Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Επενδύσεις άνω των 73,5 εκατ. από την ΑΒ Βασιλόπουλος

 
Επενδύσεις άνω των 73,5 εκατ. ευρώ, που αφορούν κυρίως στην ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της, σχεδιάζει να υλοποιήσει κατά την τρέχουσα χρήση η ΑΒ Βασιλόπουλος.
Όπως ανέφερε ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής της εταιρείας, Λεωνίδας Βρεττάκος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, η μητρική εταιρεία Delhaize έχει εγκρίνει ήδη για τη φετινή χρήση ποσό 70 εκατ. ευρώ, διπλάσιο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό που ήταν 35 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα πριν μία εβδομάδα εγκρίθηκε από τη μητρική επιπλέον ποσό ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση επενδύσεων που αφορούν σε νέα καταστήματα. Στο συνολικό ποσό δεν περιλαμβάνονται πιθανές εξαγορές μικρών ή μεσαίων αλυσίδων, τις οποίες διερευνά η διοίκηση.
Σύμφωνα με τον κ. Βρεττάκο, το πλάνο ανάπτυξης για το 2014 προβλέπει τη δημιουργία 32 νέων καταστημάτων - 10 franchice και 22 εταιρικών. Έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της εταιρείας στη Βόρειο Ελλάδα και στην Κρήτη. Ειδικότερα στην Κρήτη, όπως αναφέρθηκε, λειτουργούν ήδη έξι καταστήματα που έχουν συνολικό τζίρο πάνω από 60 εκατ. ευρώ και το πλάνο ανάπτυξης περιλαμβάνει τη δημιουργία 4-5 νέων καταστημάτων.
Όσον αφορά στην Αθήνα, η εταιρεία προχωρά στην πλήρη ανακαίνιση του Mega ΑΒ στο Ελληνικό που θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο. Τον ίδιο μήνα αναμένεται και η λειτουργία του τρίτου ΑΒ Mega στην Αθήνα στην περιοχή του Ρέντη, στον Κηφισό.
Όπως τόνισε ο κ. Βρεττάκος, η περυσινή χρονιά ήταν πολύ σημαντική για την εταιρεία, καθώς παρά την κρίση κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο αγοράς σε 23%. Οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν σε 1,741 εκατ. ευρώ ενώ στόχος της διοίκησης είναι πριν το τέλος του 2015 οι καθαρές πωλήσεις να φτάσουν τα 2 δισ. ευρώ.
Πηγή: ΑΜΠΕ
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο