Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗ​Σ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑ



 
To Eργατικό Κέντρο Αγρινίου με τα σωματεία μέλη του, πραγματοποίησε σήμερα  στις 11 π.μ. εκδήλωση ταξικής  αλληλεγγύης για τα παιδιά των ανέργων, των μερικώς απασχολούμενων, με παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό - καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Στο χώρο του Εργατικού Κέντρου, υπήρχε δημιουργική απασχόληση των παιδιών, ανάγνωση διδακτικών παραμυθιών του Αισώπου, συμβολικά δωράκια, μπουφές με γλυκά και αναψυκτικά κ.α.
Σε μια περίοδο που το εκμεταλλευτικό σύστημα σπρώχνει τους εργαζόμενους στην ανεργία και τη φτώχεια για να θησαυρίζουν μια χούφτα πλουτοκράτες, νιώθουμε την ανάγκη να είμαστε δίπλα στους ανέργους και τις οικογένειές τους. Να κάνουμε πράξη την ολόπλευρη αλληλεγγύη μοιράζοντας και σήμερα διάφορα είδη και παιχνίδια για τα παιδιά, τα οποία μαζεύτηκαν με την εθελοντική προσφορά των μελών των σωματείων.
Η ταξική αλληλεγγύη είναι όπλο στα χέρια της Εργατικής Τάξης και θέλουμε για τα παιδιά μας, να μπολιάζονται με τις μορφές, την αναγκαιότητα και τη δυναμική που περικλείει η έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης.
Σήμερα η διοργάνωση με την παρουσία και των παιδιών έδωσε ένα στίγμα. Είναι η ταξική-εργατική απάντηση  αλληλεγγύης  απέναντι στην ψεύτικη και υποκριτική «αλληλεγγύη» της «ελεημοσύνης» και της «φιλανθρωπίας» των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών όλων αυτών των παρασίτων και των «εργαλείων» τους, όπως είναι η φασιστική Χ.Α.
Θέλουμε και με αυτή την πρωτοβουλία να πάρει σάρκα και οστά το αναγκαίο σύνθημα: «ένας για όλους και όλοι για έναν». Να αναδείξουμε τη δύναμη της οργανωμένης πάλης, με προοπτική την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, που επιβάλλει αυτήν την βαρβαρότητα σε βάρος των εργαζομένων για τα κέρδη του κεφαλαίου.
Η εργατική τάξη με τους συμμάχους της μπορεί νε επιβάλλει το δικό της δίκιο. Οι εργαζόμενοι να γίνουν οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Τα ταξικά σωματεία του Ε.Κ.Α., το Π.Α.ΜΕ., η κοινωνική συμμαχία που εκφράζεται και μέσα από τις λαϊκές επιτροπές, απλώνουν το χέρι στον κάθε συνάδελφο/σσα που είναι άνεργος/η  ή κάνει ένα δύο μεροκάματα για να σταθεί με το κεφάλι ψηλά, να παλέψει, να οργανωθεί και να κατακτήσει όλα όσα του στερούν.
Κανένας μόνος του στην κρίση! Με το κεφάλι ψηλά λοιπόν, με το ταξικό κίνημα αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα της οικογενείας μας, των παιδιών μας. Όλοι οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι, σαν μια γροθιά προετοιμαζόμαστε για τους σκληρούς ταξικούς αγώνες που είναι μπροστά μας. Στην μιζέρια και την εξαθλίωση που μας επιβάλλουν οι καπιταλιστές και τα πολιτικά τσιράκια τους, η ΕΕ, συγκυβέρνηση, επίδοξοι κυβερνητικοί διαχειριστές και φασίστες απαντάμε με ταξική περηφάνια, ο ένας ακουμπώντας στον άλλον, προετοιμάζοντας την ανατροπή του σάπιου συστήματος.
Τα παιδιά μας δεν θα τα αφήσουμε στο έλεος όλων αυτών που τα μαθαίνουν ότι δε γίνεται τίποτα, που τα διδάσκουν την υποταγή, του να βγάζει ο ένας το μάτι του άλλου. Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας στο έλεος όλων αυτών που μαθαίνουν στα παιδιά οτιδήποτε άλλο εκτός από την έννοια της συλλογικότητας και του αγώνα. Συνεχίζουμε για την επιτυχία της οργάνωσης της πάλης μπροστά στην ταξική πρωτομαγιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο