Τρίτη 8 Απριλίου 2014

10 οικογένειε​ς καταδικασμ​ένες να ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο Μαλευρό

 
Δήμος Αγρινίου 2014… Ευρωπαϊκά προγράμματα, ανάπτυξη, σύγκληση, πρόοδος… Κι όμως: Στο Μαλευρό και στον εκεί συνοικισμό της Παλαιοκαρυάς υπάρχουν σήμερα δέκα οικογένειες για τις οποίες το ρολόι του πολιτισμού και της ανάπτυξης σταμάτησε τουλάχιστον μισό αιώνα πριν.
Σύμφωνα με καταγγελίες στο agrinioreport.com για δέκα οικογένειες, τα σπίτια των οποίων είναι κάπως απομακρυσμένα απ’ τον υπόλοιπο οικισμό, η ανακάλυψη του ηλεκτρικού ρεύματος είναι σαν να μην έγινε ποτέ. Και οι άνθρωποι, ηλικιωμένοι και όχι μόνο, ζουν σε συνθήκες που παραπέμπουν στην εποχή του μεσοπολέμου.
Η ΔΕΗ …έχει όλη την καλή διάθεση να επεκτείνει το δίκτυο, με το αζημίωτο βεβαίως-βεβαίως. Με τη διαφορά ότι οι φτωχοί κάτοικοι στο Μαλευρό δεν μπορούν ούτε κατά διάνοια να καλύψουν το κόστος. Και φυσικά κανείς δεν ενδιαφέρεται, κανείς δεν συγκινείται, κανείς δεν παρεμβαίνει στη ΔΕΗ, η οποία εκμεταλλεύεται τις φυσικές πλουτοπαραγωγικές πηγές του νομού μας για την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας, δεκαετίες τώρα, χωρίς, φυσικά, να έχει αποδώσει τα οφειλόμενα αντισταθμιστικά.
Και εξυπακούεται ότι κανείς, ούτε δήμος ούτε περιφέρεια ούτε άλλος «φορέας», δεν παρεμβαίνει. Η κοινωνική ευαισθησία, άλλωστε, εξαντλείσαι σε ανέξοδες διακηρύξεις … και σε προγράμματα κοινωφελούς «εξαπάτησης».
Η ΔΕΗ, πάντως, έδειξε να ενδιαφέρεται για την κλοπή που έγινε προ ημερών, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο αντλιοστάσιο απ’ το οποίο αρδεύεται η περιοχή. Σύνηθες το φαινόμενο επιδρομών σε τέτοιες εγκαταστάσεις απ’ τους λεγομένους «κυνηγούς του χαλκού», που κατάφεραν και σε αυτή την περίπτωση να κάνουν μεγάλη ζημιά.
Ζημιά που για τους κατοίκους στο Μαλευρό ισοδυναμεί με απόλυτη καταστροφή, όχι μόνο γιατί χρησιμοποιούσαν και για ύδρευση, μερικές φορές, το αντλιοστάσιο, αλλά διότι χωρίς νερό δεν μπορούν να ποτίσουν ούτε τους λαχανόκηπους δίπλα απ’ τα σπίτια τους, απ’ τους οποίους συντηρούν τις οικογένειές τους. Εννοείται πως αν η ζημιά δεν αποκατασταθεί άμεσα, θα «καούν» και οι καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή.
πηγή: agrinioreport.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο