Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Διεθνή τουριστική έκθεση MITT 2014 στη Μόσχα


Με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό και ιδιαίτερα την ανάπτυξη και αναβάθμιση του θρησκευτικού τουρισμού, ιδίως στη Ρωσία, συνεχίζεται η υλοποίηση δράσεων προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2014, με τη συμμετοχή της σε μία ακόμη σημαντική έκθεση.
Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια συμμετείχε στην 21η Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Moscow International Travel & Tourism Exhibition (MITT) 2014», που πραγματοποιήθηκε από 19 έως 22 Μαρτίου 2014 στη Μόσχα.
Συμμετείχε με δικό της περίπτερο, στον ενιαίο χώρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), όπου προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων τουριστικών πρακτορείων και πολιτών, οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν για το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας και ζητώντας πληροφορίες για την περιοχή.
Το ενδιαφέρον των επισκεπτών επικεντρώθηκε στις παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά κυρίως στα Ιερά Προσκυνήματα και Θρησκευτικά Μνημεία της περιοχής, ενώ εκτός από το ενημερωτικό υλικό της Περιφέρειας και των ξενοδόχων, στο περίπτερο προσφέρθηκε με τη μορφή κεράσματος, κρασί και ελαιόλαδο, από επαγγελματίες της Αχαΐας, δίνοντας με τον τρόπο αυτό ένα ξεχωριστό χρώμα στην προβολή της περιοχής μας.
Μεταξύ άλλων, το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, ο Διευθυντής του γραφείου του  ΕΟΤ στη Ρωσία Πολύκαρπος Ευστάθιος. Κατά τις συναντήσεις αυτές τονίστηκε το αυξημένο ενδιαφέρον για την περιοχή μας και τη μεγάλη προβολή που είχε η Αρχαία Ολυμπία στη Ρωσία, λόγω των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που διεξήχθηκαν στο Σότσι. Επιπλέον, τονίστηκε και ο ρόλος που μπορεί να παίξει το αεροδρόμιο του Αράξου για απευθείας ναυλωμένες πτήσεις από τη Ρωσία.
Επίσης, το περίπτερο της Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα, Ελένη Μιχαλοπούλου, η οποία έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή καθώς κατάγεται από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Περιφέρειας, καθώς και την αντιμετώπιση θεμάτων και προβλημάτων των Ρώσων τουριστών στην έκδοση της βίζας προς τη Ελλάδα και την εξυπηρέτησή τους.
Κατά τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης, ο  Όμιλος Μουζενίδη, πραγματοποίησε μεγάλη εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 350 τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από διάφορα μέρη της Ρωσίας. Στην εκδήλωση, συμμετείχαν και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας πραγματοποιώντας πλήρη παρουσίαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των μοναδικών φυσικών ομορφιών και των υποδομών της περιοχής ενώ δόθηκε έμφαση στον προσκυνηματικό – θρησκευτικό τουρισμό για τον οποίο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Στην παρουσίαση φέτος δόθηκε έμφαση τόσο στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες και την αφή της φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία όσο και στην μεταφορά του Σταυρού του Αγ. Ανδρέα από την Πάτρα και την περιφορά του σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας το περασμένο καλοκαίρι. Στο τέλος της παρουσίασης κληρώθηκαν δωρεάν διακοπές για το καλοκαίρι σε ξενοδοχεία της περιοχής μας, προσφορά από επαγγελματίες της περιοχής.
«Κύριος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα τουριστικό προϊόν σύγχρονο, μοντέρνο, δυναμικό, βασισμένο στη φυσιογνωμία και τα χαρακτηριστικά της περιοχής μας. Η περιοχή μας έχει, εκτός άλλων, μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης κυρίως του θρησκευτικού τουρισμού και είναι ένα σημείο στο οποίο στοχεύουμε δυναμικά. Θέλουμε να δώσουμε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, ώστε να κεντρίσουμε και τοποθετήσουμε στο μυαλό όλων την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό με ιδιαιτέρως σημαντικά θρησκευτικά μνημεία» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος προσθέτοντας πως «στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας είναι η ανάδειξη και η ανταγωνιστική τοποθέτηση της περιοχής μας, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στο εξωτερικό, ως τουριστικός προορισμός και η σύνδεση του τουρισμού με  τους υπόλοιπους παραγωγικούς κλάδους της περιοχής μας».
Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η έκτη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε διεθνή τουριστική έκθεση για τη φετινή τουριστική περίοδο σε μια συντονισμένη προσπάθεια προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειας μας,  στην τουριστική αγορά του εξωτερικού κυρίως. Η συμμετοχή της Περιφέρειας σε Διεθνείς τουριστικές εκθέσεις θα συνεχιστεί και την επόμενη περίοδο σε μια προσπάθεια εξεύρεσης νέων αγορών, δεδομένων των προβλημάτων που έχουν προκύψει στον εσωτερικό τουρισμό λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα.
Η συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης του υποέργου 3 «Συμμετοχή σε Διεθνείς και Εθνικές Τουριστικές Εκθέσεις» του προγράμματος «Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, άξονας Προτεραιότητας 7: Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής Δυτικής Ελλάδος, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο