Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα για τις λαϊκές αγορές


Παρέμβαση στους εισηγητές του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές, αλλά και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης Στέφανο Κομνηνό, έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στηρίζοντας παραγωγούς και πωλητές στον δίκαιο αγώνα που κάνουν προκειμένου να μην διαλυθεί ακόμη περισσότερο ένας οικονομικός κλάδος, ο οποίος έχει ήδη πληγεί από την κρίση.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος με εκπροσώπους του Συλλόγου Εμπόρων και Πωλητών Λαϊκών Αγορών Πάτρας, συζήτησαν για τα σοβαρά θέματα που εγείρει η ψήφιση αυτού το νομοσχεδίου, με τα επίμαχα άρθρα που ουσιαστικά προβλέπουν κλήρωση κάθε χρόνο για τις θέσεις, υπέρογκα πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις, ενίσχυση της γραφειοκρατίας για την έκδοση ή ανανέωση αδειών κ.α.
Ο Περιφερειάρχης κατά την παρέμβασή του ζήτησε να δοθεί παράταση στον χρόνο διαβούλευσης και να προλάβουν να κατατεθούν όλες οι προτάσεις για τα δυο σημαντικότερα ζητήματα, αυτό της κλήρωσης των θέσεων και της μεταβίβασης των αδειών, καθώς και για όλα τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, ενώ παράλληλα, υπήρξε άμεση επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης Στέφανο Κομνηνό.
«Θα πρέπει οι ιθύνοντες στην κεντρική εξουσία να αντιληφθούν πως δεν γίνεται να συνεχίσει να απειλείται η κάθε οικογένεια. Δεν μπορούν να εξυπηρετούνται τα μεγάλα συμφέροντα και οι μικρομεσαίοι να πλήττονται συνεχώς δίχως κανείς να δίνει σημασία στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο