Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Σαμαράς: «Το φθινόπωρο θα τελειώσει η συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους»

 
Η συζήτηση για το χρέος θα αρχίσει σύντομα και θα έχει ολοκληρωθεί έως το Φθινόπωρο, εκτιμά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ υπογράμμισε πως η όποια ρύθμιση θα πρέπει να γίνει άμεσα με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο και πως είναι ανάγκη να ληφθούν υπόψιν και οι θέσεις του ΔΝΤ για νέο «κούρεμα».
Σε συνέντευξή του στη Real news ο  κ. Σαμαράς σημείωσε ότι  προφανώς πρέπει να συνυπολογιστούν και οι ιδιαιτερότητες όλων των δανειστών.
«Κύριο μέλημά μας είναι να γίνει σύντομα» ανέφερε ο πρωθυπουργός και εκτίμησε ότι η συζήτηση για το χρέος θα αρχίσει σύντομα και το ζήτημα θα ρυθμιστεί τελικά μέχρι το Φθινόπωρο, κάτι που θα δώσει μεγάλη ώθηση στις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Επιπλέον αναφέρει ότι οι πολίτες θέλουν να ακούσουν πλέον πως θα αναπτυχθεί η χώρα και «όχι πως θα διασώσουμε τη μιζέρια του κρατισμού, της πλαστής ανάπτυξης με δανεικά».
 «Αφήνουμε τη μιζέρια σε όσους νοσταλγούν το χθες. Που λίγο έλλειψε να οδηγήσει τη χώρα σε εφιάλτη ...Τον εφιάλτη τον διώξαμε! Και χτίζουμε τη νέα Ελλάδα της ελπίδας» είπε.
 Για τη φορολογία
Στη συνέντευξή του ο κ. Σαμαράς δηλώνει πως στόχος του παραμένει ο φόρος επί των κερδών να πέσει στο 15% για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και αυτό, όπως τόνισε θα επιτευχθεί μόλις η ανάπτυξη ανεβάσει ρυθμούς.
Εκτίμησε ότι τα φορολογικά βάρη θα μοιράζονται καλύτερα, λέγοντας ότι τα επόμενα δύο χρόνια, αυτοί που πλήρωναν πολλά θα πληρώνουν σταδιακά λιγότερα και αυτοί που δεν πλήρωναν θα αρχίζουν τώρα να συνεισφέρουν.
«Όμως δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τα πλεονάσματα στον προϋπολογισμό. Δεν πρέπει να βρεθούμε ποτέ ξανά στην ανάγκη μνημονίων και στο έλεος των δανειστών» υπογράμμισε.
 Για τις ευρωεκλογές
Για τις ευρωεκλογές αναφέρει πως το αποτέλεσμα θα δείξει εάν θα επιταχύνουμε την έξοδο από την κρίση ή αν θα κινδυνεύσουμε να επιστρέψουμε στην κρίση. Αν θα έχουμε περάσει οριστικά τα χειρότερα ή αν θα κινδυνεύσουμε να επιστρέψουμε στα ακόμα χειρότερα.
Το πρόβλημα θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ
 Ακόμη είπε ότι το βράδυ των εκλογών το πρόβλημα θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Τώρα που η επιτυχία της χώρας επιβεβαιώνεται κάθε μέρα και περισσότερο, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να χάνει έδαφος, αντί να κερδίζει. Το βράδυ της δεύτερης Κυριακής, εμείς θα μπορούμε να πούμε -και θα πούμε- συνεχίζουμε».
 Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θέλει να είναι η χώρα εντός Ε.Ε., ούτε στην Ευρωζώνη.
Σε ότι αφορά τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το πλεόνασμα και τη διανομή του, δηλώνει: «Μας κατηγορούν για παλαιοκομματισμό οι Μαυρογιαλούροι του ΣΥΡΙΖΑ! Πλάκα έχει...».
 «Γιατί όχι;» για τον Κουβέλη
Δεν αποκλείει να απευθύνει νέα πρόσκληση στον Φ. Κουβέλη για να μετάσχει στην κυβέρνηση απαντώντας στην σχετική ερώτηση «γιατί όχι;».
Για την  προεδρική εκλογή
Σε ότι αφορά την προεδρική εκλογή και το ρόλο που μπορεί να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι το κόμμα της αξιωματικης αντιπολίτευσης δεν έχει 121 βουλευτές για να την μπλοκάρει.
«Έχουμε ένα χρόνο μπροστά μας. Για να δούμε αν τότε θα εξακολουθεί να αρνείται... Ή μήπως τότε πια θα θέλει να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές ;».
Δεν τον φοβίζει το «Ποτάμι»
Ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στο «Ποτάμι» είπε ότι δεν αποτελεί καμία απειλή για την ΝΔ.
Για τον κ.Στουρνάρα και την ΤτΕ
Στην ερώτηση εάν ο Γ. Στουρνάαρς θα πάει στην Τράπεζα της Ελλάδας ο  πρωθυπουργός είπε ότι ο κ. Γ. Στουρνάρας είναι ένας επιτυχημένος υπουργός Οικονομικών. Στην πιο δύσκολη στιγμή και πως για όλα τα άλλα «είναι νωρίς να μιλάμε ακόμη».
Σε άλλη ερώτηση εάν ο Ευ. Βενιζέλος θα ήταν καλός επίτροπος τονίζει: «Σας θυμίζω ότι ο κ. Βενιζέλος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών».
 
Πηγή: ΑΜΠΕ
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο