Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Έξω ο Μ.Δημητροκάλης από τους «σατανιστές της Παλλήνης»

 
Χρήση του άρθρου 105 του Ποινικού Κώδικα έκανε ο ένας εκ των τριών νεαρών που τη δεκαετία του 1990 σόκαραν το πανελλήνιο με τα εγκλήματά τους. Ο αρχηγός τους Ασημάκης Κατσούλας μπορεί να πράξει το ίδιο, αν και αντιμετωπίζει εμπόδια από νέες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται
Εκτός φυλακής είναι πλέον και ο Μαν.Δημητροκάλης μετά την έκτιση των 2/3 της ποινής του. Προηγήθηκε η αποφυλάκιση της Δήμητρας Μαργέτη το 2001.
Ο 40χρονος πλέον είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε δις ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 9 ετών και 10 μηνών, αλλά έκανε χρήση της πρόνοιας του άρθρου 105 του ποινικού κώδικα, περί υπό όρους απόλυσης καταδίκων.
Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στο περιβάλλον των θυμάτων της ομάδας όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά το ότι το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο αποτελεί κοινή πεπατημένη στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της Δύσης.
Ο τρίτος της «παρέας» και αρχηγός της Ασημάκης Κατσούλας, ο οποίος παραμένει φυλακισμένος επίσης με δις ισόβια, θεωρητικά μπορεί να κάνει χρήση των ίδιων διατάξεων του νόμου, αλλά έχει το μειονέκτημα ότι έχει απασχολήσει και πάλι τις Αρχές με τηλεφωνική παρενόχληση ανηλίκων το 2010.
Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο