Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Σε πολύ ευχάριστο κλίμα η κοπή πίτας του Συλλόγου Αρχοντοχωρίου



     Με μεγάλη επιτυχία, με την παρουσία πολλών καλεσμένων και με πολλούς νέους, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχοντοχωρίου «Ζωοδόχος Πηγή», χθες το απόγευμα Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα της ΠΑΝΣΥ (πατησίων 5), στην Αθήνα. 
   Την εκδήλωση άνοιξαν τα μέλη του Συλλόγου Ουρανία Πεταλιά και Γαλούνη Βασιλική, οι οποίες καλωσόρισαν τους προσκεκλημένους και στη συνέχεια  ο πρόεδρος του Συλλόγου Πάρις Σιδεράς αναφέρθηκε αναφέρθηκε στη δράση και το έργο του Συλλόγου.
   Αμέσως μετά ο Βαγγέλης Αποστολάκης αναφέρθηκε στις ποικίλες περιβαλλοντικές δράσεις του Συλλόγου και τόνισε την σημαντική δράση που ετοιμάζουν και που είναι η δεντροφύτευση στις εισόδους του χωριού...............

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ...

 
     Το λόγο πήρε αμέσως μετά ο Δημοτικός σύμβουλος και π. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου Βασίλης Μουρκούσης, που αναφέρθηκε στην πορεία των μελετών, αναστήλωσης και συντήρηση του ιερού Ναού  Ζωοδόχου Πηγής Αρχοντοχωρίου 17ο  αιώνα μ.χ.
     Στη συνέχεια έγινε η κοπή της πίτας και όλα τα μέλη του συλλόγου την μοίρασαν δίνοντας ευχές σε όλους του παρευρισκόμενους, για ένα δημιουργικό και αρμονικό νέο έτος. 
     Να επισημάνουμε πως πολλοί νέοι έδωσαν το παρών στην κοπή της πίτας και το γεγονός αυτό σκόρπισε χαμόγελα αισιοδοξίας σε όλους, καθώς η δυναμική που πρεσβεύουν οι νέοι άνθρωποι, είναι ζωτικής σημασίας, για να παίξει το Αρχοντοχώρι ενεργό ρόλο στα Πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας. 
     Ήταν εκεί: ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτων Δημήτρης Στεργίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου Ηλίας Γεωργαλής, ο Δημοτικός σύμβουλος και π. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου Βασίλης Μουρκούσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρόμερου Γιάννης Ζορμπάς,  ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιος Ζαρέντης,  ο πρώην πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ και συγγραφέας Νίκος Μήτσης, από το σύλλογο Χρυσοβίτσας «τα κόροντα» ο Γ. Γραμματεας Γεράσιμος  Ζορμπάς,  οι π. πρόεδροι του Συλλόγου Αετού Θανάσης Αναγνωστέλος και Χρήστος Ντέμος και ο Σπύρος Μπάκας, από το περιβαλλοντικό σύλλογο Χρυσοβίτσας οι: Μάκης Ζορμπάς και  Γιάννης Χρόνης, από το σύλλογο Μοναστηρακίου ο Διονύσης Πετρόπουλος, από το σύλλογο Αγραμπελιωτων ο πρόεδρος Γεώργιος Τσέλιος κ.α. 
Και του χρόνου….











































































1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στα παιδιά του συλλόγου Αρχοντοχωριτών
    " Η Ζωοδόχος Πηγή " για τις δυναμικές πρωτοβουλίες που παίρνουνε. Η συλλογική τους δράση αποπνέει αισιοδοξία για το μέλλον ....
    Πάντα ν΄ ανταμώνουμε.....
    Μ.Θ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο