Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Προδρομίτης Γρηγόρης: Περί Τοπικής Αυτοδιοίκησης….

Γράφει ο: ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
                        ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΗ 

     Οι δημοσκοπήσεις δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από μια φωτογραφία στιγμής, μια στατική απεικόνιση της εκάστοτε συγκυρίας. Κατά την άποψή μου, οι σημαντικότερες έρευνες είναι οι ποιοτικές.
    Αντανακλούν στάσεις, θέσεις και απόψεις της κοινής γνώμης. Δεν μπορείς να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις αν δεν έχεις τη στήριξη της κοινωνίας.
       Ο λαός και η κοινωνία είτε σε στηρίζουν και προχωράς είτε δεν σε στηρίζουν και δεν πας πουθενά και για να σε στηρίξουν πρέπει να σε πιστέψουν και να τους πείθεις σε κάθε βήμα............



Πρόοδος είναι τρία πράγματα:
Είναι όραμα, σχέδιο αποφασιστικότητα. Όποιος τα διαθέτει και τα τρία μπορεί να κάνει τα πάντα. Η αληθινή πρόοδος όμως χρειάζεται και κάτι ακόμα:
Ενωτική διάθεση και Ενωτικό πνεύμα.
Στην αυτοδιοίκηση πρέπει να κάνουμε επιλογές μέσω της Κοινωνίας και μέσω των προβλημάτων αυτής. Αξιοκρατικές επιλογές όχι παλαιοκομματικές γιατί θέλουμε ανθρώπους από την αγορά, την κοινωνία και κυρίως με καθαρά αυτοδιοικητική ατζέντα. 
Πρέπει να αλλάξουμε φιλοσοφία για να σταθεί στα πόδια του το πολιτικό σύστημα το οποίο είναι σε μεγάλο βαθμό απαξιωμένο. Ο κόσμος έχει βαρεθεί να ακούει ψέματα, υποσχέσεις, κούφια λόγια τα οποία επαναλαμβάνονται από νεόκοπους και μαθητευόμενους μάγους. Ο κόσμος πλέον δεν τρώει κουτόχορτο, οφείλουμε να δημιουργήσουμε μία Κοινωνία η οποία θα υπερασπίζεται τους πιο αδύναμους.
Πρέπει όμως ταυτόχρονα να πιστέψουμε στις δυνατότητες του τόπου μας.

Όχι άλλες γκρίνιες. Όχι άλλους λαϊκισμούς. Όχι άλλες κομματικές υστεροβουλίες και αναχρονιστικές εμμονές.
Είναι η ώρα της συλλογικής προσπάθειας για μία νέα Αρχιτεκτονική της Ελληνικής Κοινωνίας μία νέα συμφωνία Εμπιστοσύνης με τους Πολίτες. 

Με τιμή,
ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΗ  

4 σχόλια:

  1. ΣΩΣΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΛΑΔΗ ΒΡΕ ΓΡΗΓΟΡΗ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΥΜΙΟ( ΔΙΟΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ) .ΑΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΘΥΜΙΟΣ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΕ.ΜΗΝ ΚΑΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΟΥΚΑ ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΓΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΣΟΥ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΥΣΤΙΚΟ.
    Ο ΕΤΕΡΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΣΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο