Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Το θεσμικό κληροδότημα στο οποίο επενδύει ο Σαμαράς


Το πολιτικό αποτύπωμα του Πρωθυπουργού των (μεγάλων) θεσμικών ανατροπών, και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί η χρηστική διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης, μοιάζει να είναι το tipping point της διαδρομής του Αντώνη Σαμαρά στη διακυβέρνηση του τόπου. Και το ισχυρότερο κληροδότημα “legacy” του Μεσσήνιου πολιτικού για το ιστορικό μέλλον. .....
Στο περιθώριο της αναγκαιότητας διαχείρισης μια χώρας σε εθνική χρεοκοπία, χωρίς τη δυνατότητα πολλών ελιγμών, εξαιτίας της δεσμευτικής χειραγώγησης του πρώτου (και μοιραίου) Μνημονίου, το οποίο υπέγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και σε πείσμα μιας κυβέρνησης χαμηλής πτήσης και ενός πολιτικού δυναμικού το οποίο αδυνατεί να παρακολουθήσει την περπατησιά του, πόσο μάλλον να κατανοήσει τις καινούριες εθνικές προτεραιότητες που πρέπει να υπηρετήσει η Ελλάδα του σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς επενδύει σε μια σειρά από θεσμικές αλλαγές, που είναι αλήθεια ότι δεν είχαν αποτολμηθεί στο παρελθόν.
Από τη κατάργηση της λίστας κολλητών στο ψηφοδέλτιο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την καθιέρωση του σταυρού προτίμησης, μέχρι το ασυμβίβαστο βουλευτή-υποψηφίου ευρωβουλευτή, και την πρόθεση για “κούρεμα” του αριθμού των εθνοπατέρων, σε μια εποχή κατά την οποία η Βουλή προκαλεί θλίψη με το χαμηλό επίπεδο της πλειοψηφίας εκείνων που βρίσκονται στα έδρανά της, οι πρωτοβουλίες του Αντώνη Σαμαρά δείχνουν έναν Πρωθυπουργό ο οποίος δεν παραδόθηκε στη μιζέρια της διαχείρισης μιας καθημερινότητας που δεν προσφέρει πολλές αφορμές για χαμόγελα και αισιοδοξία.
Αν μάλιστα διαβάσει κανείς περισσότερο προσεκτικά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι, παρά το παγιωμένο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της κυβέρνησης, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί ουσιαστικό ποιοτικό προβάδισμα στη διλημματική σύγκρισή του με τον Αλέξη Τσίπρα, η στρατηγική θεσμικών ανατροπών που έχει επιλέξει ο Πρωθυπουργός μπορεί να έχει και άμεση εκλογική επίδραση.
Το εκλογικό σώμα άλλωστε ψηφίζει κυρίως και πρωτίστως πρωθυπουργό.

πηγή:ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο