Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ανδρέας Κατσανιώτη​ς: Προκλητική η αδιαφορία του Κατσιφάρα για την πυρόπληκτη Ηλεία

Πάνω από ένα χρόνο η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας έχει καθυστερήσει να εγκρίνει τους φακέλους με τις προτάσεις των δήμων που αφορούν τα έργα στις πυρόπληκτες περιοχές με χρηματοδότηση από το Ταμείο Μολυβιάτη.
 Το αποτέλεσμα είναι σε μια περίοδο που οι δήμοι και οι πολίτες τα έχουν απόλυτη ανάγκη, να παραμένουν στο συρτάρι 25 εκ. ευρώ με τα οποία θα μπορούσαν να έχουν γίνει σημαντικά έργα που θα ανακούφιζαν τους πυρόπληκτους και ταυτόχρονα θα έδιναν οικονομική ανάσα.

Οι δήμαρχοι της Ηλείας με ανακοινώσεις τους στον τοπικό Τύπο έχουν ήδη καταγράψει τις προτάσεις που εδώ και ένα χρόνο περίπου έκαναν και ταυτόχρονα εξέφραζαν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας έχει καθυστερήσει προκλητικά να τις εγκρίνει ώστε να μπορέσουν να δημοπρατήσουν τα έργα.
Η Περιφέρεια μάλιστα ήταν εκείνη που τον Ιανουάριο του 2013 είχε ανακοινώσει την χρηματοδότηση και την κατανομή που έγινε εν συνεχεία και είχε ζητήσει από τους δήμους να προχωρήσουν άμεσα στην υποβολή προτάσεων τις οποίες η ίδια έχει «κλειδώσει στο συρτάρι» με αποτέλεσμα δικαίως να εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους  οι δήμοι.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το θέμα, ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε:
«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η παλιά τακτική του να κρατάς λεφτά που προορίζονται για τους πολίτες στο συρτάρι με σκοπό να εξαγοράσεις ψήφους προεκλογικά ανήκει πια στο παρελθόν. Η πρακτική αυτή μας χρεοκόπησε. Το νέο που εκπροσωπώ σημαίνει υποδομές που έχουν ανάγκη οι πολίτες, σημαίνει ταχύτητα στην εκτέλεση των έργων, σημαίνει ρευστότητα στην αγορά, σημαίνει διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο