Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Κοινοτικό κατάστημα Βασιλόπουλου πλήρης εγκατάλειψη, εικόνες ντροπής

 ΤΕΡΜΑ Η ΑΝΟΧΗ
     Πέρασαν μόνο 16 χρόνια από την ημέρα που λόγω ‘ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ’ το κοινοτικό κατάστημα του χωριού μας έπαψε να χρησιμεύει  για την στέγαση του κοινοτικού συμβουλίου, του Γραμματέα και του προέδρου της Κοινότητας.
Με θλίψη δίνω στην δημοσιότητα σήμερα τις ντροπιαστικές εικόνες των γραφείων και του κτηρίου. Εικόνες που δεν μας τιμούν και δεν ταιριάζουν με τον πολιτισμό και την παιδεία που υποτίθεται ότι κουβαλάμε. Κάναμε υπομονή όλα αυτά τα χρόνια αλλά και σιωπήσαμε ένοχα μπροστά στην εγκατάλειψη του κτηρίου, περιουσία του χωριού και του δημοσίου γενικότερα.
Πριν δύο χρόνια ως σύλλογος είχαμε πει προφορικά στον αρμόδιο αντιδήμαρχο να μας επιτρέψουν το εν λόγω κοινοτικό κατάστημα να το μετατρέψουμε με δικά μας έξοδα σε χώρο λαογραφικού Μουσείου και βιβλιοθήκης. Πριν 6 μήνες αυτή την πρόταση την κάναμε και γραπτώς στον Δήμο Ξηρόμερου και στους αρμόδιους αντιδημάρχους Κον Μαγγίνα και Κυρία Κουμανδράκη. Οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις φαίνεται ότι είναι γ αυτούς υπόθεση καθημερινότητας. Η άδεια δεν μας δόθηκε ποτέ και η κοροϊδία πάει σύννεφο που λένε και στα χωριά μας. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, η ανοχή τερματίστηκε και από δω και πέρα θα πράξουμε τα νόμιμα προς προάσπιση των συμφερόντων του χωριού και προστασίας της περιουσίας του.
 Στο κτήριο του κοινοτικού καταστήματος υπήρχαν και όλα τα αρχεία της κοινότητας δηλαδή όλη η ιστορία του χωριού μας, τα οποία δεν είχαν μεταφερθεί στο δημαρχείο και σήμερα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ενδέχεται να έχουν καταστραφεί ή να είναι υπο καταστροφή λόγω της εγκατάλειψης. Στην φωτογραφία επίσης φαίνεται και ο μαυροπίνακας στον τοίχο από την εποχή που μια αίθουσα του κτηρίου χρησίμευε για το Δημοτικό Σχολείο.
Οι αρμόδιες αρχές και ο Εισαγγελέας θα ενημερωθούν για την κατάντια του κτηρίου.

Ηλίας Κούγγελης

Πρόεδρος Δ.Σ. Συνδέσμου
Βασιλοπουλιωτών

3 σχόλια:

  1. Ο πρόεδρος του τοπικού τι κανει;
    Δε ντρέπονται λίγο;
    Κ θέλουν να ξαναβγουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μας πει και κάποιος υπεύθυνος και για τον Αλβανο που μένει μόνιμα εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο προεδρος θελει ξανα την ψηφο μας κυριοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο