Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης σε αγροτικές και επιχειρηματικές μονάδες και δημόσιες υπηρεσίες του νομού Ηλείας (ΦΩΤΟ)

"Η φράουλα είναι εξαγώγιμο προϊόν καινοτομίας που πρέπει να προφυλάξουμε και να αναπτύξουμε"
 
Επισκέψεις σε αγροτικές και επιχειρηματικές μονάδες και δημόσιες υπηρεσίες του νομού Ηλείας πραγματοποίησε την Τρίτη ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης.
Το πρωί ο κ. Κατσανιώτης επισκέφτηκε τη μονάδα παραγωγών φράουλας «Υρμίνη» στη Μανωλάδα. Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της μονάδας, ενώ συνομίλησε με τους παραγωγούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και για τις δυνατότητες ανάπτυξης που παρουσιάζει ο τομέας της φράουλας στην περιοχή.
Στη συνέχεια ο κ. Κατσανιώτης βρέθηκε σε δύο από τα νοσοκομεία του νομού, καθώς και στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Λεχαινών, όπου και ενημερώθηκε από τις διοικήσεις και τους εργαζομένους για τα προβλήματα και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν. Ο κ. Κατσανιώτης από την πλευρά του συνεχάρη τους εργαζόμενους για την καθημερινή προσφορά τους.
Στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίας του στο νομό Ηλείας, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης επισκέφτηκε ακόμη το Βούναργο, προκειμένου να  ενημερωθεί από κοντά για τα προβλήματα που προκάλεσε η χαλαζόπτωση στις καλλιέργειες της περιοχής. Αφού συνομίλησε με αγρότες που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση, ο κ. Κατσανιώτης ανέφερε ότι θα επικοινωνήσει με εκπροσώπους του ΕΛΓΑ για το ζήτημα των αποζημιώσεων.
Επίσκεψη πραγματοποίησε εξάλλου και στα σφαγεία Αμαλιάδας, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του νομού, όπως και στην αγορά της πόλης, όπου συζήτησε με επαγγελματίες και εμπόρους.
Με αφορμή την επίσκεψή του στη μονάδα παραγωγής φράουλας «Υρμίνη» ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε:
«Εδώ, στην Ηλεία, που αποτελεί και το κέντρο παραγωγής φράουλας της χώρας μας, μία ομάδα παραγωγών τόλμησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν δυναμικά τη θέση τους στην αγορά, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, πετυχαίνοντας την εξαγωγή των προϊόντων τους σε πάνω από 10 χώρες και έχοντας τζίρο πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ. Η επιχειρηματική δράση της Ομάδας παραγωγών φράουλας «Υρμίνα», προωθεί την Ελλάδα των εξαγωγών, της παραγωγής, της ανάπτυξης. Αποτελεί πρότυπο της αγροτικής οργάνωσης και επιχειρηματικότητας και του μοντέλου παραγωγής που οραματιζόμαστε και θέλουμε να στηρίξουμε για την Περιφέρειά μας. Η φράουλα είναι ένα εξαγώγιμο προϊόν καινοτομίας το οποίο πρέπει να προφυλάξουμε και να αναπτύξουμε. Είναι πολύ σημαντικό για εμας που ένας από τους παραγωγούς φράουλας, ο Γιώργος Κυριαζής, είναι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό μας».






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο