Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Αγαστή και συνεχής η συνεργασία του Απόστολου Κατσιφάρα με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας

Για την αγαστή συνεργασία που έχουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα σε μείζονα θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και την μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αλλά και σοβαρά αναπτυξιακά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, συζήτησαν χθες ο εκ νέου υποψήφιος και νυν Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Τσιχριτζής ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα για τον καθοριστικό ρόλο που είχε στην διασφάλιση 22,5 εκατομμυρίων ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ, απευθείας και όχι μέσω των τραπεζών, ώστε να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση προγράμματος ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής με στόχο τόσο την στήριξη της δράσης τους όσο και την εν γένει αναθέρμανση της αγοράς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Παράλληλα, από τα μέλη του Επιμελητηρίου τέθηκε το καθολικό αίτημα της εξασφάλισης και κατασκευής του Βιοτεχνικού Πάρκου στο Αγρίνιο καθώς, όπως επεσήμαναν, οι επιχειρηματίες, αυτή τη στιγμή οι επιχειρήσεις βρίσκονται διάσπαρτες με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.
Ο υπ. Περιφερειάρχης δήλωσε πως αυτό αποτελεί και πρωταρχικό στόχο της Περιφέρειας και ότι σε συνεργασία τόσο με το Επιμελητήριο όσο και με το Δήμο Αγρινίου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης κατάλληλου χώρου ώστε να χρηματοδοτηθεί από την επόμενη Προγραμματική Περίοδο όπως έχει ήδη προβλεφθεί από το ΣΕΣ 2014-2020 της Περιφέρειας.
Επιπλέον, μίλησαν για τη συνεχή και άκοπη συνεργασία που έχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με τον Δήμο Αγρινίου και με τα τρία Επιμελητήρια σε διάφορους τομείς, όπως η ανάπτυξη του τουρισμού, η ενίσχυση της εξωστρέφειας, προσφάτως υπεγράφη η σύμβαση με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο για το Ειδικό σύμφωνο συνεργασίας με σκοπό την προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των προϊόντων της στο εξωτερικό και την ενίσχυση της στρατηγικής ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η υπ. Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας ΠΔΕ Τρύφωνας Φωτόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο αντιπρόεδρος Κώστας Μπόκας, το μέλος Παναγιώτης Ράπτης κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο