Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Συνάντηση με τον Γ.Γ. Βιομηχανίας για την ηλεκτροδότηση του ΒΙΟ.ΠΑ. Γλαύκου

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας και Καταναλωτή Γεώργιο Στεργίου είχε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος για το μείζον ζήτημα της ηλεκτροδότησης του Βιοτεχνικού Πάρκου Γλαύκου Πάτρας (ΒΙΟ.ΠΑ).
Πρόκειται για ένα θέμα ιδιαίτερης σημασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς εξαιτίας των εκτεταμένων περιστατικών κλοπών που σημειώνονται  τον τελευταίο χρόνο, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, οι συνέπειες είναι μεγάλες με αποτέλεσμα οι εγκατεστημένοι επιχειρηματίες να έχουν περιέλθει σε απόγνωση.
Μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΒΙΟ.ΠΑ. Παναγιώτης Κοτσίρης, ο οποίος και ενημέρωσε πως προσφάτως σημειώθηκαν περιστατικά κλοπής οικοδομικών υλικών κ.α. εντός αποθηκών, ενώ οι επιτήδειοι κατάφεραν να «σηκώσουν» μέχρι και ολόκληρο τριαξονικό όχημα.
Να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Αγγελόπουλος είχε για αυτό το σκοπό συνάντηση στα γραφεία του Φορέα με τους εγκατεστημένους επαγγελματίες, όπου και αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλίας από την Περιφέρεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε να διερευνήσει τρόπο χρηματοδότησης μέσω του ΕΠΠΕΡΑΑ, καθώς πρόκειται για ηλεκτροφωτισμό που περιλαμβάνει φωτοβολταϊκά συστήματα, ενώ ενημέρωσε τον κ. Αγγελόπουλο πως το ερχόμενο Σάββατο που θα βρίσκεται στην Πάτρα θα επισκεφθούν μαζί τις εγκαταστάσεις του Βιοτεχνικού Πάρκου.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανταποκρίνεται έμπρακτα σε κάθε δίκαιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου που προσπαθεί να διατηρήσει και να αναπτύξει τις δραστηριότητές του μέσα σε συνθήκες ακραίας οικονομικής δυσπραγίας» υπογράμμισε ο κ. Αγγελόπουλος, καταλήγοντας: «Ακόμα και μικρές παρεμβάσεις ή υπερπήδηση γραφειοκρατικών δυσκολιών μπορούν, σήμερα, να προσφέρουν ανακούφιση στο πιο ενεργό κομμάτι του τοπικού οικονομικού μας ιστού. Προσπαθούμε πάντα να είμαστε χρήσιμοι και άμεσοι στην αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο