Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤ​ΗΚΕ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 9 Απριλίου, η επίσημη παρουσίαση του  τουριστικής ιστοσελίδας του Δήμου Αγρινίου  www.discoveragrinio.gr.

     Η παρουσίαση έγινε από τον κ. Θεοδωρίδη Προκόπιο  Επίκουρο Καθηγητή Μάρκετινγκ, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών.

      Η δημιουργία της ιστοσελίδας www.discoveragrinio.gr  για την τουριστική προβολή του Δήμου Αγρινίου είναι αποτέλεσμα μίας ευρύτερης συλλογικής προσπάθειας με την συμμετοχή φορέων, συλλόγων και επιχειρήσεων της περιοχής καθώς και του  Τμήματος Τουρισμού της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης αλλά και του Τοπικού  Τουριστικού Δικτύου.

       Ο ιστότοπος www.discoveragrinio.gr  φιλοδοξεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο και σημείο αναφοράς για τον κλάδο των επαγγελμάτων του Τουρισμού, για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και για όσους επισκέπτονται την περιοχή.  

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω να καλωσορίσω όσους παραβρίσκονται στην εκδήλωση και ιδιαίτερα τους φοιτητές.

     Η δημιουργία της τουριστικής ιστοσελίδας είναι ουσιαστικά η πρώτη πρωτοβουλία του τοπικού τουριστικού δικτύου του Δήμου Αγρινίου, το οποίο συστήθηκε σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους και επιχειρήσεις της περιοχής, υλοποιώντας έτσι την απόφαση που είχε πάρει η ΚΕΔΕ στην περσινή της Γενική Συνέλευση.

     Το Τοπικό Τουριστικό Δίκτυο έχει σαν στόχο τη διαμόρφωση προτάσεων και ιδεών που σχετίζονται με τον τουρισμό ώστε στη συνέχεια να αξιοποιούνται από το Δήμο.

      Η τουριστική ιστοσελίδα στοχεύει στην ενίσχυση και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ευρύτερης περιοχής, των δραστηριοτήτων της και στην προβολή των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών.

      Με δεδομένο ότι στις μέρες μας το διαδίκτυο αποτελεί ένα σπουδαίο εργαλείο για την προσέλκυση επισκεπτών-φιλοξενούμενων χωρίς ιδιαίτερο κόστος, η ύπαρξη ιστότοπου για το τουριστική προβολή του Δήμου μας καθίσταται αναγκαία.

      Η δημιουργία του site ήταν αποτέλεσμα εθελοντικής προσπάθειας του καθηγητή κ. Προκόπη Θεοδωρίδη και της ομάδας του με αποτέλεσμα η οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο να είναι η ελάχιστη.

          Η λειτουργία της τουριστικής ιστοσελίδας σε συνδυασμό με το Κέντρο Πληροφόρησης στην Παλαιά Λαχαναγορά, θα συμβάλουν καθοριστικά στην εξωστρέφεια Δήμου και την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του.

      Θέλω να ευχαριστήσω τον καθηγητή κ. Προκόπιο Θεοδωρίδη καθώς και όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια και να επισημάνω ότι η προσπάθεια αυτή θα  είναι διαρκής καθώς το περιεχόμενο της διαδικτυακής πλατφόρμας θα ανανεώνεται συνεχώς, ώστε οι χρήστες και οι επισκέπτες να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο».

     Στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκαν: Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας, ΕΑΣ Αγρινίου, ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε., Ένωση Ξενοδόχων Αιτ/ νίας, AGRINO- ΕΥ.ΓΕ Πιστιόλας - Α.Ε., ΓΑΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΒΕΕ, Σύλλογος παραγωγών λαϊκών αγορών, Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης Αναψυχής & Ψυχαγωγίας Αγρινίου, ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ, Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας, Αγροτικός Συνεταιρισμός παραγωγών Ροδιού Νομού Αιτ/νιας, Σύλλογος τουριστικών πρακτόρων, φοιτητές του ΜΒΑ «Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων» και η ομάδα υποψηφίων διδακτόρων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο