Τρίτη 8 Απριλίου 2014

AΠΟ 10% ΕΩΣ 40% ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ...

 
Οι εργαζόμενοι που προέρχονται από την πρώην Εμπορική τράπεζα θα είναι τα πρώτα «θύματα» της εξίσωσης των μισθών που αποφάσισε η διοίκηση της Alpha Bank και θα τεθεί σε ισχύ από αυτόν τον μήνα για όλο τον όμιλο.  Από τους μισθούς της Εμπορικής...θα περικοπεί κατά 20% το ποσό που υπερβαίνει τους μισθούς που προβλέπονται με την επιχειρησιακή σύμβαση της Alpha.

Όπως τονίζεται σε νεώτερη ανακοίνωση της τράπεζας «θα προσδιοριστεί η περαιτέρω σταδιακή προσαρμογή του εναπομένοντος ποσού, καθώς και των τυχόν διαφορών αποδοχών που απορρέουν από άλλες αιτίες». Μάλιστα η διαφορά αυτή θα συμψηφίζεται εφεξής με κάθε τυχόν δικαιούμενη ή χορηγούμενη αύξηση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ενωτικού Αγωνιστικού Συλλόγου (ΕΝΑΣ) της Εμπορικής ανοίγει ο δρόμος για μειώσεις που ξεκινούν από 10% καθώς επηρεάζουν και τα επιδόματα και μπορεί να φτάνουν ακόμα και το 40% για όσους έχουν πολλά έτη υπηρεσίας και κατέχουν θέση ευθύνης.

Μέχρι τώρα οι μισθοί των περίπου 4.000 εργαζομένων της πρώην Εμπορικής έχουν μειωθεί κατά 15% από την προηγούμενη επιχειρησιακή σύμβαση και από την κλαδική σύμβαση (χωρίς να υπολογίζεται οι επιπτώσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό από φόρους, χαράτσια κ.α.)

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΝΑΣ, που συνεδρίασε σήμερα για να αποφασίσει τρόπους αντίδρασης «Η διοίκηση της Alpha Bank αποσαφηνίζει τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να οδηγήσει τους εργαζόμενους της Τράπεζας στην οικονομική και εργασιακή εξαθλίωση. Χωρίς περιστροφές ξεκαθαρίζει ότι σκοπεύει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, με τη μέθοδο της "σαλαμοποίησης", να απαλλοτριώσει το σύνολο των πάσης φύσης επιδομάτων. Εξαγγέλλει τον οικονομικό μας μαρασμό "σε δόσεις" του 20%».
Πηγή : protothema.gr

fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο