Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Mετακίνηση της Λογιστικής απο το Μεσολόγγι στην Πάτρα;

Από το onairnews.gr
Δυστυχώς για άλλη μια φορά έρχεται η επιβεβαίωση σε κάτι που σας είχαμε ενημερώσει για το ΤΕΙ.Οταν γράψαμε για το σχέδιο Αθηνά οτι είναι σχέδιο Ξένιος Δίας για το ΤΕΙ Μεσολογγίου κάποιοι κρατήσατε επιφυλάξεις και περιμένατε και ίσως περιμένετε ακόμη τους 7 χιλιάδες φοιτητές που έγραφαν κάποιοι τότε.Πέρασε ο καιρός και πλέον ολοι παραδέχονται οτι το σχέδιο Αθηνά αν το κοιτάξεις στην τελική του μορφή θα παρατηρήσεις οτι δεν είχε άλλο σκοπό πέραν της διάλυσης του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Του 3ου για το 2012 ΤΕΙ της Ελλάδας και του 2ου για το 2013 ΤΕΙ της Ελλάδας. ....
Εφυγαν σχολές και τμήματα για την Πάτρα, Ναύπακτο, την Αμαλιάδα, την Αθήνα και απο οτι μαθαίνουμε δυστυχώς υπάρχουν πολλά προβλήματα που λόγω βιασύνης να αδειάσουν ή μάλλον να “εκκενώσουν” τις εγκαταστάσεις στο Μεσολόγγι, πολλά από τα τμήματα αυτά στην ουσία δεν λειτουργούν. Πριν λίγες μέρες σας ενημέρωσαμε πρώτοι για την παγκόσμια βαθμολογία του ΤΕΙ Μεσολογγίου που έρχεται 2ο στην Ελλάδα για το 2013 και στην 2.164 παγκόσμια θέση δημοσίων και ιδιωτικών τριτοβάθμιων ιδρυμάτων, την χρονιά που για ‘’αξιοκρατικούς’’ λόγους το έκλεισαν. Και δυστυχώς για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν θα ξαναυπάρξει στην αξιολόγηση μιας και το σχέδιο Αθηνά το κατήργησε.
Σε μια παράγραφο σας γράψαμε οτι εχουμε πληροφορίες οτι πολύ σύντομα θα φύγουν και τα υπόλοιπα τμήματα του πρώην ΤΕΙ απο το Μεσολόγγι με κατεύθυνση την Πάτρα. Και πάλι κάποιοι,πολύ λίγοι,έσπευσαν να πούν, που το ξέρουμε και οτι δεν θα γίνει αυτό. Είναι απο αυτούς που έλεγαν οτι το σχέδιο Αθηνά είναι ανάσα για το ΤΕΙ, 7χιλιάδες φοιτητές στο Μεσολόγγι κ.λ.π. κλπ.Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του Onairnews έγινε η θα γίνει εισήγηση στο υπουργείο παιδείας, με ‘’αιτιολογικό’’ ότι υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας του τμήματος Λογιστικής στο Μεσολόγγι, λόγω έλλειψης καθηγητών (λές και στα άλλα ΤΕΙ αλλά και αυτό των Πατρών, έχουν καθηγητές-το τμήμα του Πύργου για παράδειγμα με βάση τα δημοσιεύματα τοπικών σάιτ και εφημερίδων δεν έχει κανένα καθηγητή) να μεταφερθεί το τμήμα στην Λογιστική της Πάτρας εισήγηση μεταφοράς της σχολής Λογιστικής απο το Μεσολόγγι στην Πάτρα, κατα παράβαση του προεδρικού διατάγματος που θέλει την έδρα του τμήματος στο Μεσολόγγι.
Αντί λοιπόν για τους 7.000 φοιτητές που ακόμα έρχονται στο Μεσολόγγι, υπολογίστε 1.500 ενεργούς φοιτητές του τμήματος λογιστικής Μεσολογγίου, που θα χαθούν για την πόλη.Πλέον θα είναι θέμα χρόνου να αδειάσουν τελείως οι κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου μιας και η σχολή Ιχθυοκαλλιέργειας που μένει δεν θα σταθεί εμπόδιο σε κανέναν να την ‘’μεταφέρει’’ και αυτή. Δεν θα κάνουμε πάλι ανάλυση για τις τεράστιες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις,για τα πανάκριβα εργαστήρια, για τα θερμοκήπια και φυσικά την παγκόσμια αξιολόγηση μιας και απο οτι φαίνεται στην Ελλάδα οτι προοδεύει και προσφέρει έργο και αποτέλεσμα καταργείται.
Τώρα αν θα αντιδράσει κανείς; μάλλον οχι μιας και τώρα διανύουμε περίοδο προεκλογική και δεν πιστεύουμε οτι θα αφήσουν κάποιοι τον προεκλογικό τους αγώνα για να ασχοληθούν με το 2ο καλύτερο ΤΕΙ στην Ελλάδα η να έρθουν σε ρήξη με αποφάσεις κυβερνητικών παραγόντων. Ευχόμαστε μέσα απο την καρδιά μας να είναι η πρώτη φορά που το Onairnews να κάνει λάθος αυτή την φορά, κάτι το οποίο όμως από ότι δείχνουν οι πληροφορίες μας είναι απίθανο δυστυχώς για το μέλλον του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου.
 
πηγή: agrinioculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο