αν αγοράζεις έστω και εμφιαλωμένο από την Λευκάδα. Βέβαια μας μπέρδεψες λέγοντας μας κάνω μπάνιο εκεί.
    Μπλατσάνα λοιπόν αλλού αν δεν σου αρέσει ο Μύτικας, Ο Κάλαμος και ο Καστός. Να πηγαίνεις στην Τριχωνίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΛΟΥΒΙΩΝ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΑΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ DOLCE VITA.TΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΠΙΑΣΑΤΕ ΤΑ 50 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΖΟΥΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ Δ.Υ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ <> ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ.ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΗΑΤΝ ΝΑ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΑΘΕ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΟΥΡΗ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΟΡΤ ΠΑΓΚΑΖ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΕ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΣΙΡΗΞΑΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ.ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ.ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΟΙΤΙΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΛΟΥΒΙΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥΣ. Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΩΤΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 84 ΠΟΥ ΕΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΦΟΡΤΙΟ ΠΟΥ ΞΕΦΟΡΤΟΝΑΝ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΛΕΠΑΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΝΗΜΕΡΟΝΩΝΤΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΠΛΗΖΕΙ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΣ <> ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΩΣ ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΩΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΝΟΧΗΣ. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ.ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΡΕΑ.ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΙΝΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑΥΤΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΛΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΑΛΗΘΕΣ.
    ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 22 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΚΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΘΑΛΛΑΣΗΣ ΟΠΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΗΡΕΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΤΙΣ ΤΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΙ-ΓΡΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΟΠΟΤΕ ΕΒΓΕΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΕΟΥ ΘΕΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΟΣ. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΕ ΤΡΑΤΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΟΡΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΑΙΤΖΑΡΕΙΣ ΤΗ ΤΡΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΓΡΙ-ΓΡΙ ΝΥΧΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΜΕ ΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 12-1 ΣΤΟ ΠΑΝΙΟΛΟ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΙΕΡΓΕΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν θα μάθουμε ποτε πως θα ήταν ο τόπος αν δεν υπήρχαν τα κλουβιά .. Ετσι ξέρουμε μόνο την μια εικόνα αυτού του τόπου !!
    Www.astakos.woedpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αγαπητέ 11.43μ.μ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ (ιχθυοκαλλιέργειες) , Ομως δεν μπορω να παρακολουθήσω στο κείμενό σου την ΕΜΠΑθΕΙΑ σου,ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ για όλους τους Ετεροδημότες ,που πιθανόν αυτοί να είναι και αδέλφια ΣΟΥ , σίγουρα όμως κάποιοι εξ αυτών είναι συγγενείς.Και εδω είναι η διαφορά μας. Αλήθεια εσύ που τόοσο κοκορεύεσαι οτι είσαι μόνιμος στον Αστακό , σε ρωτάω ξέρεις που ειναι η Ζάβιτσα ή τα Βζανά ή ο Βάρνακας ή η Παπαδάτου ή ο Βάρνακας; Έχεις πάει ποτέ να πιείς καφέ σ΄αυτά τα χωριά ;Λίγος αυτοσεβασμός δεν βλάπτει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 10.49...το τι κανουν οι υποψηφιοι δεν με ενδιαφερει...το τι εχετε κανει ολοι στην περιοχη για ανπτυξη του τοπου σας εδω και 40 χρονια εχετε ευθυνη ολοι σας...πριν 30 χρονια που αναπτυσοταν η Ελλαδα που ησασταν...οσο για το Αγρινιο που το κοροιδευεις ειμαι σιγουρος οτι εδω ερχεσαι για ολες τις αναγκες σου...και αν δεν σου αρεσει πηγαινε στη Πατρα να πληρωνεις τη γεφυρα..ευχαριστω τον 11.43 που εχει δει και αυτος απο κοντα τι γινοταν στο τοπο εχοντας και ενα αεροδρομιο (Ακτιο) κοντα...το οποιο εχει σημασια αυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς 11.43
    Άκου φίλε Αστακιωτη
    Στο βρωμικο παιχνίδι που εχεις στο μυαλό σου ,δεν πρόκειται να μας παρασυρεις.Η συζήτηση που ξεκίνησε εδώ εχει να κάνει με την εμπλοκή της διοίκησης του Νηρέα στις εκλογές και την προκλητική ανακοινωση της διοίκησης του η οποία νομίζει οτι απευθύνετε σε ηλίθιους.
    Τις προβοκάτσιες σου εκεί που πιάνουν τόπο.
    Εμείς όχι μόνο δεν θα είμαστε απέναντι στο κόσμο που δουλεύει στα ψάρια αλλά θα είμαστε δίπλα του και θα πιέζουμε όσο μπορούμε για να πληρωθούν στην ωρα τους,για να μην πέσει ο μισθός τους ,πράγμα που δεν έκανε μέχρι τωρα ο δήμος ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ και δεν κάνει και ο επιτετραμμένος επι των προσλήψεων,γιατί τους ενδιέφεραν και τους ενδιαφέρουν οι ψήφοι και όχι οι άνθρωποι.
    Εμείς αναγνωρίζουμε την προσφορά των ιχθ/ων στην τοπική οικονομία,αυτο όμως δεν τους δίνει κανένα δικαίωμα να συμπεριφέρονται ως φεουδάρχες.
    Μερικές χρηστικές πληροφορίες έτσι για να ξέρεις που να απευθύνεις τα παράπονα σου
    1)τους διορισμούς και τις βόλτες με βουλευτές και υπουργούς τις έκανε ο κ.Γαλουνης και η κ.ΚΟΥΜΑΝΔΡΑΚΗ,με τους οποίους και συντάσσεται και όχι οκ.Γεωργαλης
    2)υποψήφιοι σύμβουλοι μπορεί να μην είμασταν,ενεργοί πολιτες όμως είμαστε και είμασταν και πάντως δεν βουλιάξαμε εμείς τον Αστακο,αν κοιτάξεις δίπλα σου θα δεις πολλούς απο τους υπεύθυνους για την κατάντια του τόπου
    3)η συμπολιτεια δεν είχε και δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ πρόθεση να εμπλέξει τις ιχθ/ες στις εκλογές.Αυτο το έκανε ο δήμος όλο το προηγούμενο διάστημα όταν υπήρξε κέντρο ευρέσεως εργασιας(είχε λύσει ολα τα προβλήματα η δημοτική αρχη και είπε να ασχοληθεί και με το θεμα της ανεργίας)και εσχάτως ο κ.Γαλουνης ο οποίος τάζει θέσεις εργασίας,διοριζει(υπάρχουν ονόματα),
    4)για τον εγκαθετο της χούντας που γράφεις γίνε πιο σαφής θα εχει ενδιαφέρον,για τα 650 εκατομμύρια ευρώ που εχει πάρει δάνεια ο Νηρέας δεν γράφεις ούτε μια αράδα σε ενα κείμενο σεντόνι
    5)για το πλατύγιαλι συμφωνούμε σε ολα για τη δραστηριότητα πού γράφεις.εμείς τα εχουμε καταγγείλει ως Κινηση Πολιτων και όχι μόνο αυτα ,πολλά περισσότερα εχουμε πει
    6)για την Μερκουρη,επειδή μπορεί να μην ξέρεις,πολιτες της τοτε κοινότητος Αστακου(που εσύ τους κατηγορεις)είχαν προσφύγει στο συμβούλιο της επικράτειας ξοδεύοντας χρόνο,χρήμα επειδή αγαπούν τον τόπο τους και δικαιώθηκαν για τον οικισμό που είχε βρεθεί.Η κοινοτική αρχη τοτε όμως δεν διεκδίκησε τίποτε,η δε υπουργός πολιτισμού Μερκουρη έδωσε εντολή και ´´εθαψαν´´τον οικισμο
    7)για τις παραλίες που γράφεις βεβαίως και επικρατεί αυτη η κατάσταση αλλά δεν μας λες ποιος φταίει.Πιστευουμε οτι ειναι ευθύνη κι εδώ του δημου που τις αφήνει ξέφραγο αμπέλι.Ποιος ο ρόλος της δημοτικής αρχής,ποτε οι διοικούντες έκαναν μια προσπάθεια να μπει μια τάξη,ποτε παρουσιασαν μια πρόταση για το που στα κομμάτια θα παει αυτός ο τόπος.Ολα στην τύχη κι ο θεός βοηθός(αν λειτουργούσε στοιχειωδώς ο δήμος δεν θα άφηνε στο Μαραθια ολα εκείνα τα σίδερα απο τα κλουβιά στην ακρογιαλιά για ολόκληρους μήνες).
    Τέλος η εμπάθεια που αποπνέει όλο το σχόλιο σας μας πείθει οτι είμαστε στο σωστό δρόμο.
    Σας ευχαριστούμε
    Συμπολιτεια ξηρομεριτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΕΡΑ,
    ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ.

    Ο τόπος αυτός μας ανήκει και τον θέλουμε πίσω.

    Να καθαρίσουμε την ασχήμια και να αναδείξουμε την ομορφιά του.

    Για να ζούνε σ΄αυτόν οι άνθρωποι καλύτερα !
    g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σε λιγο καιρο οι ιχθυοκαλλιεργειες θα φυγουν απο μονες τους,δεν θα βρισκουν κοσμο να δουλευει για αυτους θα πιασουν ολοι δουλεια στα Ξενοδοχεια του Σαμαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απάντηση σε σχολιαστή

    Αγαπητέ φίλε μας γράφεις:
    «ειναι το 21ο που στελνω και τα υπολοιπα 20 δε σημοσιευτηκαν ποτε…»
    ΟΛΑ τα σχόλια που λαμβάνουμε τα δημοσιεύουμε, αρκεί να μην είναι υβριστικά, προσβλητικά, συκοφαντικά και περιέχουν κατηγορίες για πρόσωπα που δεν μπορούν να αποδειχτούν.

    Πιο συγκεκριμένα δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε σχόλια που περιέχουν χαρακτηρισμούς όπως «σούργελα» «είστε λαμόγια» «λυπαμαι για λογαριασμο του/της» «νομιζει οτι εγινε κυριος/α» «οι τάδε πήραν τα λεφτά» «ο/η τάδε κυκλοφορεί σαν ufo» «ρόμπες» «σκυλολόι» « που ήταν η γυναίκα σου χθες» «κλέφτες» «κούνια που σας κούναγε» κλπ.
    Εμείς πιστεύουμε όσα αναφέρεις στο σχόλιό σου αλλά δεν έχουμε το δικαίωμα να εκθέσουμε κανέναν, ούτε και σας, χωρίς αποδείξεις, δημοσιεύοντας ένα ανώνυμο σχόλιο που αναφέρεται σε πράγματα που δεν μπορεί να αποδειχθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΣΥΝΔΗΜΩΤΗ 9.40 ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ. ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΤΗΡΙΞΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΝΩΡΙΣΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ ΤΗ ΣΚΛΑΒΑΙΝΑ ΤΗ ΝΤΟΥΡΓΟΒΙΤΣΑ ΤΟΝ ΑΕΤΟ ΤΑ ΑΧΥΡΑ ΤΗ ΤΡΥΦΗ ΤΗ ΚΩΜΠΩΤΗ ΤΑ ΒΖΑΝΙΤΚΑ ΠΗΓΑΔΙΑ ΤΟ ΒΑΛΤΙ.ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΗΡΕΜΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΨΗΦΙΣΑ ΤΟ Κ.ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΑΛΩΣΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ.ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑΡΑΖΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΙΘΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΤΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ.ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΤΟΝ Κ.ΓΕΩΡΓΑΛΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΑΚΕΡΑΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ Κ.ΠΙΤΣΟΥΛΙΑ ΛΑΜΠΡΟ.ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΙΣΗ ΤΟΥ ΝΗΡΕΑ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΥΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟ Η ΤΟ ΚΑΡΦΙ Η ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΤΟΥΣ.ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΝ Η ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ (ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΑΛΙΕΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΨΑΡΑΔΩΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΜΑ) ΚΑΙ ΠΟΥ Η ΓΛΟΙΩΔΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΙΣΗ ΤΟΥ ΝΗΡΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Η ΤΟ ΔΙΟΙΚΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 250 ΕΚ. Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ: ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΕΛΕΝΧΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΝΗΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΛΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΟΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.ΚΟΥΜΑΝΔΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.ΓΑΛΟΥΝΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΙΔΡΩΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ. ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΡΩΟΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙΣ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. αγαπητέ 11.39μ.μ η παρέμβασή μου είναι στο γεγονός οτι στα γραφόμενά σας [6-4-2014/11.43μ.μ ] Φέρεσθε ηθελημένα ; άθελά σας ; ( δεν το γνωρίζω , εντελώς μα εντελώς α π α ξ ι ω τ ι κ ά για τους Ετεροδημότες , που πιθανόν να είναι και αδέλφια σας αλλά σίγουρα έχετε συγγενείς Ετεροδημότες. Δεν είστε , θαρρώ ,απ΄ τ΄ Αγραφα ; Τα υπόλοιπα δεν με απασχολούν. Εχετε αναφέρετο δικαιωμα να ψηφίσετε και ορθώς πράτεττε , τον όποιον εσείς κρίνετε οτι θα φανεί χρησιμος στον τόπο μας. Ξαναδιαβαστε λοιπόν τα προαναφερόμενα σας στις 6-4-2014 και θα δείτε οτι η συμπεριφορά σας απέναντι σε αυτούς που κατοικούν - γιατί έτσι το εφερε η μοίρα- εκτός Αστακου - δεν είναι και τόσον κομψή . Απλά εμείς σήμερα βρισκόμαστε εκτός Αστακού , σε αστικά κέντρα της Ελλάδας και όχι στη Γερμανία , Καναδά και Αυστραλία που βρίσκονταν οι γονείς μας την δεκαετία 1965-1970 . Τα υπόλοιπα ειναι απλες διαπιστωσεις ΣΑΣ και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε όλοι μας . Προσωπικά στα λεγόμενα σας βρίσκω και ορισμένα θετικά. Δεν συμφωνω όμως με το τσουβάλιασμα ΟΛΩΝ σε ένα σακί. Και μια καλοπροαίρετη παρατήρηση. η Ντουργοβίτσα λανθασμένα ονομαζεται από σας και από άλλους έτσι. Το ορθον είναι : Τρυγοβίστα [vitsa στα σλάβικα σημαίνει βέργα και απο το ρήμα τρυγάω τρυγώ = τρυγάω βίτσες κληματόβεργες = ΤΡΥΓΟΒΙΤΣΑ. Εξου και η λαϊκή ρήση : " Νάχα νερό απ΄την Φτελιά , ψωμί απ΄την Γαρζενίτσα , Νάχα σταφύλι ροζακί από την Τρυγοβίτσα " . Η Τρυγοβίτσα φημίζονταν για τα καλά και εύγεστα κρασιά της. Το ίδιο ισχύει και σήμερα . Ρωτήστε τον Ν.Κολιά στον Αστακό .Ακόμα και σήμερα σώζονται στην Τρυγοβίτσα απομηνάρια απο πέτρινα πατητήρια σταφυλιών. Ευχαριστω για την κατανόηση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. αγαπητο μου xiromero στα 21 σχολια που αναφερομαι... οι ανωθεν λεξεις ειναι επιεικεις μπροστα στα αλλα που δημοσιευεις;;; στα θετικα μου σχολια υπερ αλλης παραταξης εκτος της σαμαρα δε θα δημοσιευσες... και δεν εβριζα καθολου... αντιθετως ηταν απολυτως θετικα ΟΛΑ αλλα δε στηριζαν τη ντινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο