Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Κώστας Τριαντακωνσταντής: Κριτική για την κατάληξη λυμάτων βιολογικού καθαρισμού Παλαίρου

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ!!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ    ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

Γράφει ο:
Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής  
                      Μαθηματικός 

      Το περιβάλλον ως γνωστό ανήκει σε μας και κυρίως στις επόμενες γενιές. Το έχουμε δανειστεί από τις επόμενες γενιές, δεν έχουμε δικαίωμα να το καταστρέψουμε. Η διαφαινόμενη κατάληξη  των  λυμάτων μετά από επεξεργασία του βιολογικού καθαρισμού Παλαίρου αποτελεί κατά την γνώμη μας εκτροπή από την κοινή λογική.   
     Ένα από τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας είναι ο όρμος Παλαίρου. Δυστυχώς  κοντόμυαλες πολιτικές  του πρόσφατου παρελθόντος είχαν σαν αποτέλεσμα στο κέντρο περίπου του παραλιακού τόξου του όρμου να δημιουργηθούν τα κτήρια του βιολογικού καθαρισμού.  Πίσω από τη δημοτική  επιχείρηση και πίσω από μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα .
    Αλήθεια κ Δήμαρχε, αν αυτό γίνονταν σε μια περιοχή που θα επισκεπτόσαστε, τι γνώμη θα βγάζατε για τη Δημοτική αρχή;             
     Οι κ.  Αντιδήμαρχοι τι γνώμη έχουν για το θέμα;...................



     Το λάθος με τα κτήρια δυστυχώς δεν διορθώνεται. Η κατάληξη των λυμάτων επιβάλλεται να είναι διαφορετική από την διαφαινόμενη. Λύση υπάρχει, πολιτική βούληση και πολιτικό θάρρος  χρειάζονται. Πρέπει να διορθώσουμε το τεράστιο λάθος έστω τη τελευταία στιγμή.

    Θέτουμε το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 23-2-2014 και καλούμε τον κ Δήμαρχο και κάθε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου ξεχωριστά να πάρει θέση.
        Καλούμε στη συνεδρίαση να παραβρεθούν και να πάρουν θέση όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και όποιον άλλον νομίζει ότι αφορά το θέμα.

Θα θέσουμε προς κρίση του σώματος τη δική μας λύση.

Τούτη τη φορά θα κάνουμε πολιτική με όρους πολιτικούς και οι πολίτες αφού ενημερωθούν να επιλέξουν ελεύθερα.

7 σχόλια:

  1. Παρακαλώ να μας προτείνετε την άλλη κατάληξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλώ να μας προτείνετε την άλλη κατάληξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ Κ.ΕΞΥΠΝΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΩΓΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΘΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ?ΜΗΠΩΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ?ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΑΔΕΙΑΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ?ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΚΩΣΤΑ
    ΜΑΛΛΟΝ ΑΓΝΟΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΓΩΝΙΑ.ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΝΙΟ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΟΓΩΝΙΑ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΛΠ.ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να στραφεις κατα των περιβαλλοντικων ορων του εργου. Αλλα μαλλον εισαι ασχετος. Αφου πλεον σε καταλαβαν και στο Μεσολογγι...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΝΑΙΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ .Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ( ΤΟ ΝΟΝΟ ΠΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ) ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ. ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΩΣΤΑΣ Θ .ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ24 Φεβρουαρίου 2014 στις 6:41 μ.μ.

    Αγαπητοί φίλοι την Τετάρτη ελάτε στη Βόνιτσα στο Δημοτικό συμβούλιο και θα ακούσετε την κατάληξη που προτείνω. Για τα υπόλοιπα προτείνω ψυχραιμία.
    Μέχρι το Μάη αλλά κυρίως μετά το Μάη θα πούμε πολλά. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
    Βγάλτε τη κουκούλα της ανωνυμίας και πάρτε θέση στο θέμα.
    Σας χαιρετώ και να είστε καλύτερα πληροφορημένοι.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο