Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ευρεία σύσκεψη για τους Ρομά σήμερα στη Σπάρτη


Γιώργος Διδασκάλου: «Το κράτος είναι εδώ και θα εφαρμόσει το νόμο»
 

 
       Σε προγραμματισμένη επίσκεψη στη Σπάρτη βρίσκεται, σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργος Διδασκάλου, συνεχίζοντας τον κύκλο των επισκέψεών του στους νομούς της αρμοδιότητάς του. Ο Γενικός Γραμματέας έχει διαδοχικές συναντήσεις με διευθυντές και παράγοντες των υπηρεσιών της Α. Δ. στο Νομό Λακωνίας, εξετάζοντας όλα τα τρέχοντα ζητήματα, καθώς και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στην εξάλειψη των γραφειοκρατικών καταλοίπων, που δρουν ανασταλτικά στις αναπτυξιακές προσπάθειες, που έχει ανάγκη, αυτή τη χρονική περίοδο, η χώρα.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, ο κ. Διδασκάλου συναντήθηκε, νωρίς το πρωί με την Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης κα Γαβρίλη, την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντία Τζανετέα και το μεσημέρι, με το Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευστάθιο, από τον οποίο ενημερώθηκε για το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη και συζήτησε μαζί του για την ανάπτυξη μεγαλύτερης και στενότερης συνεργασίας μεταξύ Μητρόπολης και υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου να συμβάλλει στο ήδη σημαντικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας, συνοδευόμενος από το Γενικό Δ/τη Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Α.Δ., Σάκη Παναγιωτόπουλο και το Δ/τη Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Ηλία Τσούτσουρα, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη, στο παλαιό Δημαρχείο της πόλης, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της έντονης παραβατικότητας των Ρομά, στον οικισμό των Αμυκλών της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής. Παρόντες στη σύσκεψη, ο Δήμαρχος Σπάρτης Σταύρος Αργειτάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λακωνίας Γεώργιος Μαρουδάς, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Σπάρτης, της Δ/σης Υγείας της Περιφέρειας και της Κτηματικής Υπηρεσίας, καθώς και εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Διδασκάλου δήλωσε:

«Δρομολογήσαμε το συντονισμό των ενεργειών για την πλήρη αποκατάσταση της νομιμότητας, καθώς και την επικράτηση κλίματος ηρεμίας και κοινωνικής ειρήνης στην περιοχή. Το κράτος είναι εδώ και θα εφαρμόσει το νόμο. Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με το Δήμο και τα αρμόδια Υπουργεία, μέχρι την οριστική εξάλειψη του φαινομένου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο