Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Σημείωμα ταξίδευε στη θάλασσα επί έναν αιώνα μέσα σε μπουκάλι μπίρας

 

Ένα μήνυμα σε μπουκάλι που πετάχτηκε στη θάλασσα της Γερμανίας πριν από 101 χρόνια και θεωρείται ότι είναι το παλιότερο σε όλο τον κόσμο, παραδόθηκε στην εγγονή του αποστολέα, δήλωσε τη Δευτέρα γερμανικό μουσείο.

Ένας ψαράς ανέσυρε το μπουκάλι μπίρας από τη θάλασσα έξω από το Κίελο τον περασμένο μήνα, δήλωσε ο Holger von Neuhoff του Διεθνούς Ναυτικού Μουσείο στο Αμβούργο.
«Πρόκειται σίγουρα για την πρώτη φορά που βρίσκεται ένα τόσο παλιό μήνυμα σε μπουκάλι, και μάλιστα σε ένα άθικτο μπουκάλι», πρόσθεσε.
Ερευνητές κατάφεραν πάντως να ταυτοποιήσουν τον συγγραφέα του μηνύματος και να εντοπίσουν την 62χρονη εγγονή του Angela Erdmann, η οποία ζει στο Βερολίνο. «Ήταν σχεδόν απίστευτο», δήλωσε η Erdmann στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το μήνυμα στο μπουκάλι ήταν γραμμένο σε μια κάρτα και ζητούσε από όποιον το βρει να το επιστρέψει στο σπίτι του αποστολέα στο Βερολίνο. Όπως ανέφερε ο Von Neuhoff, οι ερευνητές κατάφεραν βάσει της διεύθυνσης που υπήρχε να διαπιστώσουν ότι ο αποστολέας ήταν ο 20χρονος Richard Platz, ο οποίος πέταξε το μπουκάλι στη Βαλτική Θάλασσα το 1913.
Η ανακάλυψη θα εκτίθεται στο Ναυτικό Μουσείο έως την Πρωτομαγιά. Σημειώνεται πως μέχρι πρότινος, σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες, το παλιότερο σημείωμα προερχόταν από το 1914 και πέρασε σχεδόν 98 χρόνια ταξιδεύοντας στη θάλασσα.

πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο