Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Κύκλωμα που δρα στην Αιτωλοακαρνανία, δηλώνουν μικρότερο κινητήρα στα ΙΧ για να γλιτώσουν το σήμα

 
Έναν ευφάνταστο τρόπο έχουν βρει κάποιοι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων για να πληρώνουν χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας και να γλιτώνουν τα τεκμήρια και τον φόρο πολυτελείας, προχωρώντας σε εικονικούς υποκυβισμούς κινητήρα.
Δηλώνοντας λοιπόν έτσι ότι δήθεν αντικατέστησαν τον κινητήρα του ΙΧ τους με έναν μικρότερο, οι επιτήδειοι κατάφερναν να «πέφτουν» φορολογικές κατηγορίες και να πληρώνουν χαμηλότερο σήμα και ασφάλιστρα.
Σύμφωνα με το χθεσινό δελτίο της τηλεόρασης του Alpha, στην υπόθεση εμπλέκεται και Ιδιωτικό ΚΤΕΟ στην Αιτωλοακαρνανία.
Ακόμη, γίνεται λόγος για συμμετοχή στο κύκλωμα εμπόρων αυτοκινήτων, μηχανολόγων-μηχανικών και ιδιοκτητών συνεργείων, χωρίς όμως να γίνονται τέτοιες αναφορές για την Αιτωλοακαρνανία. Ένας μεγάλος αριθμός τέτοιων εικονικών αλλαγών έχουν δηλωθεί στη Διεύθυνση Μεταφορών της Τρίπολης, με τους οδηγούς να προσκομίζουν πλαστά δικαιολογητικά και βεβαιώσεις από ΙΚΤΕΟ ανά την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και ΙΚΤΕΟ της Αιτωλοακαρνανίας. Το φαινόμενο απαντάται κυρίως σε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού τα οποία βαραίνει ιδιαίτερα η φορολογία και αν και η διαδικασία κοστίζει αρκετά, ο ιδιοκτήτης κάνει γρήγορα απόσβεση των χρημάτων που έχει δώσει στον «μηχανικό» που ανέλαβε την «εργασία».
Ο νόμος σαφώς και παρέχει την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη ενός αυτοκινήτου να αντικαταστήσει τη μηχανή του, η ενέργεια αυτή όμως θα πρέπει να γίνει σε συνεργείο ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία με την χορήγηση των σχετικών αδειών και τιμολογίων και υπό την παρουσία αρμόδιου υπαλλήλου της Διεύθυνσης Μεταφορών.
Μετά την αποκάλυψη των πρώτων υποθέσεων, του θέματος επιμελείται η ΣΔΠΣ η οποία αρχίζει να εξετάζει τις περιπτώσεις υποκυβισμού ανά την Ελλάδα, κάνοντας διασταυρώσεις των σχετικών εγγράφων ώστε να διαπιστωθεί η νομιμότητα ή μη της διαδικασίας. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν τέτοιες εικονικές αλλαγές κινητήρων, πέρα από τα σχετικά πρόστιμα σε ιδιοκτήτες ΙΧ και όσους συμμετείχαν στην έκδοση των πλαστών πιστοποιητικών.
Σε περίπτωση που στις υποθέσεις αυτές εμπλέκονται και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών που χορήγησαν πλαστές βεβαιώσεις αλλαγής κινητήρα, μπορεί να εκκινήσει εις βάρος τους διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Από την Εφημερίδα Συνείδηση
amfiloxia-online.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο