Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Aπολογισμός πεπραγμένων του Παναγιώτη Κατσούλη στην Αθήνα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, την τριετία 2011-2013 έκανε προχθες Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014, στην Αθήνα ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών.
     Ανάμεσα στο ακροατήριο ξεχωριστές ήταν οι παρουσίες επιφανών συνδημοτών μας που έχουν διακριθεί στην επαγγελματική και κοινωνική διαδρομή τους, όπως οι καθηγητές Πανεπιστημίου Πάνος Κοντός και Γιώργος Ζαμπέλης, ο επικεφαλής του Ελληνοβρετανικού Κολεγίου, Κώστας Καρκανιάς, η Μάρω Κατράκη, ο Χρήστος Μοσχανδρέου, ιδρυτής της ομώνυμης Πινακοθήκης , η πρόεδρος των Αιτωλικιωτών Αττικής  Μάγδα  Βελτσίστα, ο πρόεδρος των Απανταχού Κατοχιανών Πάνος Καλαντζής, ο πρόεδρος της ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιά και Νήσων  Γιάννης Μαρωνίτης και ο  Αριστείδης Γαλάνης από την εθελοντική ομάδα του Αγίου Νικολάου του Κρεμαστού.......

 
    Στην ομιλία του ο δήμαρχος Μεσολογγίου, αφού ανέπτυξε το οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο κλήθηκε να εφαρμόσει τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη αλλά και την προγραμματική της πρόταση, παρουσίασε τους άξονες του συνολικού έργου. Κύριος άξονας της πολιτικής που ακολουθήθηκε ήταν η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων από το ΕΣΠΑ, κάτι που όπως τόνισε ο δήμαρχος Μεσολογγίου έγινε με απόλυτη επιτυχία. "Σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την κατασκευή σε όλο το δήμο έργα πάνω από 45 εκ. €" είπε χαρακτηριστικά. Έργα όπως τα νέα σχολικά συγκροτήματα, η αποχέτευση σε Νιοχώρι και Κατοχή, οι αναπλάσεις στη Δυτική Παραλία και τον κεντρικό δρόμο του Αιτωλικού, την συνολική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της περιοχής του Άγιου Σπυρίδωνα και της ιστορικής Πύλης του Μεσολογγίου.”

     Εκτός του τομέα των έργων ο κ. Κατσούλης ανέφερε μια σειρά πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί από τη δημοτική αρχή για να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την αξιοποίηση της δημόσιας γης ειδικά στην παράκτια ζώνη του Μεσολογγίου. "Προχωρούμε στην τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, στον καθορισμό του Αιγιαλού και σε άλλες ρυθμιστικές πράξεις για να μπορέσει επιτέλους η παράκτια ζώνη να πάρει ζωή" υπογράμμισε ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία της Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων που πλέον έχει καταστεί θεσμός για όλη της Δυτική Ελλάδα και δίνει τη δυνατότητα να διεκδικηθεί η δημιουργία στον χώρο του περιφερειακού δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κατσούλης στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την ανάδειξη των πολιτιστικών θησαυρών του δήμου και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την απόφαση για την ίδρυση στο Μεσολόγγι του Κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας.

      Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις άδικες και ολέθριες αποφάσεις της κυβέρνησης σε διάφορα θέματα που εκ των πραγμάτων είναι αρνητικές για την περιοχή με σημαντικότερη αυτή της υποβάθμισης του ΤΕΙ. Στην ίδια κατεύθυνση λόγω των κυβερνητικών πολιτικών ο κ. Κατσούλης ανάδειξε τις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν για την στήριξη των οικονομικά αδύνατων νοικοκυριών με τη ίδρυση και λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου και παντοπωλείου, αλλά και δράσεων προληπτικής ιατρικής.

       Αναφορικά με τη λειτουργία του δήμου ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου τόνισε ότι υπήρξε οικονομική εξυγίανση και πλέον ο δήμος μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. " Είμαστε η δημοτική αρχή που ανέλαβε την χειρότερη δυνατή κατάσταση, στην χειρότερη περίοδο μεταπολεμικά για ολόκληρη την χώρα. Καταφέραμε όχι μόνο να κρατήσουμε τον δήμο ανοιχτό, όχι μόνο να μην αυξήσουμε το χρέος, αλλά να το μειώσουμε κατά 8,5 εκ, δημιουργώντας παράλληλα υποδομές ανάπτυξης και στήριξης της κοινωνίας. Είμαστε αισιόδοξοι για την επομένη πενταετία καθώς έχουμε βάλει τις βάσεις για να αναπτυχθεί η περιοχή μας και να γίνει πραγματικότητα η αλλαγή πορείας για ένα τόπο που αξίζει να δεις, αξίζει να ζεις” .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο