Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Παναγιώτης Στάϊκος: Συγχαρητήρια στην Θεατρική Ομάδα του Κυρίου Λάμπρου Πιτσούλια και στον Σύλλογο Γυναικών Αστακού.

Τέτοια σημαντικότατα πολιτιστικά εγχειρήματα δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητα .


Χθες το βράδυ στις 8.00   ημέρα Παρασκευή 11/4/2014  είχαμε την χαρά και την εξαιρετική τιμή να απολαύσουμε  στην υπέροχη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αστακού στο ισόγειο του Δημαρχείου ,  μια θαυμάσια παράσταση από την Θεατρική Ομάδα του σπουδαίου Δάσκαλου και φίλου, συνταξιούχου   Γυμνασιάρχη  κυρίου  Λάμπρου Πιτσούλια, με το θεατρικό έργο ‘’ Παντρολογήματα ‘’  του Νικολάι Γκόγκολ ........


Το έργο δύσκολο και απαιτητικό πραγματεύεται την σημαντική-καθοριστική  απόφαση για την ζωή  των  περισσότερων  ανθρώπων, αυτήν του γάμου .   Σατιρίζοντας με καυστικό τρόπο τις μικροαστικές  αντιλήψεις – νοοτροπίες  στην Τσαρική Ρωσία , που μεταξύ των άλλων  ο γάμος ήταν και  καλή εμπορική πράξη. Τα είχε όλα.Την προξενήτρα , την όμορφη νύφη,  η οποία δεν ανήκεν εις την υψηλήν κοινωνίαν ,αφού ήταν κόρη  εμπόρου και είχε προίκα,  αλλά   δεν εγνώριζεν  τα Γαλλικά , προσόντος απαραίτητου  για τους γαμπρούς της υψηλής κοινωνίας, των δημοσίων υπαλλήλων και των κρατικών αξιωματούχων, έναν εκ των οποίων θα ήτο το ιδανικόν  να διαλέξει η όμορφη νύφη.
Τα παιδιά  του Γυμνασίου και του Λυκείου Αστακού με σκληρή δουλειά   , αφιερώνοντας πολλές ώρες  από τον λίγο ελεύθερο χρόνο τους και  με την μαεστρική  καθοδήγηση  του Δασκάλου τους  φίλου Λάμπρου Πιτσούλια , << μπήκαν >> μέσα στους ρόλους τους  με υπευθυνότητα και  αυτοπεποίθηση  και με τα  υπέροχα κουστούμια εποχής της κυρίας Αρετής Γριτσίπη  πάτησαν γερά στην σκηνή    , αποδίδοντας με εκπληκτική  άνεση και χάρη τους ρόλους των , κερδίζοντας το εγκάρδιο-θερμό χειροκρότημα και την αγάπη όλων μας . Τα σκηνικά  της κυρίας Δέσποινας Πλούμη  ήταν εξίσου όμορφα.
Από την πρώτη στιγμή που ο κύριος Πιτσούλιας μου γνωστοποίησε την πρόθεσή του να  συνεργαστεί με το Σύλλογο Γυναικών Αστακού για την επαναδραστηριοποίηση της Θεατρικής του Ομάδας του δήλωσα πως θα ήμουν αρωγός σε αυτό το εγχείρημα , πράγμα το οποίο έκανα και χθες στην παράσταση ήμουν διπλά χαρούμενος.
 Θερμά  συγχαρητήρια αξίζουν στην Πρόεδρο του   Συλλόγου Γυναικών Αστακού   κυρία Γιάννα Ρεπάνη- Ζούλα και   στα μέλη του Δ.Σ του πολύ δραστήριου  Συλλόγου, που με περίσσια δόση ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ  έφεραν σε  πέρας μια τόσο σημαντική αποστολή , η οποία είχε να κάνει με την πραγματική παραγωγή ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Αυτή τους η δράση  μαζί  τον σύλλογο αιμοδοτών του οποίου είναι η ψυχή, δείχνουν  την αξία του εθελοντισμού στις σύγχρονες κοινωνίες και περισσότερο  όταν αυτές ζουν  σε καιρούς οικονομικής κρίσης.
Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της υπέροχής παράστασης και  προπαντός  στα παιδιά!!!
Φίλε Λάμπρο λυπάμαι , που η φωνή μου λόγω του προβλήματος  υγείας μου είχε  κλείσει τελείως  και  αυτά τα λίγα λόγια  δεν μπόρεσα  να τα πω χθες στην παράσταση . Επίτρεψέ μου  , αφού  ξέρω ότι εκτός από το Θέατρο ,  είσαι λάτρης και της καλής  μουσικής, να αφιερώσω σε σένα και σε όλους τους συντελεστές της παράστασης και προπαντός στα φωτεινά πρόσωπα των παιδιών  ένα υπέροχο τραγούδι του αξέχαστου  Μάνου Λοίζου , σε στοίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου  με τη  μοναδική ερμηνεία της Μαρίζας  Κωχ : θα κεντήσω ( νανούρισμα)  και  παρακαλώ το αγαπητόBlog να το  κατεβάσει από το YouTube.
Εύχομαι σε όλους ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία .
Αστακός 12/4/2014
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο