Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Στα 95 εκατ. ευρώ τα έσοδα από τους ελέγχους εμβασμάτων-off shore

Σε περισσότερα από 95 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα έσοδα, από τους ελέγχους που έχουν ολοκληρωθεί, σε υποθέσεις εμβασμάτων προς το εξωτερικό και εξωχώριων εταιρειών (off shore).
....

Η ανακοίνωση του υπ. οικονομικών:
   Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, συζητήθηκαν και οι έλεγχοι σημαντικού ενδιαφέροντος, που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σε σχέση με τα εμβάσματα προς το εξωτερικό:
·Η αρχική επεξεργασία των 54 χιλιάδων υποθέσεων ανέδειξε 24.710 υποθέσεις που έχριζαν περαιτέρω διερεύνησης.
·Για τις 24.710 υποθέσεις στάλθηκαν επιστολές που καλούσαν τους φορολογούμενους να παράσχουν στοιχεία δικαιολόγησης των εμβασμάτων.
·Συστάθηκε ομάδα ειδικών αξιολογητών οι οποίοι με ειδικά κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, προτεραιοποίησαν τις υποθέσεις αυτές, ώστε να επιλεγούν για περαιτέρω έλεγχο οι πιο σημαντικές.
·Οι υποθέσεις στις οποίες ο έλεγχος έχει ήδη ολοκληρωθεί, έχουν συνολικό αποτέλεσμα άνω των 25 εκ. ευρώ. Επισημαίνεται πως τα αποτελέσματα των ολοκληρωμένων υποθέσεων καταδεικνύουν παραβατικότητα 30% και με δεδομένο πως οι υποθέσεις στοχεύονται με κριτήρια ανάλυσης κινδύνου (πρώτες στοχεύονται υποθέσεις με μεγαλύτερο ενδιαφέρον), συνάγεται πως η τελική παραβατικότητα θα είναι μικρότερη από το ποσοστό αυτό.
·Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μετά και τη θεσμοθέτηση από την κυβέρνηση των νέων γρήγορων διαδικασιών μερικού ελέγχου, θα ολοκληρωθούν ακόμη περισσότερες υποθέσεις με σκοπό να αποφέρουν πολλαπλάσιο αποτέλεσμα.
·Το προηγούμενο χρονικό διάστημα ενισχύθηκε σε υποδομή και προσωπικό η ειδική ομάδα ελεγκτών που ερευνά τις υποθέσεις αυτές καθώς και αξιολογήθηκαν οι διαδικασίες που ακολουθούνται με σκοπό την επιτάχυνση του έργου της.
 Ως αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών η αυτονόητη έμφαση που το Υπουργείο Οικονομικών δίνει στην ολοκλήρωση των υποθέσεων αυτών, θα ενταθεί για τη μεγιστοποίηση του οφέλους για την κοινωνία.
Αντίστοιχες ενέργειες υλοποιούνται στο πλαίσιο του ελέγχου των υποθέσεων εξωχώριων εταιρειών (off shore). Το ως τώρα αποτέλεσμα των ήδη ολοκληρωμένων υποθέσεων ξεπερνά τα 70 εκ.
Επιπλέον, το ΣΔΟΕ συνεχίζει τον εξονυχιστικό έλεγχο των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ, ενώ παράλληλα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μετά και τις τελευταίες εισαγγελικές παραγγελίες προχωρά σε φορολογικό έλεγχο κάποιων από τις υποθέσεις αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο