Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Καλός ο καιρός στο σούβλισμα του οβελία

  Με σχετική καλοκαιρία θα γιορτάσουν την ημέρα του Πάσχα οι Έλληνες.
Αισθητή θα είναι η βελτίωση του καιρού την Κυριακή του Πάσχα, καθώς σε αρκετές περιοχές το σούβλισμα του οβελία θα συνοδευτεί από ηλιοφάνεια. Παράλληλα θα υπάρξει και άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία κατά τόπους θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου. Εξαίρεση θα αποτελέσουν περιοχές στα βόρεια και στα βορειανατολικά της Ελλάδας και στο Ανατολικό Αιγαίο, όπου μπορεί να εκδηλωθούν μπόρες.
 
Ας δούμε αναλυτικά τι καιρός θα επικρατήσει στη χώρα:  Μακεδονία - Θράκη
Nεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά, με βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 19 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Ιόνιο - Ήπειρος - Δυτική Στερεά
 Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία - Ανατολική Στερεά - Εύβοια
 Στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στις μεσημβρινές ώρες.Οι άνεμοι θα κινούνται από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά μέχρι 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα είναι από 4 έως 22 βαθμούς.
Κυκλάδες - Κρήτη
 Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 εως 21 βαθμούς.
Ανατολικό Αιγαίο - Δωδεκάνησα
 Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νησικά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαμούς χαμηλότερη.
Αττική
 Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα βόρεια με τους ανέμους να πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς.
Θεσσαλονίκη
 Νεφώσεις με τοπικές βροχές πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το από το απόγευμα.  Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς.
 
Ανεβαίνει και άλλο η θερμοκρασία τη Δευτέρα του Πάσχα
 Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στα δυτικά και σταδιακά στα κεντρικά και τα βόρεια  με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας, και γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά περιμένουμε την Δευτέρα του Πάσχα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ, στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 τοπικά στο νοτιοανατολικό αιγαίο  και βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Σε μεγαλύτερη άνοδο η θερμοκρασία.
πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο