Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Δήλωση της Ευθυμίας Καραπάνου- Κολοβού: "Κουράζουμε το λαό κ Κατσιπάνε. Δεν θα ακολουθήσω "

"Σύγκλιση η απόκλιση για το καλό της ΔΕ Φυτειών και του Ξηρομέρου."
 
 
Αγαπητέ κ Κατσιπάνε πιστέψτε με ότι δεν μπορώ να παρακολουθήσω τον γραπτό σας λόγο, όσον αφορά παρεμβάσεις ή ανακοινώσεις ή απαντήσεις σας, που αφορούν το πρόσωπό μου, είτε ως αρμόδιο αντιδήμαρχο για τις Φυτείες, είτε ως Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου. Ειλικρινά  λυπάμαι που πρέπει να σας απαντήσω, αλλά το πράττω μόνο και μόνο  για να πληροφορηθούν οι συνδημότες μας εκτός ΔΕ Φυτειών, γιατί στις Φυτείες και Παπαδάτου και γνωρίζουν και ξέρουν και συγκρίνουν και αποφασίζουν σύμφωνα με τη μέχρι τώρα   παρουσία του καθενός μας στα κοινά. Ο λαός κουράζεται με τέτοιου είδους αντιπαράθεση και απαιτεί προτάσεις, νέες ιδέες και υψηλού επιπέδου διάλογο με επιχειρήματα και πειστικά στοιχεία και όχι συνθήματα, και αοριστολογίες.  Ας αρχίσουμε λοιπόν:


Ο Χρήστος Κολοβός που με βοηθάει στα πάντα που αφορούν τις αρμοδιότητές μου, ούτε ειδικός σύμβουλος δικός μου είναι, ούτε κανενός. Ειδικός σύμβουλος συζύγου που γράφετε στο κείμενό σας,  δεν προβλέπεται νομίζω ούτε και είναι γραμμένο πουθενά. Μόνο στο δικό σας λεξιλόγιο υπάρχει.   Ο απόστρατος πλέον Ταξίαρχος Χρήστος είναι αυτός πού είτε το θέλετε είτε όχι με τη προσωπικότητά του, τις γνώσεις του , την παρουσία του και την άφθαρτη- τίμια και άριστη εικόνα τόσο στο Στρατό που υπηρετούσε όσο και στην εθελοντική μέχρι τώρα ενασχόλησή του με τα κοινά και τις φρέσκες πρωτοπόρες ιδέες του, χαίρει της μεγάλης εκτίμησης του λαού στη ΔΕ Φυτειών αλλά και του Ξηρομέρου. Όλοι οι αιρετοί αλλά και σε όλο το Ξηρόμερο όλοι γνωρίζουν (χωρίς να θέλω να θίξω το εαυτό μου), ότι ενέργεια κάνω σε οποιαδήποτε επίπεδο έχει τη σφραγίδα και τη βοήθεια του Χρήστου. Οι δύο προεκλογικοί αγώνες το 2006 και 2010 γνωρίζεις ότι  είναι έργο δικό του. Η τεράστια εμπειρία του και οι πολυποίκιλες γνώσεις του σε θέματα διοίκησης –οργάνωσης – θέσπισης στόχων  και αντικειμενικών σκοπών είναι αυτά που απαιτούνται για την εύρυθμη και αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε δράσης σε οποιαδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα πόσο μάλλον στο δήμο. 

Όσον αφορά για τις ιχθυοκαλλιέργειες, δεν χρειάζεται να επανέλθω με λεπτομέρειες. Όλοι οι αιρετοί αλλά και ο λαός (κυρίως της Αλυζίας) ξέρουν πολύ καλά τον αγώνα μου, και ξέρουν επίσης της αποφάσεις της Περιφέρειας (αυτή είναι που αποφασίζει και όχι ο δήμος ) παρά τις δικές μας ομόφωνες αποφάσεις και ψηφίσματα και επί τόπου παραστάσεις . Η θέση μου όπως έχω κάνει τις εισηγήσεις μου στην ΕΠΖ και το Δ.Σ ήταν και είναι (προφανώς όταν τις διάβαζα στα δημοτικά συμβούλια μάλλον δεν με παρακολουθούσατε):

-  ‘Οτι ιχθυοκαλλιέργειες και Τουρισμός δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξουν.

-   Ότι Η Τουριστική Ανάπτυξη είναι αυτή που ταιριάζει στη περιοχή μας (παραλιακός τομέας Δήμου).

Για τη νομοθεσία περί ιχθυοκαλλιεργειών χάρτες NATURA, ΖΩΝΕΣ, Α, Β ή π.χ. Α3, χωροταξικά κλπ, ενημερώθηκαν και δεκάδες οι συνδημότες στη συγκέντρωση στη Κανδήλα, από τους φακέλους και χάρτες που επέδειξα όταν μίλησα στην εκεί συγκέντρωση. Εσείς αλήθεια φροντίσατε να λάβετε γνώση των υποθέσεων? Μέχρι σήμερα όχι. Δεν με ενοχλήσατε ακόμα να σας ενημερώσω, για να γνωρίζετε επιτέλους τι «παίζει» με τις ιχθυοκαλλιέργειες εφόσον λέτε ότι σας απασχολεί. «Πετάτε» αόριστα συνθήματα.

Σε άλλη παράγραφο στο κείμενό σας αναφέρεστε πάλι σε εμένα και με ρωτάτε μάλιστα αν διαφωνώ ή όχι ότι μετατρέψαμε το Δήμο σε γραφείο ευρέσεως εργασίας. Σας απαντώ ότι στα 3,5 χρόνια δεκάδες άνεργοι συνδημότες με έχουν ενοχλήσει (και καλά έκαναν) μήπως υπάρχει κάποια εργασία. Έχω τέσσερα παιδιά με άνεργη τη μεγάλη μου κόρη που δεν …έτυχε να τη «τακτοποιήσω» σύμφωνα με τη δική σας λογική. Για τυχόν περιπτώσεις τακτοποιησεων που έχουν υποπέσει στην αντίληψή σας , να απευθυνθείτε αλλού όχι σε μένα. Ούτε μετέχω ούτε μετείχα σε «γραφείο ευρέσεως εργασίας» του Δήμου.    

Έρχομαι τώρα σε ένα σοβαρότερο θέμα απάντησης.

Αναφέρεσαι ότι με  έβρισε ο Δήμαρχος και ήθελε να με διαγράψει από Αντιδήμαρχο

Ο κ δήμαρχος πράγματι πριν ένα χρόνο φώναξε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο (για μένα αδικαιολόγητα), παραιτήσου, θα σε παραιτήσω, όταν είχα ψηφίσει αρνητικά για λόγους αρχής, σε ένα θέμα που επίσης είχα ψηφίσει αρνητικά στην ΕΠΖ. Όπως είδες ούτε παραιτήθηκα, ούτε ανεξαρτητοποιήθηκα, ούτε μου αφαίρεσε τα καθήκοντα αντιδημάρχου ο κ Δήμαρχος, αλλά γνωρίζοντας τις δυνάμεις μου, και την ευθύνη έναντι των συνδημοτών μου που με ψήφισαν σε ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, εκτέλεσα και εκτελώ τα καθήκοντά μου με υπευθυνότητα και πιστεύω ότι ο λαός έχει τη μνήμη και τη κρίση βλέποντας το έργο μου και τη παρουσία μου στα κοινά. Με τον κ Δήμαρχο πολλοί αιρετοί έχουν έρθει σε σκληρή αντιπαράθεση μέσα στα δημοτικά συμβούλια με «βαρειές» κουβέντες (όπως και εσύ), αλλά πιστεύω ότι όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι αυτά που έλεγε και λέει σε τέτοιες συνθήκες έντασης δεν τα εννοεί . (Απόδειξη είναι ότι πόσες φορές αλήθεια μετά τα δημοτικά συμβούλια δεν φεύγανε οι αντιδικούντες «αγκαλιασμένοι» χωρίς να υπάρχει πρόβλημα και βρίσκονταν σε παρακείμενα καφενεία ή καφετέρειες σε ζεστή ατμόσφαιρα). Δεν θέλω να επεκταθώ παραπάνω όλοι γνωρίζουμε το αληθές.

Γράφεις επίσης στην απάντησή σου ότι πρέπει να σου έχω ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ που με ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ Αντιδήμαρχο;  Αυτό δεν  θέλω να το καταγράψω ούτε ως ανέκδοτο ούτε ως τυπογραφικό ή συντακτικό λάθος κ Κατσιπάνε. Για πρωταπριλιάτικο μάλιστα, λόγω της σημερινής ημέρας. Εκλέχτηκα το 2010 Δημοτικός σύμβουλος (Πρώτη στις Φυτείες- τρίτος εσύ με μεγάλη διαφορά ψήφων), Πέμπτη σε όλο στο Δήμο με 800 ψήφους και αντιδήμαρχος, έγινα με το σπαθί μου, την εμπιστοσύνη του κ Δημάρχου και την αγάπη του λαού και δεν με διόρισες εσύ, ούτε «έβαλες» μέσον για μένα. Τι να πω….απλώς ξαναδιάβασε τι έγραψες. Πρέπει να σου υπενθυμίσω επίσης ότι το 2006  πάλι εκλέχτηκα πρώτη δημοτική σύμβουλος στο δήμο Φυτειών στη παράταξη του Π. Γαζέτα. Το πώς χάθηκαν εκείνες οι εκλογές…ας το αφήσουμε. Εγώ πιστεύω (δικαίωμά μου)  ότι πριν 2 χρόνια περίπου,  επέλεξες να ανεξαρτητοποιηθείς (δικαίωμά σου βέβαια), για προσωπικούς σου λόγους και στόχους, γνωρίζοντας ότι ο κ δήμαρχος είχε επιλέξει να τοποθετήσει αντιδημάρχους σύμφωνα με τη δυναμική του καθενός, εμένα και τον Π. Γαζέτα. Δεν διαφωνώ μαζί σου ότι στα 3,5 χρόνια έγιναν ανθρώπινα λάθη, υπήρξαν παραλείψεις, ασυντονισμοί, που τα γνωρίζουμε και οι δυο. Εγώ όμως παρέμεινα εκεί που με έστειλε ο λαός να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις. ΔΕΝ ΕΦΥΓΑ και νομίζω ότι κάτι πρόσφερα όταν ανέλαβα αντιδήμαρχος πριν 15 μήνες, ανταποδίδοντας για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που μου έδειξε. Δεν κοίταξα το εγώ αλλά το εμείς. Ίσως εκεί είναι η διαφορά μας. Ναι και εγώ ανήκω στο δεξιό χώρο όπως εσύ, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία στα τοπικά αυτοδιοικητικά πράγματα, διότι εκ των αποτελεσμάτων ξέρω αλλά και ξέρεις ότι ο λαός κρίνει διαφορετικά τους υποψηφίους, γιαυτό εξάλλου η δύναμή του κάθε υποψηφίου προέρχεται και από άλλους  πολιτικούς χώρους.  


Τελειώνοντας, θα σε παρακαλούσα για τις φετινές εκλογές, να ξανασκεφτείς τις ενέργειες που κάνεις προσπαθώντας να φτιάξεις δικό σου συνδυασμό, γνωρίζοντας ότι δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο σε άλλη μία διάσπαση του χώρου ΜΑΣ, στη ΔΕ Φυτειών.
Πιστεύω ότι δεν είναι αργά να βρείς μαζί με τον Χρήστο τους δρόμους σύγκλισης και όχι απόκλισης για το καλό της ΔΕ Φυτειών και του Ξηρομέρου. Αν επιλέξεις να συνεχίσεις, σου εύχομαι καλή δύναμη, προβάλλοντας σε γνώση του λαού προτάσεις -πρόγραμμα -στόχους και όχι καταγγελτικό παρελθόντα λόγο που δεν οδηγεί πουθενά.   

 

Ευθυμία Καραπάνου Κολοβού

Αντιδήμαρχος

  

11 σχόλια:

  1. Τάσο υπάρχει μια θέση για σένα σε ένα συνδιασμό που φαίνεται οτι θέλει να αλλάξει βαθιά ριζωμένες νοοτροπίες.Δες τα ψηφοδέλτια ,δες τα πρόσωπα.Αν πραγματικά θές να δημιουργήσεις και όχι απλά να κάνεις στείρα αντιπολίτευση... έλα σε περιμένουμε.Για ένα Ξηρόμερο διαφορετικό ,για ένα Ξηρόμερο δημιουργικό ...για το Ξηρόμερο τον τόπο της καρδιάς μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΑ ΕΥΘΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΦΑΜΦΑΡΕΣ.....ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥΣ.ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΑΞΕΙΣ........
    ΚΥΡΙΕ ΚΑΤΣΙΠΑΝΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΦΥΤΕΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΣΑΝ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ...............ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΑ, ΦΑΦΛΑΤΙΣΜΟΣ, ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετα το φλερτ με τον κυριο σταικο τα ξανα βρηκατε με την κυρια ντινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κακώς ασολείσαι. κανε τη δουλεια σου κυρία κολοβού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KAI GT KURIA KOLOBOY MAZI ME TON ENDOKSO STRATHGO MILOUSATE ME TON STAIKO AFOU SAS SEBASTHKE H PARATAKSH THS KOUMANDRAKH?RE POION DOULEUETE?OSO GIA TO ERGOS STIS FUTEIES..THA TO DEIKSEI H KALPH..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΥΡΙΑ ΚΟΛΟΒΟΥ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΙ?ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυρία Κολοβού, συγχαρητήρια για το ήθος της απάντησης. Τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυρία Κολοβου
    Σας ρωτάω για δεκάτη φορά ,αν έχετε έστω και ενα χαρτί απο την ΔΔΥγειας που να γράφει οτι το νερο ειναι καλό το 2013 όπως λέγατε ,ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ το
    Δια φορτική ΨΕΥΔΕΣΘΕ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑΣΟ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΕΧΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΟΙ ΤΡΥΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΟΥΝΑ ΛΙΓΟ.. ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙΣΟΥ.Ενας υποψηφηος απο την παλια διασπαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΩΡΕ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΑΣ (ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ, ΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑΣΙΑΡΑΣ) ΠΑΡΤΟΝ ΕΝΑ ΧΤΥΠΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΧΟΡΤΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΟΗΜΟΝ (ΕΛΠΙΖΩ) Η ΜΑΧΑΛΑ ΑΚΟΥΕΙ ΑΣΤΑΚΙΩΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΑΦΡΟΥΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ. ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΜΥΑΛΟ ΝΕΟΛΑΙΟ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΤΟΙΚΟ ΦΥΤΕΙΩΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. o monadikos poy asxolhuhke oso kanenas allos sto xorio tha sarosei pali xristaras gia mena dimarxos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο